boplats tavira

När är det dags att byta boplats?

Vad är det som avgör när vi flyttar? Ska vi byta boplats när vi märker att vi kollar in boplatsapparna eller är det faktiskt signalen för att stanna lite till?

Tror inte det finns ett enda svar för när det är dags att byta boplats. Det är ju så olika saker hela tiden. Och det är ofta en kombination av flera orsaker.

Vi byter boplats när…

.. bokad tid är slut (och vi inte vill förlänga vår vistelse)
.. behov av service krävs, som inte finns där vi står (vatten, el…)
.. maten är slut och mataffär inte finns inom cykelavstånd
.. vädret inte tilltalar längre
.. grannar stör (har faktiskt hänt!)
.. behov av särskild natur är oemotståndligt (ex. hav)
.. behovet av förändring är starkt
.. suget att uppleva en speciell plats drar
.. vi vill möta upp vänner någon annanstans

Lite färg i kontrast till översta bilden.

När vi fastnar i boplatsapparna?

Är det en signal till flytt när vi sitter och utforskar nya boplatser? Ibland tror jag det kan vara en längtan till förändring som gör att vi är nyfikna på nya boplatser. Men det är också en del av vår förberedelse – att veta vart vi ska. Vi lämnar nämligen inte en boplats utan att ha siktet inställt på en annan.

Men betyder det att det är dags att dra när vi sitter där och kikar i våra appar? Nej, jag tror faktiskt inte det, därför är den anledningen inte med i listan ovan. Det är något vi tycker är roligt att göra och det är som sagt dessutom en förutsättning för att vi ska kunna flytta. Så när vi väl bestämt oss för att vi är klara för att rulla vidare så har vi redan kollat in några andra platser som vi kan välja mellan.

Dessutom ska bra boplatser kombineras med platser vi vill se, se våra bucket list inlägg, så vi planerar faktiskt en del och ju mer förutsättningar vi har klara desto lättare blir det att ta rätt beslut. När det är dags.

Så vi ser inte det som en signal att det är dags att dra direkt, bara för att vi kollar in nya boplatser. Men det är inte fel att tolka det som att det troligen snart är dags att börja fundera på refrängen, att vi liksom öppnar upp för nya vyer igen. Särskilt om vi stått still ett litet tag.

Översta bilden är från när FrankieBoy stod på Taviras nya ställplats

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.