November (novembro) 2021

När jag tänker tillbaka på november så känns det som att vi varit inne väldigt mycket. Men vi har ändå gjort en del.

Efter vårt Lissabonbesök blev vi sjuka, ingen feber eller hosta, men vi var trötta. Jag fick kliande utslag på kroppen (som nog var allergi då allergitabletter hjälpte) och Roger hade problem med magen. Det blev ungefär en vecka som vi höll oss mestadels inne, här ett inlägg om helgen under den veckan. Nu är vi friska och pigga som vanligt igen!

Översta bilden på vårt hus är från en promenad vi tog när vi började känna att energin återkom.

Projekt

En massa projekt är påbörjade men inte ännu avslutade, beskrev den situationen här. Men nu är det projektet som hindrade andra projekt klart, så det är fritt fram för oss att avsluta. Det var plattan runt huset som var bromsklossen, det är nu klart med klinikersläggningen, kommer inlägg om det snart. Ny port är det enda projektet som fått ett blogginlägg i november.

Utflykter & vänner

Lissabon

Utflykten till Lissabon har tagit mycket utrymme på bloggen.

Jag har dessutom ett summerande inlägg kvar att skriva.

Besök

Vi har haft ett härligt besök av vår tyska vän Jürgen som kom hit med sin husbil. Dessutom har vi träffat våra svenska ”grannar”.

Utflykter

Ett kundbesök i Lagos (en av våra svenska kunder som besökte PT) samt en vända till IKEA i Loulé är de endagsutflykterna vi gjort den här månaden. Inget jag bloggat om.

Portugisiska

Vi kämpar på med portugisiskan. Pratar med portugisiska vänner, följer nya kursen och bloggar om reflektioner. Läser också tidningsrubriker och översätter samt lyssnar på portugisisk musik.

Det är svårt, men det går framåt.

Vädret

Det märks på temperaturen att det är längre nätter, solen går inte upp förrän vid 7.30 och den går ner 17.15. Så vi har fortfarande många timmar med dagsljus, men det tar tid för solen att värma upp efter de kalla nätterna. Vår november har väl varit som en september i Sverige ungefär, fast med fler soldagar och mycket mindre regn.

Fortfarande oftast över 15 grader, men i slutet av månaden har det varit kallt.
Totalt knappt 10mm på hela november månad. Skönt att ha mycket sol fortfarande.
Såklart det är mycket fuktigare nu, sällan det går ner till eller under 20%
Det är sällan det är vindstilla här, men å andra sidan är vinden inte hård så ofta heller.

Hoppas på en lika solig december!

Odlingar

Jag har sått på friland: bondbönor, rabarber, dill, rödbetor, morötter och kikärtor. Har även planterat jordgubbar, vitkål, broccoli, kinakål, lök och purjolök. Har inte tagit bort den sista tomatplantan än, då den fortfarande ger en och annan frukt. Får se hur länge den står ut med de kalla nätterna.

-> Inlägg om hur jag odlat och förädlat aubergine i år.

Förändringar

Covid-läget under hösten har gjort att det införts nya restriktioner från 1 december. Skriver om nyheter varje måndag.

Jag har börjat intervjua andra svenskar som bosatt sig här i Portugal, två intervjuer är publicerade. Johan i Caldas da Rainha samt Ana & Al i Alentejo.

Annars är den stora skillnaden att jag i slutet av november julpyntade och började baka för jul. Något jag älskar att göra, men inte gjort på tre år när vi bodde i husbil.

Mest lästa inlägget

Intervjun med Ana & Al är det inlägget som lästs av flest personer i november. Kul att kunna inspirera med andras berättelser. Hoppas jag hittar fler som vill dela med sig till er!

Publicerat:

i:

,
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.