Projekt: Utedusch

Projekt: Utedusch

Vi har hittills duschat oss med trädgårdsslangen när vi behövt svalka oss eller skölja av smutsiga fötter. Men nu har vi en fin och riktig utedusch!

Först tänkte jag ha ett mönster med det gråa kaklet som vi har kvar en del av, till exempel lägga på golvet och kanske göra en stapel i hörnet på väggen. Men jag kom på att det kaklet är halt när det är blött. Så då bestämde jag mig för att ha samma kakel på golvet i duschen som vi har på resten av verandan, då det är halkfritt.

Eftersom jag ville ha ett typiskt portugisiskt mönster på framsidan av duschen så bestämde jag till slut att faktiskt ha vitt kakel överallt på husväggen och på insidan av duschen. Det hade blivit för mycket med en salig blandning av kakel.

Fernando byggde upp väggen med betongblock och armeringsjärn för ganska längesen nu. Eftersom vi skulle kakla in hela den fristående väggen behövde den inte putsas. Han gjorde detta jobbet när han murade den låga väggen bakom sig i bilden nedan.

norra verandan
Först en bild på hur norra altanten såg ut i februari 2021
Fernando in action med duschväggen
Vita kaklet på plats (och det halkfria golvet)
Och det portugisiska gamla kaklet på utsidan av duschen
Vredet i duschen.
Endast dusch uppifrån, ingen handdusch behövs här

När verandagolvet var lagt kunde vi kakla både det vita och det portugisiska kaklet. Efter det monterade Roger själva duschen. Vi har vattenutkast på andra sidan av servicehuset så därifrån tar vi vattnet till duschen. Ett par gamla krokar för handdukar och kläder är uppsatt och Fernando kom i förra veckan och tätade alla kopplingar.

Så nu är värmen välkommen, vår oas är klar! Solen kommer åt på eftermiddagen och kvällen på sommaren.

Ser fram emot att duscha här!
Med denna utsikten!

Kostnader

Kopplingar och rör: € 70,-
14 st. betongblock: € 13,60
Kakel och hörnlister € 153,-
Fix och fog: €24,-

Totalt: € 260,60

En del av det vita kaklet är överblivet från badrumsrenoveringen och armeringen hade vi sedan tidigare.

Den fristående duschväggen har Fernando byggt och den kostnaden är inblandad med andra saker han gjort så kan inte sätta ett pris på den. Men det tog bara några få timmar för honom att mura upp de fjorton blocken med armeringsjärn för stabilitet.

Publicerat:

i:

22 svar till “Projekt: Utedusch”

   • Så fint och så praktiskt. Tror ni kommer att använda den mycket.
    Här behövs ju inte torka upp efter sig????????

 1. Uteduschen blev ju jättebra skall göra en liknande i vårat hus i Filippinerna ????????????

  Med vänlig hälsning, Sixten o Carmina Holm

 2. Snyggt! Den blåvita kakelväggen är sååå fin. Grattis till en härlig duschplats!

 3. Vilken dröm! Det var verkligen en jättesnygg utedusch – och så härligt att kunna använda den i den sydeuropeiska hettan framöver.

 4. Snyggt och praktiskt.
  Vi tänker också ha en utedusch i Italien. Särskilt bra när man jobbat ute och är dammig och skitig.

 5. Vilken fin plats för uteduschen. Och kaklet, wow. Vi letar fortfarande rätt plats för vår utedusch på landet (Sverige). Får se om den hamnar på ett 4:e ställe i år. Enkel att flytta då den än så länge består av en slang som behöver sol och draperi att fästa någonstans. Oavsett var så är det praktiskt med utedusch.
  Är så glad att få följa alla projekt och fina bilder från PT. Vackert land att längta till!

  • Tack! Blir svårare för oss att flytta vår dusch om platsen skulle visa sig vara dålig 🙂 Kul du hänger med, hoppas kunna visa mer av landet framöver, men reslusten som börjat komma krypande försvann i ett nafs när kriget drog igång.

Translate »