Den 21 maj måste vi vara på vår hemadress i Partille, för då är sista dan på vår reseförsäkring. Vi har gjort en grov planering för att kunna hålla det datumet.

Vi har redan förlängt vår försäkring i två månader och vi vill inte förlänga mer, det är både dyrt och onödigt. Vi ska ju ändå vara i Sverige i sommar. Så det är dags att planera stoppen så vi inte missar datumet och reser oförsäkrade.

Det kommer frågor om ifall vi är på väg hem. Och ja, vi är på väg till Sverige. Långsamt. Fast hemma är vi ju hela tiden i FrankieBoy.

Börjar baklänges

När vi gör sån här planering börjar vi baklänges, alltså utifrån när vi ska vara framme och vi bygger in marginal så hela planen inte fallerar om något händer på vägen eller om vi gillar ett ställe extra mycket och vill stanna. Vi låter fina boplatser och mysiga orter avgöra var vi stannar, kanske också någon sevärdhet. Och vädret. Vår spontanitet har tagit oss till fantastiska platser och den ska verkligen få samma utrymme som tidigare. Så. Detta är en väldigt grov planering.

21 maj – Partille

Detta är senast när vi ska vara på vår folkbokföringsadress.

13 maj – Trelleborg

Ska träffa en kund och det blir nog första stoppet när vi kört över gränsen till Sverige. På vägen från Skåne till Partille ska vi bland annat till Ullared och troligen även en ny ställplats utanför Ängelholm. Helsingborg stannar vi i, för att besöka Apple-butiken och kanske är G & K hemma och vill ha ett besök. Vill gärna passa på att träffa lite vänner och bekanta, så vill du ses, hojta!

28 april – Bodensjön

Vattenvyer kan behövas efter att ha vistas i inlandet 🙂 Ett tips om att besöka Bodensjön satte sig, så det tänkte vi försöka hinna med också. Sen har vi faktiskt inte planerat mer innan vi anländer till Sverige. Men vi åker inga färjor och vi ska inte hålla oss för långt österut på vägen norrut. Vi får se var vi hamnar, har du tips skriv dem gärna i kommentarsfältet!

23 april – Bad Krozingen

Roger har spanat in ett thermalbad han vill besöka. Så vi drar dit direkt efter påsk, om vi gillar platsen och omgivningarna så stannar vi i några dagar. Kanske vi tar nån busstur för att utforska Schwarzwald. Vi får se.

18 april  – Beaune

Vår resa norrut är inte bara en transportsträcka utan vi vill utforska, känna läget och landa emellanåt också. Vi tänkte att det kanske kan vara svårt att få plats under påskhelgen när alla verkar ha sin husbilspremiär. Så vi kollade in väderprognosen och det skulle vara fint, varmt och skönt i Frankrikes inland. Så vi bokade en billig camping och hoppas det blir bra. Och blir det inte det så rullar vi vidare så klart.

Hoppas den här bakvända tidsplanen inte blev svår att hänga med i, för oss är den glasklar! Vi har nu några dagar på oss upp till Beaune och tar det i vår alldeles egna takt.

Vi vill också passa på att välkomna alla nya besökare! Vi har slagit rekord på rekord med antal läsare i april och det är jätteroligt, hoppas du trivs och hittar det du söker – annars är det bara att fråga.

Bilden är från gårdagens besök i Empuriabrava, Spaniens Venedig. En turistfälla, som ändå är ganska trevligt trots allt.

/Anna & Roger