Porträtt på David Stiernholm

Struktören är ständigt på jakt efter förenklande tjänster och verktyg

David har alltid nåt nytt att komma med, ett bra tips på en app eller tjänst som han tror kan hjälpa till i att strukturera upp vardag eller jobb. Vi har haft en hel del dialog kring bra projekthanteringsssystem bland annat. Davids användning av webben är jag jättenyfiken på. Nu läser vi hans svar på Webbtantens sex frågor om webben.

Vem är du på och utanför webben?

Såväl på som utanför webben är jag en slags sammansättning av yrkespersonligheten där jag är struktör och hjälper andra att arbeta mer strukturerat i vardagen så de får mer tid till det som är viktigt och av själva privat-kärnpersonligheten där jag är en tankspridd entusiast, make och far som är uppfylld av att utforska vad som utgör det goda livet.

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

Just nu gläds jag särskilt åt:
• Kvittohanteringstjänsten Skovik, som underlättar redovisningen av mina kvitton när jag är på resa.
• Beteendeförändringsverktyget Viary, i vilket mina adepter tränar struktur tillsammans med mig, fastän vi inte ses.
• Hitta-mötestidtjänsten Doodle, som besparar mig så himla många mail, trots att dess gränssnitt har en del i övrigt att önska.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

För ett par år sedan kom jag på att jag kunde bädda in en Google-kalender på min site där mina kunder ser när jag är tillgänglig för bokningar. Jag uppdaterar den lätt inifrån iCal och vi hittar snabbt datum som passar alla parter utan att vi behöver maila varandra runt, runt.

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

• Jag vill tala med Jesse Lenz om färg och att hitta vackra miljöer att fotografera.
• Jag skulle vilja höra Molly Ränge lägga ut texten om spelifiering av arbetsvardagslivet.
• Jag vill diskutera stolthet och egensinnighet med Jesse Thorn. Och naturligtvis kläder.
• Jag skulle vilja höra Patrick Kampmann berätta om de tre böcker av äldre snitt som gjort mest intryck på honom och vad det fått för konsekvenser.

Ja, det var några. Det finns så klart fler. Förresten så har jag knappt träffat hälften av dessa ens digitalt, men genom de digitala intryck jag får, tänker jag ofta på dem. Jag känner mig tämligen stalkande när jag gör en sådan uppräkning, men jag är reko – jag lovar.

Vad brinner du mest för på webben?

Jag dras hela tiden till Instagram. Jag älskar att “tjoffa igenom” min samling RSS-flöden. Jag storkonsumerar NPR- och BBC-podcasts. Jag är ständigt på jakt efter förenklande tjänster och verktyg. Senaste fyndet är SendLater-plugin:en till Mail (OS X).

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

Den synnerligen sympatiske Mattias Ribbing. Definitivt.

Fotograf: Anna Sigvardsson, https://www.annasigvardsson.se

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
23°C / 12°C
23°C / 12°C
25°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.