För att kunna få in det nya värmesystemet i vårt hus behövde vi bygga en plats där vattentankar samt teknik till solfångare och luft-värmepump kan förvaras skyddat.

Fernando murade upp det lilla servicehuset och la på takpannor med bra lutning. Huset är byggt på en gammal betongplatta, så han fixade även till golvet inne i huset så det är i våg och slätt.

När han var klar kunde jag måla. Framför allt var det viktigt att måla insidan eftersom det gör utrymmet ljust, vi har ingen lampa där inne. Tre lager med vit färg, utspädd tunnare i första strykningen.

Massor av färg på mig..

En dörr med ventilation till vårt lilla hus fick vi beställa från Alumigarvão, eftersom inga dörrar med standardmått passade. De kom och monterade den i onsdags och det blev fint och bra. Känns att det är bra kvalitet på dörren och den har även lås.

Lärdom – köp dörr före bygge för att slippa beställa specialbyggd.

Kostnader

  • €267,40 finsand, grövre sand, många säckar med cement, betongreglar, takpannor, murtegel och armeringsjärn.
  • €30,- för 10 liter färg
  • €430,- specialbeställd dörr inkl. montering

Vi kan inte redovisa kostnaden för arbetet med huset, då det är inbakat i ett paketpris med många olika saker. Vet ärligt inte vilket timpris vi betalar 🙂

Tänker också att det vi betalar troligen inte är jämförbart med en byggare i Algarve, Lissabon eller Centrala Portugal, då allt styrs av efterfrågan.