meningen med livet

Relationer & meningen med livet

Tänker på relationer, något jag ofta gör, särskilt i juletid. Mina relationer med familj, vänner och bekanta. Med dig kanske.

När jag tänker på relationer tänker jag automatiskt på meningen med livet. För mig vore livet inte fyllt av mening om jag inte hade några relationer. Detta blir väldigt personligt, så om du inte gillar det rekommenderar jag att du slutar läsa nu.

Jag är inte densamma jag var för 5, 10 eller 20 år sen. Jag förändras och utvecklas hela tiden. Med ny kunskap får jag nya värderingar, beter mig och uttrycker mig annorlunda. Mina intressen ändras och självfallet även det jag tycker om att prata om.

Vad är meningen med livet?

Min övertygelse är att var och ens personliga resa är själva meningen med livet. Att med öppen famn och aktiva val verkligen kunna känna och uppleva varje dag i både stort och smått. Att förändras & mogna med livets olika skeenden. Det känns som att relationerna är följeslagarna, sidospåren eller infallsvinklarna som vidgar vyerna på resan. De ger inspiration, trygghet, styrka och kärlek, för samtal och för nya beslut. Läs gärna mer om min syn på beslut här.

Jag i relationer

Min personlighet uppskattas inte av alla. Jag fungerar så klart inte med alla. Det är ok. Min kärlek är inte besvarad av alla heller, vilket gör ruskigt ont men jag står ut med skavsåren som ryggsäcken skapar och väljer att aldrig packa upp offerkoftan. Jag är den jag är och den jag successivt utvecklas till. Jag är glad, tacksam för livet, mitt liv. Jag älskar förändringar och har inga som helst problem att ta nya beslut. Jag tar plats och är rak. Jag är också som en öppen bok. Om du vill läsa den. Jag är lyhörd för andras erfarenheter och älskar ny kunskap. Jag gillar olika. Jag utvecklas faktiskt hela tiden, eftersom jag tillåter mig att göra det, finns ingen kvävande stolthet. Jag är stolt över den jag är och den jag blir.

Jag stampar på tår ibland. Jag är klumpig också. Ibland även omedvetet provocerande. Och snabb. Talar före jag tänker. Men jag är inte elak. Jag vill ingen illa. Alls. Mina beslut kan ge andra hicka, men numera är det inget jag bryr mig om. Mina beslut är just mina. Mitt hjärta är stort. Det finns plats för många. För dig. Olika är i min värld en viktig del i en utvecklande och givande relation. Men bara om båda vill.

Jag ställer många frågor i dialoger och jag berättar om egna upplevelser (även här på bloggen ju). Numera ger jag aldrig råd som inte är efterfrågade eller öser ur mig mina åsikter i tid och otid, vilket är en väldigt viktig lärdom för mig. Ytlighet passar inte mig. Att ständigt ”prata väder”, kläder, utseenden, skvaller, smink och fester ger mig inget. Känner mig snabbt obekväm i den typen av samtal. Politik är inte heller något som engagerar mig (fast det kanske borde), mina tankar vandrar lätt iväg till annat ifall samtal fastnar för länge i dessa typer av ämnen.

Men människor, relationer, personliga dilemman, mat, intressen, olikheter, livsval, egenskaper, feminism, berättelser, olika ämnesdjupdykningar, passioner, nörderi, övertygelser, resor, upplevelser, upptäckter, förändringar, böcker, filmer, kärlek, sex, drömmar, tankar och mycket mera … ja det finns massor av samtalsämnen som berikar mig och därmed relationen med mig. Inget är för personligt att prata om i slutna rum anser jag, men självfallet respekterar jag andras gränser, om jag känner till dem.

Slutkläm

En relation med mig mår bäst av ärlighet och nyfikenhet samt en kärlek till varandras olikheter och insidor. Stunderna där vi delar med oss av livets händelser, drömmar, tankar och förväntningar fördjupar vår relation. En relation där ögon, öron och mun används av båda.

Meningen med livet då, ja vad är det? Jag har som sagt valt att tro att om jag varje dag känner, upplever och öppnar famnen för personlig förändring så lever jag. Jag tillåter att varje ny erfarenhet, relation och kunskap slipar min personlighet likt vattnet slipar en sten på stranden, ja nån annan mening ser jag inte. I min övertygelse kan vi aldrig bli färdigslipade, det är dock var och ens ansvar att hålla sig nära öppet vatten!

Översta bilden är en färgrik dag i december

Publicerat:

i:

,

6 svar till ”Relationer & meningen med livet”

 1. Profilbild för Camilla hIller
  Camilla hIller

  Jag har alltid älskat att du är du! Det är enkelt att vara i samma rum som du, online och offline! Du inspirerar mig alltid och skapar också ett medvetande om vad acceptans betyder, inför en själv och med andra! Du påminner om hur viktigt det är att vara den man är där man är! Tack för dig och stor kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Camilla – dina ord värmer, som alltid <3

 2. Profilbild för Birgitta Strand
  Birgitta Strand

  Så kul att se kort på hur det såg ut före och efter, vilken skillnad så fint.
  Ja Sverige är långsamma på mycket utom när skatten ska in.
  Denna gången läste jag även nyheter från Portugal.
  Det finns mycket jag känner igen mig i när det gäller din berättelse om hur du är.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja med envishet och målmedvetenhet har det gått snabbt och bra med renoveringen. Vad kul att du läste nyheterna denna veckan, hoppas det var något som var kul 🙂

 3. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Läser med glädje ALLT du skriver, inspireras och blir glad. Känner igen mig i mycket av det du skriver. Imponerad av ert projekt och av hur vackert ert hus och ert paradis blivit. Vi kanske ses till våren när vi åker hem till Sverige via Portugal.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det ser vi fram emot Marguerite! Lastbilar får plats på vår infartsväg så det får säkert Franny med 🙂 Men det lutar lite…

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.