Evernote

Jag och mitt Evernote

Idag gästbloggar Eva Holm som normalt bloggar på sin blogg evassvammel.se. Du kan även följa Eva på Twitter!

Vad är Evernote?

Evernote är ett slags digitalt anteckningsblock skulle man kunna säga. Ett anteckningsblock där du kan samla och spara i stort sett allt. Anteckningar, webadresser, mail, websidor, artiklar, bilder och ljudklipp. Bland annat. Det finns naturligtvis otroligt många sätt att använda Evernote på förutom de sätten jag har kommit på.

Evernote är ett program eller applikation som du laddar upp till din PC eller din Mac, en app till din smartphone, finns för både iOS (iPhone) och Android, en app till din iPad, en tjänst som du använder direkt på webben och som tillägg till din webbläsare. Det är det faktum att Evernote finns i alla de här olika varianterna som gör det så fantastiskt och så otroligt användbart.

Hur använder jag det här nu då?

För det första använder jag det till inköpslistor. Ni vet när den lång inköpslistan ligger kvar hemme på köksbordet och du står som ett fån i affären och kommer hem med hälften av det som stod på listan tillsammans med 15 saker som INTE stod på listan. Det finns inte längre. Jag skriver min inköpslista i Evernote på datorn och jag behöver inte spara eller komma ihåg någonting mer än att ha med mig iPhonen (och hur svårt är det på en skala?) så synkas det jag skrivit i datorn automatiskt med min iPhone och listan är direkt i handen när jag irrar runt bland hyllorna.

Mitt andra stora användningsområde, och det som verkligen gjort att jag kan säga att jag har förändrat mitt beteende i och med att jag fick min iPhone och Evernote, är alla mina viktiga anteckningar.
Herre GUUUD vad otroligt mycket viktiga anteckningar jag gör när jag pratar i telefon. Det är namn, telefonnummer, mailadresser, andra adresser, vägbeskrivningar, beteckningar på bedpannor, avläsningar av vattenmätare och kontonummer som skrivs upp under telefonsamtal.

Vad händer sedan med alla de här lapparna med all livsviktig information? Jo de fotograferas med min iPhone, taggas med lämpliga taggar så att de blir sökbara och sorteras sedan in i lämpligt häfte i Evernote och kan LÄTT tas fram på dator eller iPhone när jag sedan behöver den här viktiga informationen igen. Det är slut på letandet efter lösa lappar och slinker hit och dit.

En plansch med ett uppträdande jag eller någon annan är intresserad av – KLICK med kameran – jag har tid och datum i Evernote.
Ett pris i en affär – KLICK med kameran – jag har informationen i Evernote.
Ett kontonummer som lämnas över på en skrynklig lapp – KLICK med kameran – det sorteras in i Evernote.
Ja men ni fattar väl…………

Är jag på en webbsida som jag inte vill tappa bort så – KLICK på tillägget till min webläsare – länken eller hela sidan är sparad i Evernote.
Om ni tittar nedanför det här inlägget så ser ni att det finns en knapp ”Share this”. Där finns Evernote som ett alternativ. Gillar du det här så att du håller på att smälla av – KLICK – så har du sparat länken till inlägget, eller hela inlägget, i Evernote.

En annan fiffig tjänst som finns på Internet är IFTTT som Webbtanten berättat om tidigare. Det är en tjänst som låter Internet jobba åt dig. ”Om det händer så kommer det här att ske”…….. typ.
Det finns en mängd olika varianter på händelser att välja mellan och en av de händelser jag har valt är att när jag stjärnmarkerar ett inlägg i Google Reader så skapas det en länk till det stjärmarkerade inlägget i ett häfte i Evernote.

Jag är bara en vanlig användare som har insett tjusningen med Evernote men vill du veta mer så ska du kolla in @AndersSporring och hans blogg för han är ett riktigt proffs på Evernote.

Lycka till med användandet och må det uppstå kärlek mellan dig och Evernote.
Mer Evernote till folket!

/Eva Holm

Publicerat:

i:

7 svar till ”Jag och mitt Evernote”

 1. Profilbild för Marianne
  Marianne

  Jag har också insett fördelen med Evernote. Handlingslista tex. Som 70+ klarar jag mig några år extra när nu minnet börjar krångla. Men utmärkt med flera tips. Fota lappar tex innan de är borttappade:-)

 2. Profilbild för Kristina Svensson

  Vilket bra tips! Oj vad jag är sugen på att använda Evernote nu.

 3. Profilbild för Nina
  Nina

  Vi har börjat använda Evernote på skolan med eleverna och vi använder i första hand Ipad. Nu har en elev en egen platta, Samsung, och det ser inte lika ut. Jag hittar inte var man kan lägga till bilder som redan finns i surfplattan. Det kanske inte går att göra det på en Android.
  Har du tips?

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Dessvärre kan jag inget alls om Androidenheter.. Kanske någon annan som läser här kan svara?

 4. Profilbild för Linda

  Mycket användbar förklaring. Tack

 5. Profilbild för Samuel

  Evernote är helt fantastiskt. Har länge sökt efter någon app som är enkelt och bred och är mycket glad över att ha hittat EN.

 6. […] Evernote är en app man kan använda till mycket, till ex till listor. Jag samlar t.ex alla recept i min Evernote. Men jag har också alla mina noteringar från kundmöten, mallar till mail samt annat ”bra att ha” samlat där. […]

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.