september

September (Setembro) 2022

Dags att ta en blick bakåt och sedan stänga september månad. Det har blivit en del personliga inlägg men också smått och gott i andra kategorier.

Personliga och reflekterande inlägg:

Mat & dryck

Lite inlägg om mat och dryck blev det, till exempel att jag tycker vi kan enas om att vegetarisk mat också är riktig mat. Sen lyckades jag göra en underbar efterrätt till en mindre lyckad varmrätt.

Inspiration från sommarens sallader blev också ett inlägg.

Projekt

Jag blev klar med fiberduk och grusning i köksträdgården! Ett tung och utdraget projekt som jag gjort själv. Längtar till när jag kan lägga på fingruset ovanpå. Roger har jobbat med andra projekt som inte är helt klara än.

Gjorde ett inlägg där jag beskrev våra tankar och önskemål om kommande pool.. om vi får bygga någon (väntar fortfarande besked från kommunen)

Flytta till Portugal

Mitt första läkarbesök i Portugal, berättade i ett inlägg om hur det gick till.

Castro da Cola

Resor & utflykter

En kort utflykt till Castro da Cola blev det, vi hängde även en eftermiddag med nya vänner Garvão.

Vi gjorde en roadtrip till Norra och Centrala Portugal sista veckan i september men alla inlägg kommer nu i oktober.

Odling & trädgård

I ett lördagsinlägg berättade jag om läget för sex olika saker i trädgården och så berättade jag om hur tomatodlingen gått under 2022.

Ett par vänner kom på besök och de tog så fina bilder av vår trädgård så de visade jag i ett eget inlägg.

Fikonen skördades och jag lät andra plocka en del då vi inte äter mer än några stycken själva. Har torkat en del, men gör hellre en fikonälskare glad än att bara lagra dem själv.

Vädret

Vi fick regn, så välbehövligt. Blir spännande att se hur mycket vi får den här vintern, för det skulle verkligen behöva fyllas på i alla reservoarer. Blev också ett inlägg med bilder på himlen som lös upp av blixtarna och några regnbågar.

Värmen är fortfarande kvar, även om det kröp under 30 grader mycket i september.
Mer än 50mm regn, det är bra, men behövs så mycket mer..
Luftfuktigheten stiger när värmen sjunker och regnovädren kommer så klart.

Berättade om ett par bekanta som fick se branden närma sig genom deras dal..

Översta bilden visar hur det börjat grönska i september, men det är fortfarande väldigt guldigt på fälten.

Bilder till tidslinjen

Jag lägger in bilder på en tidslinje, för att ha ett eget flöde med bilder på händelser jag vill kunna se i en kronologisk ordning (eftersom jag slutat med Instagram). Nedan bilder är publicerade i september.

De här bilderna är publicerade i tidslinjen i september.

Mest lästa inlägget

Det personliga inlägget om att ”mitt beteende är orsaken till min dotters ätstörning” är det som lästs av flest personer under månaden.

Alla 27 inlägg för september hittar du här om du vill kolla ifall du missat något.

Publicerat:

i:

16 svar till ”September (Setembro) 2022”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  intressant varierad månad

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja en stor variation blir det både på bloggen och i livet jag väljer 🙂

 2. Profilbild för Znogge

  Håller med om att det var en intressant och varierad månad.
  Inlägget om din dotters ätstörning hade jag inte läst och jag var tvungen att läsa det. Kände igen mig mycket och jag har ägnat en stor del av mitt liv till olika dieter. Däremot missbrukade jag aldrig mat. Numera tänker jag annorlunda och fokuserar på att en hyfsat frisk kropp är det viktigaste. Vår yngsta dotter har också en ätstörning och det är en något som tyvärr påverkar hennes tillvaro väldigt mycket och det är svåra mönster att bryta.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Japp en frisk och stark kropp är fokus, om den är inlindad i rundare former än vad andra tycker är rätt struntar jag fullkomligt i. Tråkigt att höra om er dotter, hoppas hon också hittar en balans så småningom och blir frisk.

 3. Profilbild för Micke

  Förstår att just det inlägget har fått många läsare, ett viktigt ämne att lyfta fram.
  September brukar ju även för oss vara en aktiv månad, många födelsedagar och annat fast jag lägger inte ut så mycket om sådant, kanske man borde göra.

  Tillönskar dig en fin kväll, nu tar vi resten av oktober. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är roligt att läsa lite mer personliga inlägg, men du skapar ju självfallet de inlägg som du vill dela med dig av. Du har makten på din blogg! Japp oktober har börjat fint med runt 30 grader.

 4. Profilbild för Ditte

  Visst är det bra med en sammanfattning, om inte annat så för en själv. Det blir ju påtagligt och överskådligt vad man sett,planerat, gjort, tänkt och upplevt. Och samtidigt också en utvärdering av månaden.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, jag gillar det också. Minnet är för kort så all hjälp är bra 🙂

 5. Profilbild för BP

  Din blogg är inte bara en fröjd för ögat med så fina bilder, utan den är uppenbarligen också en dagbok för dig. Smart med en månatlig sammanfattning. Tänk så roligt du kommer att ha på hemmet sen…;-)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla BP! Fast jag ser det inte som en dagbok eftersom jag inte skriver och berättar om mina dagar och håller så hårt på när saker hände utan inläggen är ämnesrelaterade. Oavsett så gillar jag att se tillbaka och jag är övertygad om att jag kommer ha glädje av bloggens innehåll i många år framöver.

 6. Profilbild för Hannas krypin

  Jag gjorde också recaps på månadens inlägg förr. Kul att se tillbaka och väcka liv i äldre inlägg som kanske annars glöms bort i flödet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag tycker om det i alla fall. Och bevisligen många av mina läsare 🙂

 7. Profilbild för Susjos

  Det är det som är så kul med att blogga, att se tillbaka och se allt man gör! Färska fikon,mums!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är absolut en väldigt stor del i bloggandet, och att skriva & fota 🙂

 8. Profilbild för Äventyret framtiden

  Så mycket det händer under en månads tid.
  Du är en fena på att få ihop det också. Jag är imponerad!
  Önskar att jag var lika strukturerad men njuter av din förmåga att vara det.
  🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja sån är jag, du har säkert andra skills 🙂 Och visst händer det en del på en månad, jag gillar att se tillbaka.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.