fönsterlister

Projekt: Lister inomhus runt fönster och entrédörr

Det sista lilla projektet inne i huset är äntligen klart! Nu slipper vi se isoleringen.

Vi har haft en snickare som gjort våra innerdörrar och fönsterbräden. När han var här och monterade det tog han även mått på att ta fram lister till insidan av fönstren, för att dölja isoleringen.

Men sen upphörde dialogen. Han var stört omöjlig att få tag i. Svarade ytterst sällan, de få gånger han svarade så ljög han om när han skulle komma och montera listerna. Till och med Fernando ringde en gång, men han ljög för honom också. Han vill bevisligen inte göra små jobb, men han har inte förmåga att säga nej. Till slut tröttnade vi så klart och tänkte vi får väl fixa det själva med trä då.

Men andra projekt har kommit emellan. När vi varit i en bygghandel har vi letat efter lämpligt material men vi har inte funnit något med rätt dimensioner.

fönsterllister
Så här har det sett ut sen vi satte in fönstren…
Nu ser det ut så här

När M2M Blinds var här och rekade för att lämna lite olika priser så berättade vi om strulet med listerna. Jag har såna, sa han, jag tar med mig dem nästa gång! Sagt och gjort, när han monterade flugdörren hade han med sig listerna. Och nu har Roger monterat dem!

Det är tunna vita lister i plast, lätta att skära av. Sedan limmade han upp dem och fogade med silikon mot den murade väggen. Gick snabbt och smidigt och krävde varken muskler eller huvudbry.

Vi betalade €25,- för listerna

Publicerat:

i:

,

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.