approved by boihusbil

Några förändringar för Approved by Boihusbil

Vi kommer fortsätta bedöma alla boplatser, men med några förändringar som faktiskt redan trätt ikraft.

Att vara transparenta med hur vi upplever boplatser vill absolut fortsätta med, men vi har bestämt oss för att göra om vissa saker i vår utmärkelse Approved by Boihusbil. Förändringarna förklaras nedan och de började gälla direkt när vi passerade den svenska gränsen.

Tagit bort en bedömningspunkt

En av våra 11 bedömningspunkter var ”Tillgänglighet”. Den känns inte längre aktuell eftersom det endast är någon enstaka som inte ansetts vara tillgänglig. För har vi varit där så vet vi ju att vi kan återvända även om det känns trångt. Vi tar med andra ord bort den helt och det blir 10 punkter allt som allt. Här kan du läsa om kriterier och poängsystem!

Ändrat en bedömningspunkt

Plan mark – den bedömningen har vi gjort utifrån om vi behövt använda klossar eller inte. Men det känns inte riktigt som en relevant bedömning. Alla bilar lutar olika mycket, marken behöver luta lite för avrinningens skull och vi kommer inom kort installera hydrauliska stödben och därför inte alls använda klossar. Av dessa anledningar har vi ändrat hur vi bedömer detta. Vi komma att göra en okulär bedömning istället. Om vi anser att det lutar onödigt mycket eller om det är gropigt så kommer inte poäng delas ut.

Färre blir Approved

Eftersom en punkt som de allra flesta fått poäng för försvinner kommer färre boplatser bli godkända. Vi ändrar nämligen inte nivån på att 8 poäng behöver erhållas. Vi vill att boplatsen ska vara riktigt bra för att få vår utmärkelse. Vi vill att det ska krävas lite extra för att bli Approved by Boihusbil. Vi fäller hellre än friar. Så känner vi oss osäkra på en punkt så uteblir poängen.

Godkända boplatser lyfts

Med högre krav på boplatsen känner vi också att vi vill lyfta de som blir godkända lite mer. Därför försvinner det månatliga inlägget där vi samlar månadens alla godkända boplatser. Istället kommer varje boplats som blivit Approved by Boihusbil att få ett eget inlägg. Är det en svensk boplats så skriver vi det på svenska, är det en boplats utomlands så skrivs det på engelska.

Inget fysiskt klistermärke

En utmärkelse som har en årsmarkering blir snabbt inaktuell. Dessutom förväntar sig alla att det ska finnas möjlighet att kunna få en ny stickers varje år. Men eftersom vi besöker nya boplatser hela tiden finns inte den möjligheten. Så vi delar inte längre ut några fysiska klistermärken av den anledningen. Vi är väldigt digitala och det stämmer bättre med våra personligheter att endast skicka en bildfil som kan användas på ex. webbplats eller Facebook. Blir också ett litet bidrag till miljön att inte printa ut de där plastetiketterna.

Mejl till boplatsen

När vi publicerat inlägget för den godkända boplatsen skickar vi ett mejl dit, där vi berättar om oss, ger länken till det hyllande inlägget samt bifogar filen med vår sticker som de fritt kan använda digitalt och även skriva ut om de faktiskt vill det.

Ingen ändring – alla boplatser bedöms

Vi fortsätter med andra ord att tycka till om alla boplatser vi besöker och i våra kartor där vi samlar alla per land kan du läsa vår bedömning för respektive boplats. Där märks de ut med lila färg om de är approved, annars gul. Våra omdömen finns för alla boplatser i kartorna!

Att vara Approved by Boihusbil är verkligen något unikt!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.