en sak in en sak ut

Process när vi köper nya saker

Vi handlar nya prylar emellanåt men vi vill samtidigt fortsätta äga få prylar. Hur gör vi då?

Det finns en riktigt bra regel för den som vill minska mängden prylar i sin ägo. Den har vi själva använt oss av innan vi gjorde oss av med i princip allt vi ägde.

En sak in – två saker ut

Men nu funkar den inte riktigt för oss längre, vi har ju redan downsizat så mycket. Men eftersom vi tycker om att köpa smarta saker som underlättar livet och sånt som underhåller oss & våra intressen så har vi ändrat den till:

En sak in – en sak ut

Så när jag köpte min elcykel lämnade jag min fina gamla cykel på ställplatsen på Rincon. De kan nu låta andra husbilister använda den vid behov. Hoppas många kan glädjas av den så som jag gjort.

I förra veckan köpte vi flera nya saker, såsom handdukar, grillstekpanna och lite annat vi berättar om längre fram.  Det blev fem prylar till antalet, så idag så ska vi fundera på vilka fem saker vi ska göra oss av med. Jag misstänker det blir klädesplagg, för det finns en hel del i skåpen som aldrig använts i den här livsstilen.

Vi tror på att hålla antalet prylar till ett minimum. Men de prylar vi äger ska vara bra saker av hög kvalitet och fylla funktioner som vi tycker är viktiga. Det är vårt resonemang. Hur är ditt?

Bilden är från när vi cyklade till Estepona och har inget med inlägget att göra 🙂

/Anna

Publicerat:

i:

6 svar till ”Process när vi köper nya saker”

 1. Profilbild för Marita
  Marita

  Det stämmer även på oss. Vi bytte hus i förorten till liten tvåa centralt. Det innebar många släpvagnar till återvinning bl a. Helt frivilligt komprimerande. Det är rätt skönt att inte ha så många onödiga saker. Det har också underlättat våra långresor med ryggsäck i Asien. Nu fortsätter samma tänk i husbilen, inte släpa runt på mer än nödvändigt ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är mindre bekymmer och mindre kostnad med färre saker. Och det gör en friare på så många sätt.

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi håller också på och röjer om än en liten bit i taget för att troligen byta från ett litet hus till lägenhet vad det lider.
  Det känns så skönt när vi gjort oss av med saker som man inte använt de senaste åren. Tyvärr finns det en lite för stor nostalgiådra hos mig, men jag jobbar på att bli bättre.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag tänker att om en inte riktigt kan släppa en sak ska en kanske behålla det till nästa rensning. Det är ju en process som kanske behöver ta tid 🙂

 3. Profilbild för Reiselinda

  Bra tankesätt för att inte fylla på för mycket. Jag försöker tänka likadant hemma, det vill säga här finns det mycket att rensa i så det borde vara tio saker ut för varje sak in… Suck.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men att faktiskt ta ut något när en tar in nåt är steg ett. Vi hittade faktiskt 7 saker som vi slängde. Sen har vi en sak till som vi tror vi kan slänga ut, men är inte säkra än så väntar med beslut till nästa inköp.

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.