Livet är en fest!

Idag har vi hämtat växthuset, hos ett par otroligt trevliga människor! Hade svårt att dra oss därifrån.. Jag fick en massa odlingstips, för hon som sålde var trädgårdsmästare :).

Jag har kört med släpkärra för första gången i mitt liv, och jag lyckades att backa den till rätt plats två gånger (av två möjliga)!

Vi har haft ett spontant besök av grannens tre härliga ungar, jag fick tre goa kramar, flera goa skratt och vi fick glädjen att bjuda dem på lite saft o bullar.

Jag är tvungen att stänga in Belle ett par timmar varje dag, hennes mage släpar i marken och även om jag gärna vill att de ska gå fritt, så vill jag ju inte heller att hon ska få ont i rygg och leder för att hon har en för tung mage att bära på (det vet ju jag hur det är ;)). Hon får lära känna ”sin” box som hon ska ha när hon får kultingarna sen.

I morgon ska jag smaka Linderödssvin, för första gången i mitt liv, och umgås med vänner i andra änden av byn, kanske sitter vi i den gamla kvarnen på deras gård, eftersom de har hundar och katter så kan vi inte vara inne hos dem. Vädret lär bestämma var vi sitter. Men dricker vin det gör vi helt säkert!

Nu ska vi äta pannbiffar (kött från granngården, som jag själv putsat och malt), stekt lök (egen odlad som gått i frö och måste ätas direkt) samt potatis, som jag själv satt och skördat! Lingonsylten däremot är köpt, likaså smöret och saltet som är ett måste till potatisen. Men en ljuvlig måltid ska vi äta nu!

Publicerat:

i:

16 svar till “Livet är en fest!”

 1. ojojoj vad mycket roliga ting som pågår! låter som ett utomordentligt trevligt liv som pågår med andra ord! ha en underbar helg 🙂

 2. Du är så fantastiskt duktig; odlar, mal, sköter grisar, fixar och donar, önskar jag hade hälften av din energi!
  Är jättenyfiken på växthuset!

  Ha det gott!
  Kram/c

 3. Jag har knappt ens putsat kött någongång, så du kan tro
  att jag är lättimponerad vad gäller dina förberedelser innan
  maten – jösses!

  Att ha en egen kvarn på gården låter hur charmigt som helst,
  lyckliga grannar! Där smakar nog vilket vin som helst bra, men
  hur bra smakade det ni provade då?

 4. Huga – ja det är det, detsamma önskar jag dig!
  Annette & Erica – vi drack Lindemans Cawarra, jättegott
  C – jösses, tack! Lovar att växthuset kommer att bli en följetong här.
  Erica – putsa köttet gör jag när jag får det styckat, grannen har köttprod och när han slaktar så får jag köpa och då är jag med när styckarn är där. Då putsar jag köttet och maler i grannens köttkvarn. Jättesmidigt och man vet vad man stoppar i munnen. Jo kvarnen är fin, men tyvärr inte i drift.

 5. Låter härligt!! Visst känner man sig duktig när man maler sitt eget kött! Jag gjorde lammburgare för ett tag sedan. Önskar jag hade dina gröna fingrar dock! (fast tomatplantan lever =) Kram!

 6. Ta vara på fröna från löken! Jag har en artikel om hur man frösår lök och odlar dem från början, vill d u inte göra det själv så tar jag gärna emot fröna och testar själv! 🙂
  Grattist till växthuset. 😀

 7. CCC – absolut! Fick ju ihop 83 köttfärspåsar.. så jag har ett tag! kul att tomaten lever.
  Yeedi – too late…, tack!

 8. Nää vad jag blev hungrig och törstig nu! Pannbiff och lingonsylt….mmmmm… och vad flitig du är, odlar och grejar, imponerande!
  Kram från en som också vill testa att köra med släp 🙂

 9. men vad härligt ! Jag har aldrig kört med släp en mindre ; sa du backat??
  Vi har precis kommit in ; plockat hallon och imorgon ska det minsann bli maddelad (som lilggutten säger) . Kram
  Pannbiff är gott!

 10. Tösen – Mmm.. det var så gott! Det var himla kul att köra med släp, testa vettja!
  Loppan – hihi, ja det var kul att köra med släp. Jag plockar hallon varannan dag, har nu 3 liter i frysen. När alla bär är plockade blir det hallonsylt här!

 11. Tack för kommentaren!
  Var på loppis idag också, kan helt enkelt inte låta bli! Ett litet besök hos Sarah hann jag också med.
  Ha det bäst!
  Kram/c

 12. Vad du är duktig på att köra med släp, det had jag nog inte klara. Och vilken lycka med ett växthus:-)

  Ha en fin söndag

  Kram Gunilla i Singapore

 13. 8hektar – du måste berätta var alla loppisar är som du besöker! Sarah kan man gå länge hos!
  Gunilla – välkommen hit! Ska genast kolla in din blogg!

 14. Grattis till växthuset! Ett sådant står på min önskelista också… kanske en dag, så blir jag äare till ett sådant, jag med! 😉

Translate »