Karta i kombination med våra bucket lists

När jag la ut första inlägget med en bucket list så fick jag veta att en vän använder Google Maps för sina önskeplatser. Nyfiken som jag är så testade jag det också.

Har använt Google Maps sparade platser när vi besökt större städer, när vi vill ha en överskådlig blick på var platserna vi vill besöka i stan ligger. Så funktionen är inte ny för oss, men vi använde den inte för alla platser vi är nyfikna på.

Nyfiken på Chatrines sätt att samla platser så testade jag med Spaniens önskelista först. Gick ju ganska fort att söka fram platserna och sedan klicka i ”Spara” och lägga i listan ”vill besöka”. Fortsatte sedan med Portugals bucket list och det visar ju sig att vi har en hel del kvar att göra på Iberiska halvön, som du ju ser i kartbilden. Sen tillkommer ju alla de platser vi söker oss fram till när vi är på en plats, sånt som vi inte än vet om att vi vill se, göra och uppleva.

Vi lär inte vara sysslolösa nästa gång vi besöker Iberiska halvön heller 🙂

Kartan är privat så ni kommer inte åt den, men tänker ni klarar er fint med listorna i bucket list inläggen och dessutom där kan finna eventuella inlägg om platserna. För biblioteket över platser vi besökt vill vi absolut behålla.

Men ville så klart tipsa vidare om att pinna platser i Google Maps inte är så dumt!

/Anna &  Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Karta i kombination med våra bucket lists”

 1. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Det är en jättebra funktion, använder den och är lättöverskådlig. ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det blir bra med en kombo för oss!

 2. Profilbild för Elisabet
  Elisabet

  Jag har gjort så i ett par år och även lagt in ställplatser vi besökt, ställen att tömma på, ställen där man kan köpa gasol etc. Det jag saknar är att kunna skilja de sparade platserna åt med olika sorters ikoner men det har jag inte hittat något sätt för. Endast Vill besöka och Favorit har egna ”knappnålar”, allt annat verkar bara finnas en sorts markering för. Vet någon om man t ex kan ändra färg på sin sparade plats så skulle jag bli glad för tips!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Toppen ju att du hittat ett sätt från början som funkar för er! Hoppas du får tips som du söker.

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Hos oss använder vi mapstr, som du tipsat om förut även till en del ställen vi vill besöka med anteckningar om varifrån tipset kommer o sv. Då är det mesta samlat på ett ställe.
  Nog ser det ut som om ni har en del att göra på Iberiska halvön…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja Mapstr är bra, men jag tröttnade på att många ställen inte fanns, och kan jag inte göra en komplett karta så passar det inte mig. Men har inte tömt vårt konto där än, ska ju flytta över alla pins till övriga länders listor och Google också 😀

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
23°C / 8°C
25°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.