bestnine2021

Mina 9 mest gillade bilder på Instagram

Varje år flödar det över av #topnine – de nio bästa bilderna – på Instagram under året. Men inte lika mycket i år.

Anledningen till det är att Instagram har ändrats och därför funkar inte de traditionella apparna. Instagram fokuserar på stories istället enligt den här artikeln på engelska. Men jag hittade en annan app som gav mig ett resultat, som jag tycker verka stämma bra. Appen är för iPhone och heter BestGrid.

Dessa nio bilder valdes ut till BestNine2021, jag beskriver nedan bakgrunden till bilden samt återger bildtexten. Jag skriver alltid på engelska på Instagram men här är allt på svenska! Bildformatet jag använder på Instagram är fyrkantigt, så även om liknande bilder finns på bloggen är de i ett annat format här och ger därför en annan känsla.

1. Vårt hus i Portugal

Publicerades 11 februari.

”Äntligen fått nycklarna till vårt hus. Inspekterat både hus och trädgård idag och nu firar vi inne I vår van. Parkerat på nerfarten.”

Det ser verkligen inte ut så längre…

-> Nu är vi husägare igen!

-> Länk till inlägget på Instagram

2. Vårt hus (igen)

Publicerades 23 april.

”När drömmar blir sanna kan de se ut så här. Känns fortfarande obegripligt att vi hittat vår plats i Portugal. Vi visste vi ville ha ett hus i ett bättre klimat än vad Sverige kan erbjuda, men vi visste inte var. Vi letade och planerade under flera år, alla vägar ledde till Portugal. Så nu är vi äntligen här, renoverar och hoppas kunna flytta in i juni.”

-> Vi flyttade in sista maj!

-> Länk till inlägget på Instagram

3. Köket

Publicerades 5 juni.

”Idag gjorde vi det sista på köket. Jag är så glad över layout, funktion och design. Och idag har jag gjort en curry av vår egen zucchini, serverad med ris och jordnötter. Har också bakat 24 frallor av mitt glutenfria bröd samt en kladdkaka. Och självklart diskat allt. Ikväll har jag förberett för att göra knäckebröd imorgon, allt enligt @chatrine_sl recept. Har också plockat koriander och sallad i trädgården till morgondagens frukost. Nu ska jag göra en kvällsfika, en jordgubbssmoothie. Jag njuter verkligen av mitt kök som du förstår.”

-> I inlägget om vår köksrenovering hittar du fler bilder.

-> Länk till inlägget på Instagram

4. Praia Do Malhão

Publicerades 10 september.

”Behövde havsutsikt och glass. Alldeles för längesedan vi såg och kände doften av havet. Så idag när vi stack iväg för att köpa glass var vi noga med att välja en butik nära västkusten. En underbar strand, som vi kommer återvända till med baddräkten på. ”

-> Bloggpost med många bilder.

-> Länk till inlägget på Instagram

5. Hemma vyer

Publicerades 16 oktober.

”Dessa vyer är hemma för mig. När vi lämnar vår region Alentejo känns det alltid tryggt när vi återvänder till dessa vyer. När vi passerar berget som skiljer oss från Algarve andas jag långsammare när landskapet öppnar upp sig igen. Vvvad får dig att känna dig som hemma?”

Fotade detta på en morgonpromenad i byn. Finns inget blogginlägg om det.

-> Länk till inlägget på Instagram

6. Lissabon

Publicerades 14 november.

”Går igenom mina bilder från vårt besök i Lissabon och vill visa dig den här typen av spårvagn. En linbana som kan ta dig uppför de branta backarna. Vi gick.. ”

-> Blev många inlägg om Lissabon här på bloggen, men här är samlingsinlägget.

På Instagram var detta bara en av bilderna i en serie av bilder. Så om du klickar på den här länken kan du se alla bilderna.

7. Skrivna i Portugal

Publicerades 16 juni. Bilden är dock äldre.

”Idag blev det klart, vi är nu skrivna i Portugal. Ger dig några bilder som visar varför jag försäkrade mig i detta land. I ord: kustlinjen, Atlanten, människorna, historien, klimatet, byarna, kaklet etc… Ser fram emot att lära känna det land och dess invånare mer.”

-> Nu bor vi i Portugal på riktigt.

På Instagram var detta bara en av bilderna i en serie av bilder. Så om du klickar på den här länken kan du se alla bilderna.

8. Vårt grannskap

Publicerades 1 maj.

”På väg tillbaka till huset från soptunnan behövde jag gå väldigt långsamt – jag älskar vyerna från vårt hus men hela området får mig att tappa andan. Så glad att vara här!”

Finns ytterligare en bild till det här inlägget på Instagram.

Inget specifikt blogginlägg om detta tillfället.

9. Första frukosten

Publicerat 12 februari.

”Idag är soll och värme tillbaka! Inget regn i prognosen. Så frukost ute samtidigt som vi tittar ut över fälten och lyssnar till den underbara fågelsången var en väldigt speciell och känslosam stund för oss. Denna plats vetter mot söder och kommer vara en favorit när det inte är för varmt.

Inget specifikt blogginlägg om detta tillfället.

Publicerat:

i:

,

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.