Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

Jag äter bara risgrynsgröt under jul. Tidigare berodde det på att jag inte tyckte det var gott. Men sen jag hittade ett recept där gröten var gjord på grädde ja då var det inga problem att äta gröten. Efter det har det blivit en tradition att vi äter julgröt på juldagen, självklart med en mandel i!

8 portioner

Ingredienser:

  • 4,5 dl rundkornigt ris
  • 9 dl vatten
  • 3 msk smör
  • 3 tsk salt
  • 1,5 liter vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 2 kanelstänger
  •  msk socker

Gör så här:

Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt mjölk, grädde och kanelstång.

Låt gröten koka på mycket svag värme i ca 40-60 minuter, tills den har önskad konsistens. Smaksätt med sockret och servera med mjölk och kanel.

Bilden har inget med receptet att göra.

Publicerat:

i:

Translate »