Det lilla samhället Porto Covo är stilla på vintern. Vi njuter ju väldigt av omgivningarna, men även det lilla samhället gillar vi.

Porto Covo är vad många säkert skulle kalla en död stad på vintern. Det är inte många turister här alls nu trots väldigt behagligt klimat. Flera fina hus står och väntar på sommarbesökarna, då stan lever upp ordentligt. Men vi gillar lugnet!

Det är en hel del påbörjade byggen som avstannat på grund av byggfirmors konkurser och det är lika många där bygget pågår för fullt. Inga höghus alls utan många villor och radhus.

Restauranger, en liten supermarket, apotek, inredningsbutik, klädaffärer, slaktaren, bageriet och grönsaks- samt fiskstånd inne marknadshuset har öppet trots att det är lågsäsong. Utgår från att det är fler marknadsstånd på sommaren på både ute på torget och inne i marknadshuset. Då är nog även kinabutiken öppen och många fler affärer.

Det är folk i rörelse, byggarbetare så klart, men även lokalbor som fikar, promenerar, handlar och som stannar upp en stund och pratar när de möter någon. Från skolan hörs barnen skratta och stoja.

Porto Covo ligger precis vid havet, men uppe på klipporna och stan sluttar lite uppåt inåt land, så havet syns och hörs nästan oavsett var en befinner sig!

Här är lite bilder från det lilla samhället och det finns massor av tråkiga hus och ödetomter, men de vill jag inte fota.

Hus med vacker utsikt över naturhamnen

Porto Covo radhus

Radhus med liten gränd

villa porto covo

Fräck fasad med sten

villa porto covo

Färgglad och stor villa

tydliga gatuskyltar

Inga problem att veta vilken gata en befinner sig på!

Moderna hus, som nu står öde. Fräckt staket med rostiga plattjärn!

parken

Parken i stan

torget

En del av torget

Mer av torget

gågatan

Gågatan där inte många går just nu.

På en ödetomt, granne med campingen, vistas den här hästen själv hela dagarna.

Vackra och vanliga hus

Porto Covos fyr

Nytt utsiktsdäck,  luktade trä blandat med havsdoften.

Utsiktsdäcket och staden i bakgrunden

Du har väl inte missat inlägget med bilder över omgivningarna till Porto Covo? Om några dagar kommer även ett inlägg om campingen, som vi nu förlängt vår vistelse på.

Översta bilden föreställer en parkbänk i vår alldeles egna färg, placerad med utsikt över naturhamnen. 

/Anna & Roger