empuriabrava

Planering för resan mot Sverige

Den 21 maj måste vi vara på vår hemadress i Partille, för då är sista dan på vår reseförsäkring. Vi har gjort en grov planering för att kunna hålla det datumet.

Vi har redan förlängt vår försäkring i två månader och vi vill inte förlänga mer, det är både dyrt och onödigt. Vi ska ju ändå vara i Sverige i sommar. Så det är dags att planera stoppen så vi inte missar datumet och reser oförsäkrade.

Det kommer frågor om ifall vi är på väg hem. Och ja, vi är på väg till Sverige. Långsamt. Fast hemma är vi ju hela tiden i FrankieBoy.

Börjar baklänges

När vi gör sån här planering börjar vi baklänges, alltså utifrån när vi ska vara framme och vi bygger in marginal så hela planen inte fallerar om något händer på vägen eller om vi gillar ett ställe extra mycket och vill stanna. Vi låter fina boplatser och mysiga orter avgöra var vi stannar, kanske också någon sevärdhet. Och vädret. Vår spontanitet har tagit oss till fantastiska platser och den ska verkligen få samma utrymme som tidigare. Så. Detta är en väldigt grov planering.

21 maj – Partille

Detta är senast när vi ska vara på vår folkbokföringsadress.

13 maj – Trelleborg

Ska träffa en kund och det blir nog första stoppet när vi kört över gränsen till Sverige. På vägen från Skåne till Partille ska vi bland annat till Ullared och troligen även en ny ställplats utanför Ängelholm. Helsingborg stannar vi i, för att besöka Apple-butiken och kanske är G & K hemma och vill ha ett besök. Vill gärna passa på att träffa lite vänner och bekanta, så vill du ses, hojta!

28 april – Bodensjön

Vattenvyer kan behövas efter att ha vistas i inlandet 🙂 Ett tips om att besöka Bodensjön satte sig, så det tänkte vi försöka hinna med också. Sen har vi faktiskt inte planerat mer innan vi anländer till Sverige. Men vi åker inga färjor och vi ska inte hålla oss för långt österut på vägen norrut. Vi får se var vi hamnar, har du tips skriv dem gärna i kommentarsfältet!

23 april – Bad Krozingen

Roger har spanat in ett thermalbad han vill besöka. Så vi drar dit direkt efter påsk, om vi gillar platsen och omgivningarna så stannar vi i några dagar. Kanske vi tar nån busstur för att utforska Schwarzwald. Vi får se.

18 april  – Beaune

Vår resa norrut är inte bara en transportsträcka utan vi vill utforska, känna läget och landa emellanåt också. Vi tänkte att det kanske kan vara svårt att få plats under påskhelgen när alla verkar ha sin husbilspremiär. Så vi kollade in väderprognosen och det skulle vara fint, varmt och skönt i Frankrikes inland. Så vi bokade en billig camping och hoppas det blir bra. Och blir det inte det så rullar vi vidare så klart.

Hoppas den här bakvända tidsplanen inte blev svår att hänga med i, för oss är den glasklar! Vi har nu några dagar på oss upp till Beaune och tar det i vår alldeles egna takt.

Vi vill också passa på att välkomna alla nya besökare! Vi har slagit rekord på rekord med antal läsare i april och det är jätteroligt, hoppas du trivs och hittar det du söker – annars är det bara att fråga.

Bilden är från gårdagens besök i Empuriabrava, Spaniens Venedig. En turistfälla, som ändå är ganska trevligt trots allt.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

16 svar till ”Planering för resan mot Sverige”

 1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  På vår väg hem från Kroatien förra våren åkte vi via Bodensjön. Sedan stannade vi hos Weingut Born i Weinheim och i bl a Bacharach, helt underbar ort vid Rhen. Du kan se det på vår blogg (maj 2018).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för tips! Ska absolut kolla in era inlägg från maj förra året

 2. Profilbild för Anki

  Det blir säkert en fin hemresa … verkar som ni planerat bra 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, ja det blir det säkert 🙂

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Alsace är ju ett trevligt område med sina storkar, vinhus och mysiga små städer. Vill ni stå på camping med storkar på tomten finns det en ACSI camping i Cernay. Eguisheim är en mysig stad. Kaysersberg likaså. Ställplatser finns flera att välja på. Kika i campercontact appen.

  Och så säger jag ”hojt” för jag hoppas vi ses nåt ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi får se om vi har tröttnat på Frankrike och istället drar över till Tyskland istället för att se oss omkring i Alsace 🙂 Tack för tips!

 4. Profilbild för BME
  BME

  ”Blomsterön” Mainau i Bodensjön . ( Lennart Bernadotte stiftelse).
  Sååå fint helst på våren. Fjärilshus, slott, resturanger och vacker park m.m.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för tips!

 5. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Låter som ni får en fin hemresa, i maj är vi redan bokade som barnvakter fredag 17/5 – söndag 19/5. Men vore trevligt att träffas om vi kan pricka in någon dag. Ha det så gött. Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi hoppas det blir en bra resa. De lär väl vara typ 14-15/5 vi är i Skåne misstänker jag.

 6. Profilbild för Maggan och Ingemar

  Så kul att planera hemresan, det kunde inte vi pga den värk i huvud och nacke som jag fick och det blev raka spåret hem. Vi hade tänkt oss Holland på hemvägen men, men…
  Det finns så mycket i alla länder som är intressant, gäller bara att hitta dem.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja lite planering är kul, vi gillar spontanitet men lite riktlinjer/huvudvägar känns bra att ha tänkt ut. Särskilt med tanke på att vi har en tid att passa. Hoppas du inte har någon värk nu!

 7. Profilbild för Ama de casa

  Låter som en bra planering! Synd bara att ni inte kan folkbokföra er i husbilen 😉 Det där med att se till att man är försäkrad är ju jätteviktigt…

  Stort GRATTIS till rekordet!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är dumt, det hade varit perfekt att kunna göra det. Och ja försäkrade vill vi vara. Tack, galet roligt med många som gillar det vi bjuder på 🙂

 8. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja det finns nog mycket att uppleva på er hemresa med!

  Kör lugnt o njut vidare……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det hoppas vi, så där lite lagom i alla fall!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.