Eftersom vi gillar förändringar och är ständigt nyfikna så är rutten inte densamma som den vintern som var.

Vi är helt säkra på att vi åker en annan rutt när vi rullar söderut. Exakt när vi åker är inte bestämt än, det beror främst på vädret. Och om det fortsätter vara så här kallt så åker vi i juli!

Tyskland

Finns massor mer som vi vill uppleva och se i Tyskland. Så hur vi kör där påverkas av när vi kommer iväg och så klart vädret. Igen. Vi börjar troligen med färjan Trelleborg – Sassnitz och tar en ordentlig titt på Rügen. Hur vi sen kör är inte alls bestämt.

Tjeckien

Kanske vi passerar genom Tjecken, det är inte bestämt, men om vi inte gör det så rundar vi landet på västsidan genom östra Tyskland.

Österrike

Vi har fått flera bra tips på vägar genom Österrikes alper så känner oss trygga att korsa dem. Men om vi istället kör via Wien så är det det som passar oss och våra spontana ryck bäst.

Slovenien

Eftersom vi vill till Kroatien så passerar vi Slovenien, men kan säkert hitta guldkorn att besöka i det landet med så det inte blir en passage bara.

Kroatien

Jag har varit i Kroatien för några år sedan och har längtat tillbaka till det kristallklara vattnet. Så nu är det dags, vi tänker vi kommer dit när de värsta turistströmmarna ebbat ut. Hur långt söderut vi tar oss får vi se, vi har en lång lista på platser vi vill se och besöka. När vi är klara med Kroatien så vänder vi norrut och via Slovenien igen och in i Italien.

Italien

Kanske vi spenderar de kalla månaderna i Italien, det beror på vilka temperaturer som erbjuds. Ibland har Sicilien tydligen varit riktigt skönt även i januari och februari, men om det inte är det så har vi B-planen att köra vi de 90 milen till Rom och ta färjan över till Barcelona.

Eftersom vi inte vet exakt var vi hamnar eller ens om vi stannar i stövellandet över vintern så är det svårt att planera vart vi tar vägen efter Italien. Men vi känner en stor dragningskraft till landet med ljuvlig (glutenfri!) mat och krämig glass, så förhoppningsvis stannar vi där i flera månader.

Har du tips på boplatser och platser att besöka får du gärna kommentera med dina rekommendationer. Vi kommer undvika stora städer, vill gärna uppleva natur, hav och vandring/cykelleder. Tack på förhand!

Bilen är från 2016 då jag var i Kroatien

/Anna & Roger