Leverpastej, döda växter och varmaste tack!

Nu har vi fem snabba grejer att berätta för er, väldigt blandat innehåll, men det är ju så det blir i den här kategorin.

Det viktigaste först!

Tack!

Varmaste tack till er alla för mejl, kommentarer och hejarop som vi fått som svar på vårt lilla rop på hjälp. Massor av tips har ni gett oss. En hel del av det ni önskat har vi redan bloggat om, men kanske vi kan hitta lite nya vinklingar och spinna vidare. Men också har vi fått många nya ämnen. Dessutom har vi fått kontakt med många läsare som vi inte tidigare kände till, ett par har till och med dykt upp här på Fotö för att berätta om sina idéer. Så himla kul!

Slott & borgar

Vi har fört in en ny etikett på bloggen. Det är lite lustigt för historia är nämligen inte anledningen till att vi besöker en hel del slott och borgar. Det är främst vyerna. De mäktiga försvarsbyggnaderna är ofta byggda på en höjd för att de ska kunna se fienden när de närmar sig. De som bor/bodde i slott vill så klart ha vackra vyer. Men också arkitekturen och lösningarna är det som drar oss till de här byggnaderna. Och nu kan du hitta inlägg om dessa magiska byggnader i egen etikett.

Huj!

När jag (Anna) åt kött åt jag gärna leverpastej på mackan. Det är väl typ det enda som jag faktiskt kan längta efter i köttväg. Men tack vare Huj! finns det nu en vegetariskt (vegansk faktiskt) smörgåspastej som smakar väldigt gott och påminner om leverpastej. När vi var i Alingsås för ett par veckor sen kunde vi äntligen köpa och njuta av denna pastej! Huj! är ett litet Alingsåsföretag som kämpar på med att få ut den här produkten till butiker i hela Sverige. Snacka med din lokala butik om du vill prova! Läs mer om Huj! Och nej detta är inte sponsrat – vi gör ju inte sånt – vi bara älskar denna produkten och vi gillar ägarna också, samt att vi tänker att kanske någon där ute i landet också vill njuta av de här produkterna.

Huj! leverpastej
Så gott med gurka eller med aprikosmarmelad på mina glutenfria knäckebrödsmackor.

Växthuset

Vill uppdatera er om min örtträdgård i det lilla plastväxthuset. Det funkar inte, det är för kallt. Basilikan som var lite större plantor har klarat sig och växer (ganska långsamt dock). Men alla frösådder har jag nu slängt, för det händer i princip inget alls och jag ser nästan hur de fryser och kämpar. Tänker att de också längtar efter Portugals värme där de såddes. När temperaturen stiger lite här så kommer jag prova igen!

In i hörnet

Här på Fotö blåser det så klart. Men vi trivs ändå! Det är ju en hel del aktivitet med båtar som ska i sjön så för varje båt som försvinner bakom oss där vi står så backar vi längre och längre in i hörnet. Så efterhand som båtarna sjösätts får vi mindre kalla vindar på oss. Helt perfekt!

Översta bilden har inget med något att göra – bara älskar den – är numera min bakgrundsbild på datorn. 

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till ”Leverpastej, döda växter och varmaste tack!”

 1. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Underbart att ni delar med er av allt ni är med om.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Ove att du hänger här med oss

 2. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Ser fram mot massor av trevlig läsning 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack!

 3. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Heja heja du är fenomenal som kan få ihop något varje dag. DET klarar inte vi. Mina frösådder funkar också dåligt, är som vanligt FÖR ivrig.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Fast var vi för ivriga egentligen när vi sådde i värmen i södra europa? Det är våren här i SE som är för sen 😀

 4. Profilbild för Åsa

  Som vanligt kan jag inte låta bli att läsa dina inlägg. Förstår inte hur du orkar/hinner få ut så mycket och så ofta. Imponerande!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är en kär hobby 😀

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.