Nästa steg i min livsförändring

Nu har jag arbetat med min kost och mina rutiner kring mat sedan oktober. Jag är urduktig! Har vant min kropp att äta 3 st. riktiga mål mat/dag samt mellanmål så att det aldrig går mer än 3 tim emellan det att jag stoppar in något i munnen. Mellanmålen blir skorpor, knäckebröd, frukt el fika! Jo, de låter ju inte så bra, men jag är en riktig gottegris och har svårt att avstå allt gott och kommer aldrig att klara av ”allt el. inget”. För första gången i mitt liv har jag stått still i vikten under en låååång tid. Aldrig mer bantning här! Jösses vad det har förstört min kropp att testa olika dieter hit och dit, i slutändan har det ju ändå blivit ett antal kilo plus!

Men nu är dags att ta nästa steg i mina livsförändringar… MOTION. Framför allt för att jag vill få pumpen att arbeta hårdare, men om jag sedan tappar några kilon blir jag inte ledsen för det.

Ja det är bra mycket lättare att skriva det än att utföra det. Men samtidigt tycker jag det är konstigt att det ska ta emot så, när jag tycker det är så skönt efteråt. Jag har ju ett löpband i tvättstugan som jag använder när andan faller på men rutinen uteblir. Sommartid så vill jag ju självklart helst utföra motionen utomhus, men inte ensam, då blir det löpbandet istället! Igår följde sonen med på 1-mils cykeltur och idag har jag ont i rumpan ;-).

Så, jag har satt upp ett mål ang. min motion och det är att jag rör mig 30 min. varje dag, inriktat på motion; cykla, promenera, simma, gympa el. gräsklippning

Tänk om jag kan lyckas med detta! Efter att ha gjort de stora förändringarna med kosten, så känns det här naturligt, men det känns oxå svårare.

Vilken frisk person jag kommer att vara när jag är igång och rullar med alla mina nya rutiner!

För övrigt kan jag säga att jag ännu inte känt av vårallergin!

Publicerat:

i:

9 svar till ”Nästa steg i min livsförändring”

 1. Profilbild för Cocos

  Vad duktig du är! Jag borde också ta tag i min mat och äta oftare och mer regelbundet.

  Det fina med allergier är att man hanterar det lättare om man mår bra. Så att du äter rätt och regelbundet har säkert ett finger med i spelet att du inte känner någon allergi ännu. Tänk vad bra du kommer må när du kommer igång och rör på dig.

  Det jobbiga är att skapa nya rutiner sen går det som en dans! Lycka till!

 2. Profilbild för Teresia
  Teresia

  Va du är redig!!!!!!

  Jag ska göra dig sällskap med motion när tillfälle ges.. Kan inte du komma hit och promenera med barnvagn med mig?? 🙂

  Maten är lugnt här, alltså tre mål om dagen, med mellisar..Det funkar. men problemet är mina mellisar..som denterar att bli många o goda.. Äh, det tar jag tag i när jag slutat amma..

  Jag tar en kaka till..SKÅL!

 3. Profilbild för CCC

  Grattis!!! Jag ska också försöka röra mer på mig – det är ju det som behövs! Synd att vi inte bor nära varandra. Det är lättare om man är två. Fast jag har ju lille vovven. Kram och ha en bra vecka!

 4. Profilbild för Stina

  Skrev just till Loppan, och skriver det till dig också – om du kommer hit kan vi jogga tillsammans! Det skulle vara trevligt! 🙂

  Du är duktig du, gumsan, och på god väg! 🙂
  KRAM

 5. Profilbild för Hanneles paradis

  hihi, kanske ny sadel?

 6. Profilbild för Anna

  Cocos – du har så rätt, det är lätt, när man väl är inne i rutinerna!
  Teresia – jag kommer gärna bort och går en promenix med barnvagnen
  CCC – Visst är det lättare om man är två, särskilt när man är rädd för vargen 😉
  Stina – Vi tar nattåget!
  Hannelee – snarare en ny rumpa!

 7. Profilbild för huga

  Härligt jobbat! jag har länge tänkt att jag ska ta tag i GI:andet igen….men orkar jag??
  och visst är man två kan man gå hur långt som helst, men ensam blir det inte av tyvärr. Lycka till i fortsättningen med mat och motion! men säg mej, hur lyckas du lura allergin??

 8. Profilbild för Anna

  Huga – Gi funkade för mig för att tappa kilon, men tyvärr inte att behålla dem…
  Allergin kommer säkert, men hittills har det inte varit något jag reflekterat över. Björken och gräset brukar ju vara värst, så om nån vecka så är det nog dags för medicinering.

 9. Profilbild för Lotten

  Det låter ju jättebra! Hoppas det funkar för dig. Jag är inne på en ny vända VV, eller någon ”mini-VV” med mindre fika och mer motion.
  Kram

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.