Nyhetsmissbrukare & Applefantast

När man vill veta något om Apples produkter eller tjänster så vet jag i alla fall att jag alltid kan vända mig till Mikael. Mikael Winterkvist, byrådelägare, verkar alltid så glad över att få hjälpa till och jag är grymt tacksam för det. 

Vem är du på och utanför webben?

På nätet är jag Northwiz ibland, Dunderklumpen ibland och Mikael Winterkvist oftast. Det första är ett gammalt hackarnamn som hängt med sedan tidigt 1990-tal. Det andra ett smeknamn jag fick då jag jobbade med support (frivilligt) med de tidiga versionerna av Mozillas Firefox. Det är svårt att uttala sig om sig själv och sin egen person men jag försöker vara hjälpsam och svarar på alla frågor jag kan.

Utanför nätet äger och driver jag Winterkvist.com, en webbyrå tillsammans med Mattias Lyckne och Johan Ylinenjärvi. Min roll är designa det vi bygger och ha de flesta kundkontakterna. Jag förhandlar, sätter priser och skissar på lösningar tillsammans med kund och medarbetare. Världens bästa jobb brukar jag säga. Utöver det så är jag gift, fyra barn, ett barnbarn, två hundar, tre katter och en alldeles för stor och dyr bil.

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

RSS och Feedbin för att jag den vägen får tillgång till tusentals nyhetskällor, samtidigt, varje dag. Gratis. Jag är nyhetsmissbrukare och läser massor, dagligen. Jag är också mycket förtjust i Twitter där jag är mest aktiv. Mer aktiv än på någon annan av de sociala tjänsterna.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

Jättesvår fråga men det bästa vi har gjort är nog det CMS-system som vi byggt, bygger och utvecklar. Det är den lösning vi lever på och som bekostar det mesta av det övriga vi bygger och utvecklar. Ett exempel är Sportfiskarnas fiskekort.se – Sveriges största säljställe för fiskekort och information om fiskevatten. Ett annat exempel är Arjeplognytt.se – en lokal, digital nyhetstidning.

Jag är också stolt över DocuNotes som sparar träd, papper och miljön. Istället för att skicka ut en massa dokument som handlingar, på papper, skickas de ut digitalt till användarens iPad.

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

Med risk för att vara oerhört förutsägbar så skulle jag vilja träffa Jonny Ive, Apples chefsdesigner för att prata design. Jag har inte träffat honom men en gång för länge sedan fick jag ett svar på ett mejl till honom. Högst oklart om det var han som svarade dock. Jag skulle vilja få veta hur han tänker, vad som driver honom och hur han närmar sig ett nytt projekt.

Vad brinner du mest för på webben?

Övervakningsfrågan överskuggar det mesta just nu. Den är intimt kopplad till yttrande- och tryckfrihet och ett öppet nät.

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

Jag skulle vilja att samma frågor skickas till @drakfot, Johan.

Foton: Mikael Winterkvist, privat med © Copyright

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.