Igår den sista juli gick jag en runda och fotade allt som växer i köksträdgården.

Jag har så mycket att lära med odling här i Portugal, särskilt eftersom rekommendationer för Algarve inte funkar i vårt klimat. Det blir till att prova mig fram.

päron
Skördat alla päron, då fåglarna började äta på dem.
medronho
Jordgubbsträdet (Medronho)ser mycket gladare ut nu än i vintras.
Granatäpplen blir det några.
Oliver blir det inte, de flesta frukterna har ramlat av.
Marmelo (kvitten) har jag två träd, det ena är frukterna stora och fina. Det andra har små frukter
Massor av plommon som jag snart måste skörda om inte fåglarna ska få alla.
Andra omgången av majs är snart skördeklara
Skördar basilika varje vecka till pastarätter och in i frysen. Sår nytt på flera ställen också.
Gräslök i skuggan mår bra, i solen är den gul och ledsen.
Andra skörden av potatis hoppas jag blir bättre än den första (i lerjorden)
Blir en del paprika hoppas jag.
Citronträdet är så fint, doftar ljuvligt!
Persilja har jag för alla behov.
Butternutsquash – dags att skörda!
Spetskål har jag gott om, växer så det knakar.
Koriander äter jag varje dag, så det finns lite här och där i sålådorna.
Har två fänkål som snart är dags att skörda, här en rad jag planterade senare.
Rödbetor kan jag så i princip hela året runt.
Morötterna har jag inte mycket tro på… förra omgången blev 1 cm långa… Men provar igen!
Mängder av tomater skördar jag. Har även planterat några fler frön för att se om jag hinner få en andra skörd… Skulle gjort det lite tidigare men glömde bort.
Njuter av egna cantaloupe meloner!
Jag har tre kronärtskocksplantor. Händer inte mycket mer än att bladen växer. Aldrig odlat förut.
Sått ny sallad då de andra plantorna börjar gå i blom.
Massor av sötpotatis hoppas jag det blir!

Bilderna på aubergine, chili och gurka blev inget bra. Men det är frukter på gång på alla plantorna! Översta bilden krondill, då dillen är skördad men lämnat några plantor för att få krondill.

Så tacksam för allt ätbart i min köksträdgård. Den närmsta tiden blir det mycket mat gjord på kål och majs. Chili. hoppas jag att jag får så mycket att jag inte behöver odla det nästa år. För noga dagbok på när jag sår och när saker tar slut i landet så jag nästa år har underlag för en plan när frön ska ner i jorden.