Rollspelare som lagt Facebook på hyllan

Det var Mikael, @northwiz, föreslog att jag skulle ställa 6 frågor om webben till Jonas Andersson, Drakfot. Roligt att få svaren och jag ser dessutom att vi inte bor långt ifrån varandra så kanske vi kan träffas över en kaffe i Borås nån dag! Jonas vill gärna inte lägga ut bilder som föreställer honom själv och självklart respekteras det! Istället används en av hans avatarer, som iofs föreställer honom, dock i en ganska dold variant.

Vem är du på och utanför webben?

På webben kallas jag oftast för Drakfot – tidigare RabCaz – vilket kommer från en spelkaraktär som jag skapade för ett MMO-spel för ett antal år sedan. Då jag var/är förtjust i rollspel mm så blev det en ganska stor del av vardagen och min karaktär blev även något känd i spelet Ryzom. Sedan dess har namnet hängt med helt enkelt.

Nicket RabCaz som jag hade tidigare tror jag kommer från en variation av ett namn på ett skin will WinAmp om jag inte helt missminner mig (det var längesedan 🙂 ).

Utanför nätet bor jag tillsammans med min sambo och våra tre hundar i en villa utanför Borås. Vi köpte den för några år sedan och tanken är att den skall renoveras när möjlighet ges. Jag är mycket intresserad av teknik och pillar gärna med det mesta, klurar ut hur saker fungerar och så vidare, därav gör jag så mycket själv som möjligt. Så lär man sig något samtidigt. Jag brukar även pilla med mina datorer/servrar för att testa nya saker, förbättra och underlätta befintlig miljö med mera.

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

De tjänster som jag använder mest på nätet just nu är nog min egna RSS-tjänst (tt-RSS) som jag satte upp efter att Google annonserat att de skulle stänga Google Reader. Jag använder den i kombination med Twitter (oftast samma information då tekniska sidor lägger ut sina artiklar både via Twitter och RSS) för att få reda på intressant information om vad som är aktuellt mm. Sen finns det ju även en del intressanta människor på Twitter med. Jag hade Facebookkonto för några år sedan, men tröttnade ganska snabbt på den “tjänsten” och lade den på hyllan.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

Skulle nog säga att det var när man var mest aktiv i Linuxvärlden och höll på mycket med Red Hat / Debian / Gentoo och därmed spenderade en hel del tid på forum och hjälpa andra och dela med sig av sin kunskap. Idag gör jag lite samma, fast på min egna blogg där jag då och då lägger ut script och information gällande det mesta med tanken om att om det hjälpt mig så kan det säkert hjälpa andra.

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

Det hade vart trevligt att ta en öl med @Northwiz någon gång 🙂

Vad brinner du mest för på webben?

Information. Internet är ett ypperligt ställe att inhämta – och sprida – information till så många som möjligt. Det finns mycket att lära sig, och att lära andra, och där är Internet en smidig samlingsplats att ha information i alla dess former. En stor fördel är ju att man som användare av Internet själv väljer vilka delar av det som man vill läsa och ta del av, och att man kan strunta i det som inte är intressant.

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

@karusski

Foton: Jonas Andersson, privat med © Copyright

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.