revolut

Använder Revolut trots begränsningar

Jag har tidigare berättat att vi är så nöjda med TransferWise för växling och flytt av SEK till EUR. Nu använder vi Revolut. Också.

Har fått frågan förut om vi använder Revolut men jag har inte haft en aning om vad det är och inte heller satt mig in i det, förrän nu.

Är glad att jag nu tagit tag i det och skaffat mig ett konto på Revolut för att via den tjänsten förvandla lite svenska kronor till euro varje månad.

Så detta inlägg är för dig som har behov av olika valutor, t.ex när du reser. Tänkte jag vill ge fler möjligheten att upptäcka Revolut men också varna för begränsningen på $1000,- per månad, jag missade nämligen den själv.

När vi började använda Wise (som det heter numera) så jämförde jag med den svenska bankens kurs och det var något lägre, men framför allt mycket smidigare med Wise.

Nu när jag jämför Wise med Revolut så blir det fler euro-pengar till oss om jag använder Revolut. Eftersom svenska kronan är så ruskigt dålig så är vi glada för varje extra euro vi får.

Revoluts stora nackdel

Men det finns en stor nackdel.. och det är att det endast går att växla max ett värde motsvarande $1000,- under en månad, kostnadsfritt alltså. Sen tar de 1% av summan om en har gratisnivån och 0,5% om en valt en nivå som kostar pengar varje månad. Så det kan ju bli en ganska dyr affär, beroende på belopp en vill växla. Så då är de inte längre billigare än Wise, något jag insåg när jag skulle göra min andra växling av lite större kaliber, då vi behövde pengar till poolbyggarna.

revolut

Revoluts fördelar

Revolut är en internationell bank. En har ett konto för varje valuta. Vi har alltså ett för SEK och ett för euro. Att flytta pengar däremellan går smidigt och till en bra kurs (så länge en håller sig under $1000 per månad).

Så vi kan sätta in lönen i svenska kronor direkt från företagets konto till Revolut, genom en utlandsbetalning. Nu gör vi inte det varje månad eftersom vi inte kan växla obegränsat till ett fördelaktigt pris.

Inne i Revolut kan vi sedan växla mot euro när helst vi vill, det sker på ett ögonblick. Och när det finns pengar på euro-kontot kan vi flytta pengarna därifrån in på vårt konto på BPI här i Portugal precis när vi vill. Även det sker på ett ögonblick. Så vi kan, om vi vill alltså, förvandla våra svenska löner till tillgängliga euro-pengar på bara någon minut.

Dessutom är det som Swish, fast i flera valutor. Så om vi har en kompis som köpt cider åt Roger i England, t ex, och där betalat med pund, så kan vi skicka pengar till den personen i pund istället för att räkna om från euro. Då öppnas automatiskt ett konto i GBP när vi gör växlingen.

Och det finns ett virtuellt kort, som jag kan använda för vilken valuta jag än har saldo på. Så jag kan också handla för pengarna som finns på Revolut, utan att flytta dem till vår portugisiska bank. Jag har kopplat kortet på Revolut till ApplePay, så det går smidigt att använda det om jag vill. Finns även engångskort, för extra säkerhet om en vill använda det.

Det finns en massa andra tjänster också, och precis som alla banker så tar de såklart betalt. En får läsa det finstilta och följa stjärnmarkeringarna i texten för att få all fakta.

Här kan du läsa mer på Revoluts webbplats om du är nyfiken på om det är något för dig. Och nej det är ingen länk jag tjänar pengar på, trots att det är något Revolut erbjuder sina kunder.

Tack Helena för tipset, en grym timing, när jag var mottaglig för att ta tag i det!

Bilderna är från Revoluts mediakit.

Publicerat:

i:

,

18 svar till ”Använder Revolut trots begränsningar”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Då har jag lärt mig lite nytt igen ♡ Hade inte en aning om varken set ena eller andra företaget- men så har jag ju inte haft något behov av att göra som du. Men alltid bra att veta. Själv sysslar jag mest med att lägga till och ta bort ombud på skatteverkets och bankens sida……men nu hoppas jag att det blir stabilitet i det hela då vi i augusti byter till en mindre redovisningsbyrå- där folk inte slutar en gång i månaden. Ha en fin fredag, nu jobba fram till lunch sedan semester!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra! Ni som åker till GC kan säkert ha nytta av någon av tjänsterna, passa på att växla när kursen är bra (om den nu blir det igen) och sedan ha pengarna sittandes där till nästa besök på GC. Jag har bara haft mindre redovisningsbyråer och en grym start på semestern!

 2. Profilbild för Madde

  Det här kände jag inte alls till, men samtidigt så har det inte varit aktuellt heller för mig. Ja svenska kronan sjunker som en sten just nu. Dyrt för oss att resa.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   När en reser är det ju skönt att ha valuta tillgänglig, särskilt om en reser till länder som har samma valuta, tex euro. Ja kronan är inte rolig nu, nu när vi ska betala poolen…det känns

 3. Profilbild för Christina Karlsson

  Ny kunskap för mig. Har aldrig hört talas om Revolut tidigare. Men nu måste jag kika bakåt i dina inlägg för att se hur det går med poolbygget för det är jag nyfiken på 🙂
  Kram och fortsatt fin dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att ge dig ny kunskap 🙂 Förhoppningsvis vet jag mer om poolen idag.

 4. Profilbild för znogge

  Det här var något helt nytt för mig kan jag säga men det är en smart funktion så länge man inte överskrider.
  Den svenska kronkursen är ju allt annat är bra just nu och jämfört med den danska kronan är den rent katastrofal tyvärr. Med andra ord blir det här en dyr resa men det är som det är.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag förstår det blir dyrt i Danmark, tyckte det var dyrt redan för några år sedan när vi var där. Inget vi kan påverka så bara att gilla läget och göra det bästa av det.

 5. Profilbild för Mamma C

  Tack för den infon för det här kände jag inte till alls.
  Ha en fin fredag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas du har användning för infon! Detsamma!

 6. Profilbild för Marianne

  Det är för mycket teknik/fakta för min trötta hjärna 🙂 men jag förstår att det är något bra och det kanske kan behövas ett alternativ ?!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bra om en behöver ha tillgängliga pengar i flera valutor. Alltid bra med konkurrens tänker jag.

 7. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Tänk så enkelt det är med allt nu. Fjortonåriga barnbarn har hittat nån bra skiva, hon skickar en bild till mig och jag swishar 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur! Så bra att du enkelt kan swisha till barnbarnet.

 8. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Det här har vi aldrig hört talas om och just nu är det inte kul att växla svenska kronor till någon valuta….
  Det var nästan ännu värre när vi var på Bornholm och när vi sedan handlade på ICA i Ängelholm kändes det nästan billigt!
  Ska hur som helst kolla lite närmare på Revolution innan vi ger oss söderut fram emot hösten.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nä, det är verkligen inte kul att växla in svenska kronor nu! Bra effekt att det kändes billigt på ICA 🙂

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag planerar inga utlandsresor just nu (förutom Norge och Finland) men många har säkert bra nytta av den infon. Det är så klart massor att ta reda på och lära sig när man flyttar till ett annat land och det verkar finnas fördelar och nackdelar med de olika alternativen. Hoppas ni hittar rätt 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi använder båda, det ör bra med alternativ beroende på vad som ska flyttas eller växlas.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 11°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.