Hur ser sidan ut i andra webbläsare?

Förr hade alla Internet Explorer förkortas IEx, där x står för vilken version man har. Den senaste heter IE8. Men nu finns det många fler webbläsare att anpassa sin design för. Firefox (FF), Chrome, Safari, Opera är de vanligaste utöver IE.

Om din sida är jättesnygg i IE8 är det inte säkert att den är det i IE6. För de olika webbläsarna läser koden olika.

När jag kodat upp en design och publicerat den på min testsida på webben så kör jag Adobes Browserlab för att få besked om hur sidan ser ut i de webbläsare jag valt. Browsershots är en liknande tjänst, men där får man vänta upp till 30 minuter på svar.

Vad använder du för korskontroll?

Publicerat:

i:

3 svar till ”Hur ser sidan ut i andra webbläsare?”

 1. Profilbild för Kristina Svensson

  Hmm, får erkänna att det är lite si och så med kontrollen. Jag har iofs IE, FF och Chrome på datorn så ibland kollar jag hur sidorna ser ut. Och blir alltid trött över att det är något som strular :-).

  Och sedan ägnar jag en dag åt att förstå vad som är fel och oftast lyckas jag inte lösa det iaf :-(.

  1. Profilbild för @VimleAnna

   dessutom måste man ju idag kolla även för mobila enheter eftersom allt fler läser via telefoner och läsplattor.
   Det är mkt test innan lansering 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.