webbtanten-aker-till-almedalen

Förväntningar på Almedalen

Imorgon kör jag till Oskarshamn för att ta färjan över till Visby och Almedalen.

Jag har aldrig besökt varken Gotland eller Almedalen, så jag ser fram emot att få uppleva öjn. Ser också väldigt mycket fram emot att få en inblick i vad Almedalen egentligen är och varför det samlar så otroligt mycket människor med så olika agendor.

  • Att det handlar om politik, det har jag fattat.
  • Att det handlar om lobbying har jag också förstått.
  • Att varje parti har en egen dag har jag också begripit.
  • Att det är många som är där som inte direkt har en politisk koppling har jag insett.
  • Att det är mängder av seminarier, mingel och möten är tydligt
  • Att det är många av mina vänner och bekanta som befinner sig i Almedalen har visat sig i t.ex. Twitterflödet

Så vad ska jag göra då?

Jag har studerat eventen via Almedalsappen, har favoriserat en del som jag hoppas och tror kan vara intressanta. Men det är så mycket att välja på så det blir rörigt. Sedan har jag blivit inbjuden till event som inte finns med i appen och då blir ju schemat inte pålitligt. Så för mig som älskar struktur så blir det för rörigt och därmed blir det dåligt med planeringen. Känner också att det inte spelar så stor roll, jag är där för första gången och ska mest insupa atmosfären och se vad det egentligen är, så om jag missar några riktigt bra event så får jag väl göra det.  Om jag gillar det, så kan jag ju åka tillbaka ett annat år och då veta vad det handlar om och därmed kunna planera på ett annat sätt.

Vad jag har bestämt är att jag ska besöka Svenska Mötens mingel så fort jag varit och lämnat min packning där jag ska bo. På det minglet hoppas jag få ett ansikte på en av mina kunder som jag bara haft mail- och telefonkontakt med.

På torsdagskvällen har jag även anmält mig till Tedx Almedalen, men får inte besked förrän samma dag om jag fått plats eller inte.

Sedan vill jag även lyssna på lite partiledartal och besöka HejDigitalt

Självklart vill jag nätverka och knyta nya kontakter samt träffa människor jag bara träffat digitalt.

Har du några tips?

Eftersom jag är en riktig rookie så får du gärna tipsa mig! Jag är intresserad av frågor som rör företagande, hälsa och hållbarhet framför allt, men tror det finns mycket intressant även inom andra områden så har du en riktig favorit så får du gärna berätta om det!

Bild: Robin Danehav, Flickr CC

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.