vila galé clube do campo

Hotel Vila Galé Clube de Campo

Vi bodde en natt på Vila Galé Club de Campo för att det ligger på vingården där vi hade vinprovning på vår 20-åriga bröllopsdag.

Jag hittade hotellet via Google Maps och bokade online. Fick mejl att vi kunde checka in online också, så det gjorde jag. När vi sedan kom till hotellet behövde de ändå våra pass, men vi slapp fylla i en massa papper.

Foajen på Vila Galé Club do Campo
Mäktig lampa i taket
Efter incheckning välkomnas vi in på hotellområdet

Sova

Väldigt sköna sängar! Två olika kuddar så vi verkligen kunde hitta den perfekta höjden och känslan. Som vanligt missade vi att säga att vi vill ha två täcken istället för ett stort, men det funkade bra ändå.

Med air condition på 23 grader så sov vi bra, men båda vaknade på natten av att det var för varmt, men ingen orkade gå upp och sänka. Viktigt att det inte är för kallt heller när det blåser in kall luft hela tiden.

Rummet (182)

Inte mycket att säga om rummet egentligen. Traditionellt hotellrum och inte mer än det. En skön trädgårdsmöbel och ett parasoll på uteplatsen hade gjort stor skillnad. Vad har de tänkt att uteplatsen ska vara för annars?

Väldigt skön säng!m
Rummen låg som radhus med uteplatser i längor
Fåtöljer som vi lyfte ut till uteplatsen, förstår inte varför det inte fanns några trädgårdsmöbler där.
Fin kakeldekor i badrummet (behöver dock fogas om en del)
Utsikt från vårt rum

Frukost & restaurang

När vi kom var vårt rum inte färdigt, så vi gick till baren och bad bartendern göra en festlig drink så vi kunde skåla in vår bröllopsdag. Vi dricker inte champagne så … Vi fick Caipirinha, inte direkt en paraplydrink men gott var det.

Det dröjde med vårt rum så vi hann med att köpa oss ett par lunchmackor (de hade glutenfritt bröd!) som vi åt vid poolen tillsammans med en kanna sangria.

Kvällens middag var inte direkt en kulinarisk erfarenhet, har skrivit ett separat inlägg om det.

Frukosten var alldaglig, typ vad en kan förvänta sig på en buffé. Återigen med glutenfritt bröd, men som de glömde bort att ge mig. När jag frågade igen så körde de bröden för länge och för varmt så jag fick skynda mig att äta upp dem (kokheta) för jag visste att när de svalnar är de som stenar. Men orkade inte tjafsa.

Maten var med andra ord inte något vi alls vill prata om. Det trista är ju att det inte finns något alternativ om en väljer att bo där, på grund av det lantliga läget.

Läge

För att göra vinprovning på Santa Vitória så är läget helt fantastiskt. Några hundra meter bara att gå till vingårdens foajé. Överallt är det vinstockar och olivträd.

Skönt att det fanns en pool i alla fall, inte för att vi badade, men hade vi fått rummet tidigare och inte hade vinprovningen inbokad hade vi säkerligen legat i blöt ett tag.

Poolen ser inbjudande ut

Service

Receptionen är stor och luftig med fin interiör. Alltid någon tillgänglig att prata med och vi fick svar på det vi behövde. Saknade dock intresset från deras sida att berätta vad som finns att göra. Nu hade vi fullspäckat schema, men det visste ju inte de.

Redan på bokningen skrev jag att vi firade vår bröllopsdag på deras hotell. Och det kommenterades inte ens. Första gången någonsin som vi bor på ett hotell som inte uppmärksammar vår högtidsdag. En reflektion bara, men säger ju lite om intresset för sina gäster.

Nej, vi bor inte här igen.

Publicerat:

i:

10 svar till ”Hotel Vila Galé Clube de Campo”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Jag förstår att ni inte bor där igen. Man kan ta det mesta om man blir lite ompysslad och de visar lite extra känsla för det ni var dit för, för att fira er bröllopsdag. Okänsligt av dem, klantigt rent ut sagt. Så mycket de förlorar på detta. Synd nog men …
  Hoppas ni fick möjlighet att ge respons som man brukar få ge på hotell?
  All kritik är bra, bara den är kreativ fastän det förstås gäller att kunna ta den till sig på rätt sätt och se till att växa av den. Alla klarar det inte i företagsbranschen, men det är nyttigt att få veta vad kunderna tycker.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tänker själv på hur jag skulle agerat och hur många andra hotell har gjort när vi firat något. Så tycker också det var okänsligt. Ja jag fick en enkät efteråt som jag fyllde i helt ärligt.

 2. Profilbild för Ditte

  Så trist! Inte alls vad man kan förvänta sig. Kändes som om personalen inte alls brydde sig.
  En uteplats som är omöblerad? Hur tänkte man här.
  Kanske kommer besökare för just vinprovningen men väljer andra, ”bättre hotell”, att bo på.
  Och maten, som jag tycker är viktig, var ju också väldigt speciell och trist.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej personalen brydde sig inte, tyvärr. Väldigt trist mat, men portugisiska köket har inte imponerat på mig än heller… 🙂

 3. Profilbild för Susjos

  Trist när det inte blir riktigt som man tänkt sig, och maten betyder ju så mycket! Området ser dock fint ut, inte minst poolen! Konstigt med en tom uteplats? Förstår att ni inte åker dit igen.
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var ju så bra det mesta.. så synd med maten, hade den varit ok så hade upplevelsen varit helt annan.

 4. Profilbild för Ama de casa

  Vilket coolt och vackert hotell!

  Nu försöker jag orka läsa och kommentera på andra bloggar igen, vi får väl se hur det går med det 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det mesta var ju bra.. om en bortser från service och mat då 🙂 Glad du är på benen igen!

 5. Profilbild för Anni

  Hmmm, både lite ros men mest ris alltså. Det såg ju rätt fint ut först!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hade maten varit bra hade jag nog kunnat tänka mig att återvända. Men ja, mest negativa känslor faktiskt.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.