Rosa fiskbullar

Rosa fiskbullar

Gör antingen fiskbullar eller fiskburgare av det här. Lika gott oavsett format så klart!

4 portioner

Ingredienser:

Bullar/Burgare

  • 500 g laxfilé
  • 1 liten purjolök
  • 2 ägg
  • 1 dl kesella
  • 2 msk Maizena
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk dragon
  • 1-2 msk smör
  • salt, svartpeppar

Sås

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl creme fraiche
  • 1-2 msk konc hummerfond
  • 1 msk hackad dill

Gör så här:

Rensa fisken från skinn och ben och skär den i tärningar och lägg den i matberedaren. Strimla purjolöken och tillsätt den samt resten av ingredienserna (utom smöret) till bullarna/burgarna. Mixa allt till en jämn smet. Forma till bullar eller burgare och stek dem runt om i ca 4-6 minuter. Ta ur dem ur pannan.

Häll i vatten och creme fraîche i stekpannan och smaksätt med hummerfond och dill. Låt såsen koka ihop så den blir krämig. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.

Lägg tillbaka fiskbullarna i såsen.

Servera med citronklyftor och en ljummen och krispig sallad gjord på lättfrästa haricots verts, skärbönor och paprika.

Publicerat:

i:

Translate »