Skabben..

.. idag så fick de spruta nr. 2. På eftermiddagen tog vi Belle, in i duschen. Hon har aldrig duschat förut, så det var lite spännande, men hon var jätteduktig, skrek ingenting. Visst protesterade hon lite när hon fick vatten i öron och ögon, men hon njöt nog av att skrubbas lite, men framför allt av varmvattnet tror jag. När hon var ren och fin så slussade vi henne ut genom en annan dörr i huset, till en ny hage. Sedan samma procedur med Chico, som ju njöt i stora drag av duschen. Fast när han insåg att han fick vara inne, så var han ju tvungen att jaga bort Belle. Så hon har fått springa mycket idag, fast hon är ju kaxig så hon har givit honom ett och annat rivsår oxå. Förhoppningsvis så inser han snart att hon är med här inne vare han vill eller ej, så det lika bra är att gilla läget.

Som ni nu förstår så flyttade jag dem inte till en annan del i ladan. Efter att funderat fram och tillbaka kom vi på att vi tar in dem i stället. Jag får ha min astma och inhalera cortisonen, men jag är åtminstone säker på att det inte finns någon skabb här inne! Dessutom kan jag duscha dem flera gånger och göra dem rena ordentligt. Att sedan få ha en positiv känsla ändå, genom att jag får gosa hej vilt på kvällarna nu, känns bra med tanke på alla tråkigt kring skabben.

De ska vara ute hela dagarna, i hagen, med skydd på vår altan mot väder och vind. Så det är bara på kvällen och natten som de är inne. Just nu sover Belle på golvet bredvid min fåtölj och hon fiser sina gräsfisar, för idag har hon fått årets första gräsmage, och Chico bäddar för fullt i hallen på sin madrass och med sitt täcke.

Publicerat:

i:

9 svar till ”Skabben..”

 1. Profilbild för huga

  gräsfisar!! 😀 usch o tvi….men du, tänkte på en sak, OM du nu lurar på om skabben kan komma genom halmen….varför inte prova att ha sågspån istället?

  ha det så gosigt med piggelinarna!

 2. Profilbild för Cocos

  Hi hi, låter ju jätte mysigt! Det kanske till och med blir en permanent lösning om grisarna är lite smarta och fjäskar in sig nu när de har chansen! 😀

 3. Profilbild för Teresia
  Teresia

  Det kanske flyttar in ett par minisar här med ..den som lever får se 🙂

 4. Profilbild för Anna

  Huga: nä sågspån går inte som bäddmaterial, det faller ju ihop. I halmen bygger de bon så de får väggar och täcke när de sover! Smarta djur! Sågspån har de på sin toalett
  Cocos: nädu, min allergi klarar inte det, har haft en rätt kämpig natt. Det tar 3-4 dgr innan cortisonen byggt upp ett visst skydd, men flera månader innan det är ett fullt skydd. Hoppas det går.. efter inatt är jag orolig för att jag måste fixa en annan lösning.
  Tereseia: tror jag det, fast de lär väl inte få bo inne gissar jag.

 5. Profilbild för CCC
  CCC

  Tack för uppmuntrande kommentar hos mig. Nog är det så, det där med virket! Det blir nog bra med det… Vad mysigt det låger med smågrisarna! Hoppas nu du lyckas utrota skabbisarna. Kraam!

 6. Profilbild för styggalillaloppan

  åh så nu bor gullungarna inne hos er… hoppas det inte blir bara asjobbigt med tanke på din astma….

  kramar

 7. Profilbild för Anna

  CCC – mm.. jag hoppas verkligen det jag med!
  Loppan – det lär bli asajobbigt, men om det blir fööör jobbigt så får vi hitta på en annan lösning, tack för din omtanke!

 8. Profilbild för Teresia
  Teresia

  Nä, det finns plats i hönshuset 🙂 Har tillräckligt med ”grisar” inne ändå:)

 9. Profilbild för Lisa

  Sannerligen en ovanlig blogg du har! Om grisar! Jättekul att läsa! Hit kommer jag igen! 🙂

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.