Nu pratar vi om vart vi ska åka i höst & vinter

Nu pratar vi om vart vi ska åka i höst & vinter

Eftersom vi gillar förändringar och är ständigt nyfikna så är rutten inte densamma som den vintern som var.

Vi är helt säkra på att vi åker en annan rutt när vi rullar söderut. Exakt när vi åker är inte bestämt än, det beror främst på vädret. Och om det fortsätter vara så här kallt så åker vi i juli!

Tyskland

Finns massor mer som vi vill uppleva och se i Tyskland. Så hur vi kör där påverkas av när vi kommer iväg och så klart vädret. Igen. Vi börjar troligen med färjan Trelleborg – Sassnitz och tar en ordentlig titt på Rügen. Hur vi sen kör är inte alls bestämt.

Tjeckien

Kanske vi passerar genom Tjecken, det är inte bestämt, men om vi inte gör det så rundar vi landet på västsidan genom östra Tyskland.

Österrike

Vi har fått flera bra tips på vägar genom Österrikes alper så känner oss trygga att korsa dem. Men om vi istället kör via Wien så är det det som passar oss och våra spontana ryck bäst.

Slovenien

Eftersom vi vill till Kroatien så passerar vi Slovenien, men kan säkert hitta guldkorn att besöka i det landet med så det inte blir en passage bara.

Kroatien

Jag har varit i Kroatien för några år sedan och har längtat tillbaka till det kristallklara vattnet. Så nu är det dags, vi tänker vi kommer dit när de värsta turistströmmarna ebbat ut. Hur långt söderut vi tar oss får vi se, vi har en lång lista på platser vi vill se och besöka. När vi är klara med Kroatien så vänder vi norrut och via Slovenien igen och in i Italien.

Italien

Kanske vi spenderar de kalla månaderna i Italien, det beror på vilka temperaturer som erbjuds. Ibland har Sicilien tydligen varit riktigt skönt även i januari och februari, men om det inte är det så har vi B-planen att köra vi de 90 milen till Rom och ta färjan över till Barcelona.

Eftersom vi inte vet exakt var vi hamnar eller ens om vi stannar i stövellandet över vintern så är det svårt att planera vart vi tar vägen efter Italien. Men vi känner en stor dragningskraft till landet med ljuvlig (glutenfri!) mat och krämig glass, så förhoppningsvis stannar vi där i flera månader.

Har du tips på boplatser och platser att besöka får du gärna kommentera med dina rekommendationer. Vi kommer undvika stora städer, vill gärna uppleva natur, hav och vandring/cykelleder. Tack på förhand!

Bilen är från 2016 då jag var i Kroatien

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

16 svar till “Nu pratar vi om vart vi ska åka i höst & vinter”

 1. Ja, vi börjar också längta efter värmen och alla mysiga upplevelser.
  När ni åker genom Slovenien så finns det ett enormt grottsystem i Postojna. Åker ni sedan till den lilla byn Ilirska Bistrica, så finns det en väldigt välordnad ställplats vid en restaurang. Vi blev guidade runt i byn av ägaren och fick se allt det där som vi förmodligen hade missat annars. Här är länken till det inlägget
  Ha det gött och lycka till med planeringen!

 2. Nu när vi är på väg hem från Rügen börjar vi redan prata om allt som vi ska se nästa gång vi kommer dit. När vi reste till Kroatien stannade vi ett par nätter i bled i norra Slovenien. I närheten där ligger en jättevacker ravin där man kan vandra längs väggarna. Vintgar Gorge heter den. Sedan tog vi lokalbussen till Ljubljana, en mysig liten huvudstad med en vacker flod som slingrar sig igenom, klart sevärt.
  Postojnagrottorna som man senare passerar på väg mot Kroatien är nästan ett måste; riktigt mäktigt!

  • Tack Britt-Marie! Grottorna har jag hört mycket om, men jag har väldigt svårt för det så det blir nog inte ett besök där, inte för mig i af 🙂

 3. Nu har vi ju nya tips på Rügen. Åk sedan 6 mil söder om Berlin till Krausnick och bada på Tropical Island. Sedan till Spreewald och cykla utefter kanalerna. Därefter ett besök i Sächsische Schweiz. Ett stort naturområde, fortfarande i Tyskland, trots namnet. Bled i Slovenien är värt ett besök. Postojna – tja vi har varit där och är man intresserad av grottor är det fint. Men det hållet konstant +8 grader så vill man inte frysa ska man inte ner där.

 4. Trelleborg – Sassnitz, hmm, kanske ett alternativ för oss också. Vi har åkt Malmö – Travemünde de senaste gångerna, mest pga priset. Den turen, och båten, är dock så evinnerligt tråkig ?
  Även jag har börjat planera för vår månad på hjul ??

  Kram

Translate »