Projekt: Tvätta, putsa och måla balkong & baksida

Projekt: Tvätta, putsa och måla balkong & baksida

Husets baksida ligger mot öster och där har vi vår balkong, som är lika bred som huset och ca, 1.8 meter djup.

Nu är baksidan helt färdigrenoverad! Roger har alternerat att jobba med detta och med gången fram till huset hela sommaren. Värmen har så klart gjort att det inte gått så fort, men det spelar ingen som helst roll, vi har inte bråttom!

Denna sida är den som varit minst behov av renovering, eftersom det är skyddat från norr och västvindar och dessutom bara har sol på förmiddagen när den inte är så stark.

Förebilder

Husets östsida innan något alls var gjort där på baksidan.
Räcket var inte så fint, var lite sprucket så Roger behövde laga det.
Vi har vår sortsortering, gasolflaska till spisen och ett vitrinskåp på balkongen. De gröngula färgerna innan vi renoverade.

Under renovering

Det första vi gjorde var att tömma hela balkongen, sedan tvättade Roger med högtryckstvätt både på balkongen men också väggen runt om. Eventuell lös puts och betong knackades bort.

Därefter lagade han sprickor och fylld i där betong saknades. Målade med sandfärg (för att få struktur) och sedan ett par gånger med vanlig vit täckfärg. Det gula målades över med rött och sedan målades fönsterluckorna vita.

Här är det tvättat med högtryck.
Väggen målad och det gula ersatt av falurött. Men luckorna fortfarande gröna.
Bara en fönsterlucka kvar att måla!
Alla luckor är målade med burkspray.
Innan målning är den gröna färgen mattad med slipmaskin & för hand.

Klart!

Innertaket på balkong och veranda har vi inte gjort något med. Det funkar i några år till.
Målat på baksidan under balkongen. Här syns vattentankarna också. Bygget av dem kan du läsa om här.
Klart! Här sitter vi gärna på eftermiddagar och kväll när det är för varmt på framsidan. Perfekt skydd också från väst- och norrvindar.
balkong efter
Vårt hus baksida är färdig!

Den observanta ser att stolarna är utbytta från campingstolar till underhållsfria och sköna stolar från IKEA. Dessutom har vi flyttat grillen till framsidans veranda istället.

Kostnaderna är samma som när vi gjorde framsidan. Bortsett från rödfärgen, den har räckt till båda sidorna.

Vit färg: € 231,-
Areia färg: € 50,-
Puts och cement är inte specificerat här, då det är något som vi numera alltid har hemma.

Publicerat:

i:

20 svar till “Projekt: Tvätta, putsa och måla balkong & baksida”

 1. Vilken skillnad. Hyfs hjälper som dom sa förr! Mycket jobb och ett fint resultat! Det gäller att inte ha tummen mitt i handen!
  Nu kan ni njuta av resultatet!

  • Ja det blir påtaglig skillnad 🙂 Roger har både intresse och kunskap, och inga tummar felplacerade. Det är jag otroligt glad för! Njuter för fullt!

 2. Så fint ert hus nu är! Stor skillnad! Och med mycket jobb och många timmar som är nerlagda. Intresse och kunskap är ju också viktiga faktorer. (Här har maken det också och fixar det mesta av det mesta)
  Gillar verkligen den röda färgen som är så fin mot det vita.
  Så nu kan nu slå er till ro ett tag och njuta av allt.

  • Tack! Ja nu är det bara södervägen kvar på huset. Skönt med en händig partner 🙂 Vi njuter gärna, men vi slår oss inte till ro. Har ju massor kul att göra i trädgården.

 3. Mycket fint! Tänk vilken ljuvlig plats ni har. All lycka till med ert fina hus.

  Vänligen
  Kristina Nilsson

 4. Riktigt bra jobbat där, det faluröda var riktigt fint där också.
  Är ju så härligt att har fått ordnat till det lite förstår jag.
  Samma här men på en lite lägre nivå. 🙂

  Ha en superb afton.

 5. En kille/tjej som är händig är guld värd. Att måla är det roligaste jag vet, men inte förarbetet. Din man gjorde ett fantastiskt fint jobb där. Vit är ju färgen som ofta syns i sydeuropeiska länder. Så fräscht! Men det gäller ju underhålla då vind, sand och vatten vid kusterna ofta ser till att det snabbt blir grått/brunt.

  • Ja vita hus är nödvändigt i den starka solen, dels för att inte husen ska värmas upp så mycket men också för att all färg bleks. Att det blir smutsigt är nog tydligare vid kusterna som du säger, fast såklart får vi tvätta av våra fasader också framöver. Vår röda runt fönstren kommer vi få måla varje år för att hålla kvar den djupröda nyansen, men det är det värt!

 6. Det är så roligt att se hur ert hem förändras. Ni har verkligen hittat er grej igen😉
  Vi följer er lika intensivt nu, som när ni åkte och levde i husbilen. Ni är en stor inspirationskälla till att vi är inne på vårt tredje år i vår bil.
  Jag instämmer med många andra att du är bra på att fota.

  @lifeonwheels_sussopeter

  • Vad kul att du fortsätter att följa, och kommentera, så vi kan ha lite kontakt även nu när jag slutat med Instagram. Härligt att ni gillar husbilslivet fortfarande! Dina bilder är magiska Peter, det är något jag saknar när jag inte är på IG.

Translate »