Lite för många bilder som bara läggs på hög i mitt arkiv just nu. Mappen med djur tömmer jag här och nu med att publicera några av bilderna.
Har sagt det förut och säger det igen, den här tiden på året fotar jag en hel del, men har mindre tid vid datorn så det blir inte redigerat och publicerat i samma hastighet som jag fotar.
Fårbilden ovan är faktiskt så gammal som från oktober. Men nedan bilder är från de senaste veckorna.
Det är kul att ha en massa fåglar, larver och insekter här där vi bor, även om jag inte kan namnen på alla. Vi delar gärna vårt paradis med dem alla. Nästan..






Larver av olika slag äter upp våra växter, särskilt kålfjärilslarven som kan äta upp en hel planta på en natt. Den är sist i galleriet. Men om jag inte vet vad det är för larv så får de leva, som den varianten på de tre första bilderna.




Nedan skalbagge är 2-3 cm lång och dess larver äter upp roten inifrån. Hittade två stycken vuxna skalbaggar på det nya körsbärsträdet, de är nu döda och jag har inte sett någon mer.

Men jag håller utkik för den ger sig på stenfruktsträd och det har jag ju en del. Har inte sett den tidigare så hoppas de två som landade här var på villovägar!

30 svar till ”Lite olika djur hos oss”
Vad är det för cool fågel i blått och svart? Härfågeln är så vacker – snyggt fångat.
Små nyttodjur och små odjur…..Tråkigt när de kalasat i sig av kålen. Ha en bra lördag!
Det är en blåskata, jättefina! Skränar och snor frukten dock 🙂 Tack!
Visst delar man gärna naturen med djuren för allt är ett samspel. Sedan är det självklart så att rena skadedjur är man inte road av. Jag minns när vi fick ollonborrslarver i gräsmattan. De åt upp allt och lite till…
Önskar en fin pingstafton!
Kram
En bra balans av nytto- och skadedjur är önskvärt! Tack, kram
Älskar dina djur och insektsbilder! Kramar
Tack, roligt att höra! Kramar
Fina bilder på både fåglar och insekter.
Vi har också haft en massa olika larver som käkar upp det man satt i jorden. Bl.a. makaonfjärilen när den är larv.
Kram Carin
Tack så mycket! De är så vackra de larverna, har sett ett par som jag slängde över till fältet intill. Kram
Vilka vackra bilder på de färgglada larverna! Tänk att ha en härfågel i sin närhet, så fina de är! Den ljusblå och svarta fågeln har jag aldrig sett, vad är det för sirt?
Tack så mycket! Vi har många härfåglar, så underbart. Den blå/svarta är en blåskata, har vi mängder av också.
Härfågel och blåkråka, så fina och jag önskar att jag får se de någon gång.
Larver är är oftast så färgglada och när jag var yngre tänkte jag att de skulle bli vackra fjärilar, men så blir de ofta en ful skalbagge istället.
Jag hoppas de där skalbaggarna hade flugit vilse och att kompisarna är långt borta från dina träd.
Glad Pingst,
kram
Väldigt fina, gillar färgglada fåglar/djur. Hahah, ja larverna är oftast vackrare än det vuxna djuret. Har inte sett några igen i alla fall, kram
Lika spännande och fascinerande som djurriket är, lika störigt är det. Alltid är det någon som är sugen på samma grejer som en själv! Men wow, dina bilder är fantastiska. Kram!
Så är det, en vill ju ha en lagom balans av nytto – & skadedjur. Tack! Kram
En hel del fina djur och så några som du kanske gärna skulle slippa. Alla bilder är dock som vanligt jättefina oavsett om det är gulliga får eller oönskade skalbaggar.
Kram
Tack! Det finns verkligen många fina djur, och även en och annan som gärna får bo någon annanstans. Kram
Den där färgglada fågeln med tofs, underbar! Och fåren är fina.
I småkryp är jag inte lika förtjust, vet inte varför. Larver är också ganska ”uäk” 😀
Men jag vet att de behövs i naturens mångfald och att Gud har skapat dem så jag accepterar och respekterar dem förstås <3
Härfågeln är väldigt fin! Har lärt mig både acceptera och faktiskt gilla småkryp. Haha, larver är söta tycker jag. Så klart!
Vilka vackra fåglar! Och för övrigt är alla bilder jättefina. Inte roligt med skadeinsäkterna. Det finns många olika sorter hos er jag aldrig hört talas om. Den där skalbaggen t.ex. Nu hoppas jag att det var två som förirrat sig så att du slipper få fler besök. Här är det mest bladlöss och mördarsniglar som ställer till det. Kål har jag slutat att odla p.g.a. kålfjärilslarverna.
Kram
Har inte haft fler besök av de otäcka skalbaggarna i alla fall. Bladlöss har vi också en hel del. Kan inte leva utan kålen, så jag går mina rundor för att eliminera angreppen. Kram
Så härligt att ha djurlivet runt om! Fantastiskt fina bilder!!
Tack, vi gillar våra djur 🙂 De flesta iaf.
Härliga bilder från djurliv, fågelliv och de mindres liv. Tur att du fick bort dom skadliga baggarna. Inte kul alls om man råkar ut för skadeinsekter. Här tycks vi ha bladlusår. Det är helt galet med bladlöss. Jag funderar om det är bristen på nyttoinsekter som gör att det exploderat…?? Man ser ju knappt några nyckelpigor alls nu för tiden och hittar jag någon får dom ibland lite hjälp på traven att komma fram till buffébordet 😉 Det är ju bra att hjälpas åt i livet. Allt gott och fin vecka 🙂
Mängder av bladlöss hos oss också, varje år.. 🙂 Men i år har vi äntligen en hel del nyckelpigor, äntligen! Tråkigt om nyttoinsekterna försvinner. Vattenslangen får jobba hårt här det funkar bra tycker jag. Fint att hjälpas åt verkligen. Detsamma!
Oavsett om de är nyttodjur eller odjur så visar de på ett sunt ekologiskt system hos er och de är utmärkta fotoobjekt 🙂
Tack, visst är djur fantastiska oavsett.
Jättefina bilder på djur- och insektslivet!! Den där fågeln med svart mössa och blå kjol är ju bara så näpen., Och så härfågeln och fårsamlingen – och larverna är dekorativa. Parasitstekeln är en nyttoinsekt men den där stora skalbaggen har jag aldrig sett, Den vill man ju inte ha i sin trädgård.
Tack så mycket! Blåskatan är fin, men kan vara lika irriterande som de svartvita skatorna 🙂 Skalbaggen här till medelhavsklimatet har jag förstått. Så bra jag håller utkik framöver. Inte sett någon mer.
Oh så fint inlägg, helt i min smak! Den första pippifågeln har jag sett på bild förut, men minns inte namnet, tjusig som bara den med tuppkammen! Larver är ofta vackra, det enda som stör är de små håren som jag inte riktigt vet hur de skulle kännas på huden om man tog en i handen. Som barn skrek jag i högan sky när en larv trillade ner från björken jag satt under, den var grön och hårig!Jag kryper sällan så nära växter att jag får syn på små insekter, men igår såg jag en gul nyckelpiga på ett blad, den var inte större än ett knappnålshuvud! Spännande är det med de små gynnarna.
Det är en härfågel som har tuppkammen. Tycker också det är lite obehagligt med de vassa hårstråna på larverna så tar aldrig i dem utan handskar. Väldigt spännande och intressant med de små krypen!