lasta-bocker-2023

Lästa böcker under 2023

Jag är så glad att jag alltid har en pågående bok numera. Förut kallade jag mig bokperiodare, men det är jag inte längre. Det känns bra!

Inte för att det på något vis är dåligt att vara en bokperiodare utan för att jag vill att läsning ska prioriteras av mig. Förut läste jag i princip bara på långledigheter, när jag var sjuk och på resor, läsning var inte en naturlig del i vardagen. Jag tyckte inte jag hade tid, gjorde andra prioriteringar.

Nu läser jag nästan varje dag. Ibland blir det bara en stund innan jag somnar, men allt oftare kan jag även läsa lite på dagen. Det beror oftast på hur fängslande boken är. Jag gillar att bli underhållen och gillar krim/deckare allra bäst. Men bryter av det med feel-good genren.

Älskar serier, särskilt deckarserier, där jag får följa med huvudkaraktärerna länge men där storyn växlar i och med nya mord.

Lite siffror 2023

Eftersom jag registrerar allt jag läser på GoodReads så kan jag hämta ut lite statistik också. Det är roligt tycker jag. Jag läser i min Storytel Reader.

Antal böcker: 56

Antal sidor: 22443

5 st. fullpoängare:

 • Jag är Pilgrimen, Terry Heyes
 • En helt annan historia, Håkan Nesser
 • Hjärtats skafferi, Ruth Reichl
 • Hotell Angleterre, Marie Bennet
 • Bokälskare, Emelie Henry

Jag ser att jag fördelat antal böcker per månad ganska jämt, men att det blev minst läst i november och december. Vilket inte förvånar mig alls.

Jag hoppas det blir minst lika mycket läsning under 2024. Men gärna lite mer! Kanske jag kan få ihop böcker för att klara Kaosutmaningen, jag ska försöka i alla fall. Tänker det kan vidga mina vyer att läsa böcker som jag kanske inte skulle valt annars.

Publicerat:

i:

,

40 svar till ”Lästa böcker under 2023”

 1. Profilbild för Kraka

  Ser att du liksom jag föredrar deckare och liknande. Förr hade jag alltid en bok på gång och läste varje ledig stund. Numera läser jag i stort sett bara kurslitteratur. Däremot kopplar jag ständigt av med ljudböcker, i synnerhet deckare och spänningslitteratur. En och annan feelgood slinker in emellanåt liksom en del av mer dokumentärt inslag.
  Den där kaosutmaningen är jag sugen på, har funderat ett tag men ännu inte bestämt om jag ska vara med. Är jag realist så vet jag ju att jag inte kommer att ha tillräckligt med tid.

  Önskar dig en bra och trevlig epifaniadag! Själv är jag på väg till jobbet om halvannan timme eller så.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja lättsamma böcker föredrar jag 🙂 Jag testar kaosutmaningen och ser hur det blir. Har redan valt en bok för att passa in på en punkt, en bok jag kanske inte hade läst annars. Så det ska bli kul att vidga vyerna lite. Detsamma!

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Läsning är fin avkoppling, lärorikt. Svärdotter läser bara på semestern, en läser inte böcker, en läser jobböcker, egentligen har jag ingen bokläsare i min närhet… maken periodvis, min 90-åriga mor läste böcker ända in i slutet 🙂 Jag får en del recensionsböcker till min bokblogg (utan att jag bett om dem), ger dem till min finska Bokcirkel.
  Själv är jag ingen bokslukare… eller kanske är jag det

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Finns så mycket underbart i läsandet. Glad jag nu fått in det lite mer som en del i min vardag, inte bara något jag gör när jag redan är avkopplad.

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  förra året klarade jag 40/40 böcker i Kaosutmaningen, tänker inte satsa lika hårt i år 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jag läste det, du inspirerar!

 4. Profilbild för Anita

  En lista med igenkänningsfaktor. Har läst en del av titlarna och en del andra finns och väntar på att läsas, bland annat ”Jag är pilgrimen” som jag ser att du gett 5 poäng. Förra året läste jag inte så många böcker som jag förutsatt mig att läsa. Ska bli bättring i år. Måste utnyttja min läshörna i mitt växtrum lite mer.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Låter som en bra plan att nyttja läshörnan i växtrummet mer, där ser så himla mysigt ut!

 5. Profilbild för Paula Merio

  Vi läser olika genrer, jag läser sällan deckare, tycker mer om att se dem som tv-serier. Feelgood är inte heller favorit, jag vill ha mer svärta och realism men visst läser jag olika typer av böcker. Jag ska försöka notera lästa böcker hos goodreads i år, i övrigt har jag mitt gamla manuella kartotek med lästa böcker sedan 70-talet! Gillade du Kvinna sedd bakifrån? Det händer ju inte så mycket i den, men jag älskade boken! Jag har kommit av mig med allt som har med årsskiftet att göra just nu då min hund är sjuk, o oron är stor. Men en sammanställning av året är alltid kul att göra. Önskar dig ett fint läs-år

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kvinna sett bakifrån läste jag för att du hyllade den så 🙂 Även om jag vet att vi gillar olika genrer så ville jag läsa den. Och när jag läste så väntade jag hela tiden på att något skulle hända. Men så här i efterhand så finns den ändå kvar inom mig. Men vad kul med ett manuellt kartotek! Det skulle jag vilja se en bild på! Nämen å är Daniel sjuk? Hopps han snabbt blir bra igen.

 6. Profilbild för Znogge

  Ser att vi gillar samma genrer och flera av dina böcker har jag också läst. Jag har alltid läst mycket och utan en bok kan jag inte vara. Jag har inte bokfört mina men vet att det är väldigt många. ”Jag är pilgrimen” har jag inte läst så den gör jag en notering om. Ärligt talat så var min reader och abonnemanget hos Storytel den bästa födelsedagspresenten som jag kunde få. Vilken bokskatt man har tillgång till!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det en skatt att ha tillgång till alla böcker på Storytel, gillar det också.

 7. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Här fick jag verkligen många bra förslag på böcker eftersom jag också gärna läser deckare och feel good. Jag tänkte bli en mer frekvent bokläsare när jag blev pensionär men det har gått sådär, är nog fortfarande en periodare.
  Av dina lästa böcker har jag nog läst ett tiotal men ingen av dina fempoängare, så nu vet jag vad jag ska kolla efter framöver!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du hittade lite böcker du kanske vill läsa. Hoppas du gillar mina fullpoängare 🙂

 8. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Jag har också läst galet mycket sen jag fick min läsplatta för två årsedan i somras. Så smidigt att ladda ner böcker från biblioteket utan att lämna hemmet. Sen har jag köpt en del böcker rakt ner i plattan också. Har dock inte fört statistik över antalet – men jag gillar som du deckare där man får följa med karaktären länge. Har du läste serien av Denise Rudberg om Marianne Jidhoff har för mig att första boken heter: ett litet snedsprång.
  En annan bra serie är:
  Döden kvittar det lika
  av Anne-Marie Schjetlein – de böckerna går inte att släppa. Ha en bra läslördag!
  Och tack för nya boktips

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Mycket smidigt med en läsplatta! Jag har läst allt om Marianne Jidhoff (utom julböckerna), riktigt underhållande 🙂 Tack för det andra tipset, de har jag inte läst!

 9. Profilbild för Mamma C

  Jag är en periodläsare nu för tiden.
  Innan vi flyttade till Spanien hade jag en bok i örat varje dag. Jag lyssnade på böcker och gillade det mycket mer än att läsa själv.
  Nu går det i vågor med läsandet. Men när jag hittar en bok som jag gillar så blir det läsning av.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har sett att du ligger på takterassen och läser emellanåt 🙂 Fin lördagskväll önskar jag dig!

 10. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Yes! Så tacksam för alla dina boktips och för att du tipsade om Letto läsplattan.
  Ännu en morgon som du ger mig så mycket feelgood.

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 11. Profilbild för Marianne

  En hel del av dessa böcker har jag lyssnat på, jag har nästan alltid en bok i lurarna när jag gör hushållssysslor och en stund innan jag somnar, lyssnar helst på kriminalare, men sticker emellan med feelgood ibland.
  Just nu lyssnar jag på
  ”Som om du inte fanns” av Kate Eberland, den var lite seg i början men efter hand fängslande.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är för nyfiken på vad som händer runt omkring mig för att lyssna. Känner inte till Kate Eberland. Kram

 12. Profilbild för Micke
  Micke

  Oj, det var många böcker där, här blir det som mest 4-5 st och då oftast i talboksform.
  Nesser där har jag några böcker med, bra författare det.

  Ha en riktigt fin dag nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja Nesser är bra, men inte alla hans böcker håller samma klass tycker jag. Detsamma!

 13. Profilbild för Sara i Barcelona

  Åh, härligt med en massa boktips! En del av dem har jag läst men listan kan aldrig göras för lång! Jag lyssnar ju mest numera, då jag har appen på min mobil och det inte är lika kul att läsa i den helt enkelt. Din topp 5-lista ska jag kolla upp! Och jag håller med, har också alltid minst en bok igång 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Min boklista är så himla lång, fyller på nya tips hela tiden.. :=) Jag har svårt att lyssna på bok, tappar koncentrationen eller somnar.

 14. Profilbild för Ingrid

  Vilken koll du har! Jag har ingen aning om hur många böcker jag läst, men inte är det lika många som du. Jag läser mest sommartid, för jag älskar att sitta ute och läsa.
  Ha en fin lördag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag behöver ha hjälp att minnas om jag läst en bok eller inte.. så det är ren självbevarelsedrift. Och Goodreads gör det enkelt att ha koll. Detsamma!

 15. Profilbild för Matilda

  Det var en gedigen lista – härligt! Utöver några Nesser-böcker så var det nog inget jag läst (ännu). Du nämnde det här med portugisiskan i ett annat inlägg, läser du något portugisiska också?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har portugisiska barnböcker jag kikar i ibland. Men att läsa en portugisisk roman, där är jag inte. Däremot romaner som utspelar sig i Portugal har jag läst.

 16. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Att läsa böcker är en fantastisk upplevelse och en stor avkoppling. Jag läste i stort sett varje dag och om jag någon dag kunde sträckläsa en bok njöt jag verkligen. Grattis till dig som får så mycket läsglädje 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är fantastiskt, så tråkigt att du inte kan göra det längre. Kram!

 17. Profilbild för Susjos

  Oj så många böcker du har läst. Många av dem känner jag igen, deckare gillar jag också! Tack för lite tips!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att kunna tipsa! Detsamma!

 18. Profilbild för Ajli

  så häftigt, och OJ vad du har läst! Inkluderar du ljudböcker eller har du läst över en bok i veckan? Helt otroligt!!! Jag läste ut Den glömda kokboken idag, tror han är umebo i grunden den där författaren… tyckte om den ändå, lite mysig 🙂 Men tyckte mer om Solsken och parmesan och hans Cilla-böcker är också gosiga.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag lyssnar inte på ljudböcker alls. Så detta är bara böcker jag läst, alla e-böcker. Cilla-böckerna har jag inte läst.

 19. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Jag känner igen flera titlar som jag också har läst. Den jag reagerar på allra mest hos dig är Lucinda Rileys Atlas…jag antar att det är den boken hon påbörjade men inte hann skriva klart innan hon dog. Den ska jag försöka få tag på, absolut.
  Jag läste hennes Systrar, alla böckerna med stort intresse och gillade dem allihopa.

  God läsning önskas!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är den som inte blev klar av hennes egna penna. Jag gillade oxå systrarböckerna. Tack, kram

 20. Profilbild för Mareijke
  Mareijke

  Tack för lite boktips. Flera av dem har jag lyssnat på. Jag läser inte längre, sedan jag fick glasögon (progressiva) är det så jobbigt att ligga och läsa det blir liksom fel vinkel. Men som tur är finns det ljudböcker, och det lyssnar jag flitigt på. Vi har ganska lika smak ser jag här. Jag gillar Denise Rudberg har lyssnat på alla i den där serien. Kan varmt rekommendera en annan serie som hon har skrivit som börjar med boken Det första chiffret. Det finns fyra böcker i den serien. Jojo Moyes är också en favorit. Böcker har alltid förgyllt mitt liv sen tonåren.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är jobbigt att ligga och läsa, så jag somnar fort 🙂 Har oxå progressiva. Tack för dina tips, ska kolla in den andra serien av Denise.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.