mona-wallin

Mona brinner för att de goda ska vinna

Det var Christina Stielli som skrev i sina svar att hon ville att Mona skulle besvara Webbtantens 6 frågor om webben. Roligt för jag hade noll koll på Mona innan! 

Mona brinner för att de goda ska vinnaVem är du på och utanför webben?

På webben är jag @monawallin, jag startade upp min webbnärvaro som mowa (mycket fantasifullare), men när det var dags att hoppa över från jaiku till Twitter så var @mowa upptaget. Även om jag ibland skäms över fantasilösheten i att vara @monawallin även när jag har chansen att vara vad eller vem som helst, så känns det ändå ganska transparent och bra. Faktum är att det tvingar fram en del personlig utveckling att försöka vara tillräckligt bra som man är.

Webben har varit min studie- och arbetsplats sedan 2007. Efter att ha startat upp Dramatens sociala medier-satsning och byggt upp densamma för Naturskyddsförening är jag nu extremt glad att ha fått den fina möjligheten att jobba som konsult på Bloggbyrån och både hjälpa till med strategier och vara en del av det operativa arbetet för flera olika företag och organisationer.

När jag lämnar webben kämpar jag mest för att få mina barn att göra det samma. Det är dock inte helt ovanligt att det slutar med att jag sitter och styr en häst i Star Stable, eller tar ett åksjukepiller så att jag kan se på när sonen spelar Mine Craft. Mitt största projekt är annars att försöka odla mig själv och har äntligen plockat upp Improvisationsteater. (visserligen också lite tack vare Twitter – tack @jennidanehav och @improjanne). Det finns också en sambo med i bilden (@johngripe). Vi tittar ofta på film. Och så har jag ett stort behov av att yoga och jogga.

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

Själva tjusningen med webben är just det där nätiga, att låta sig föras vidare till nya platser genom länkar. Men kanske just därför så får jag väl utse Facebook och Twitter till favoritplatserna, eftersom det är där jag oftast hittar länkar till de tjänster och artiklar som kickar igång processerna. Egentligen älskar jag Twittter mest, men sedan jag började använda kanalen för jobbets räkning har jag nästan slutat prata, men ännu mer aktiv lyssnare.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

Min första tweet satt långt inne, men jag är grymt glad att jag slutligen satte den. Just den tweeten gjorde kanske inga underverk, men Twittrandet har sedan dess lett till många spännande möten och kunskaper. Men mest påverkan på andra har jag nog fått gjort genom Naturskyddsföreningen. Särskilt med Anti Scampi-kampanjen som faktiskt nästan sopat mattan med försäljningen av jätteräkor i livsmedelsaffärerna.

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

Eftersom jag ofta känner mig lite obekväm i en-till-en-situationer skulle jag vilja äta middag med ett gäng power-women.

Det skulle kunna vara Beata Wickbom, Gudrun Schyman, Linda Pira och Cherin Awad. Jag har ett gäng vänner som inte fyller kriteriet ”inte träffat annat än digitalt” som också kommer att dyka upp, så vi blir nog en 9-10 personer. Det blir en helt fantastisk kväll och vi ska prata om drivkrafter.

Vad brinner du mest för på webben?

Öppenhet och transparens. Och så har jag en flummig bild av nätet som ”allas gemensamma medvetande” där det just nu utspelar sig ett krig mellan de onda och de goda. Jag brinner för att de goda ska vinna.

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

Beata Wickbom

Foton: Mona Wallin, privat med © Copyright

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.