nicknames

Jag är ingen webbtant längre

Mitt nickname överallt samt denna bloggens namn – @webbtanten – jag kan inte längre identifiera mig med det.

Denna blogg är dels en samlingsblogg med inlägg från gamla bloggar och dels en blogg där jag reflekterat om det mesta, men entreprenörsskap, nomadliv och reslust i synnerhet. Logotypen är gjord av riktiga grafiker och jag har utvecklat och ändrat linje för bloggen i takt med mitt livs förändringar. Jag satsade på Webbtanten som varumärke, av någon anledning jag än idag inte riktigt begriper faktiskt, men jag gillar ordning och reda och snygga bloggar, så det var säkert anledningen.

Men jag känner mig inte som @webbtanten längre.

Visst jag jobbar med webben, jag bloggar och jag är tant. Men namnet är verkligen inte något som definierar mig som person. Det är sånt jag gör, inte den jag är.

All min blogglusta läggs på vår nomadblogg anna-forsberg.se så den här bloggen står still helt. Här händer inget. Bortsett från idag då.

Mitt liv ser helt annorlunda ut mot tidigare. Använder inte Twitter eller Instagram alls längre. Det är faktiskt så att jag endast loggar in på Facebook numera. Och blogga gör jag ju bara på Bo i husbil-bloggen. Och de kanalerna är inte alls förknippade med @webbtanten. Kanske det är därför jag inte längre vill vara @webbtanten?

Hur gör en när ens digitala identitet inte stämmer överens med en själv längre?

Bloggen vill jag inte ta bort, inte nu i alla fall. Vill inte heller döpa om den, för vad skulle den heta istället? Nicknames i sociala kanaler spelar ju ingen roll om jag inte är där själv. Så denna känsla av oigenkännlighet är inget jag behöver göra något åt, jag bara reflekterar lite.

Bilden kan jag i alla fall identifiera mig med. Havet. Älskar det!

/Anna

Publicerat:

i:

4 svar till ”Jag är ingen webbtant längre”

 1. Profilbild för FREEDOMtravel
  FREEDOMtravel

  Då kanske den andra bloggen kan ha störst fokus nu? Och den här kan vila, eller bara ”finnas”?

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja, så får det vara tills vidare 😀

 2. Profilbild för Emma

  Jag känner igen problemet. Min första blogg döpte jag till något så konstigt som ”Tankar och ögonblicksbilder” nu när jag snart ska debutera som författare behöver jag en blogg under mitt eget namn. Jag har en ny med egen domän men jag har svårt att släppa den gamla för jag har haft den så länge… . Så jag vet inte hur jag ska göra, bara stänga ner den gamla eller ha dem samtidigt? Eller bara låta den gamla vara kvar med en länk till min nya blogg? Det finns fler frågor än svar. Hoppas du läser det så du blir nöjd. Jag funderar vidare… 🙂

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Vi får båda fundera vidare 🙂 Hoppas du finner en bra lösning!

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.