skype-logo

Skype – jag har hittat en ny funktion

Har använt Skype i väldigt många år. Det är suveränt att på ett smidigt och billigt sätt kunna kommunicera med vänner, kunder och samarbetspartners. Tänk om jag bara hade kikat på alla funktioner för längesen.

Favoriter i Skype

Jag blev väldigt glad när jag häromdagen upptäckte funktionen ”Favoriter”.

Vad man helt enkelt gör är att märka upp de kontakter man vill hitta lätt med en stjärna så får de en egen rubrik i sidofältet och du kan lätt se om de är online och väldigt snabbt kunna komma igång med dialogen.

Det är ju helt otroligt att jag inte upptäckt den funktionen tidigare. Har faktiskt stört mig på att jag haft svårt att hitta personer som jag pratar rätt ofta med men som kanske inte var en av de senaste och därmed inte finns lättillgänglig under rubriken ”Historik”.

Nu kan jag lätt lägga till de jag samarbetar med just nu i pågående projekt, min familj och andra som jag vill snacka med när jag ser att de är online.

Skärmdelning

När jag håller utbildning i WordPress med en person så gör jag det oftast via Skype. Då kan kunden sitta i sin miljö och visa sin skärm via Skype med mig. Jag kan vägleda och hjälpa kunden med de frågeställningar som finns. Med Skypes hjälp har jag kunnat hålla utbildningar med personer i USA och Ryssland till exempel. Suveränt att man kan dela sin skärm, samtidigt som man kan prata och vägleda. Och allt är gratis. Den här funktionen har jag i alla fall haft full koll på.

Gratis gruppsamtal

Alldeles nyligen släpptes nyheten att Skype inte längre tar betalt för gruppsamtal, vilket de började göra för en tid sen. Jag gissar att de tappade en del användare som då istället hittade Hangouts på G+. Men nu när det är gratis på Skype igen så kommer åtminstone jag använda mig av det igen eftersom nästan alla har Skype och väldigt få har G+ och de som har det i min omgivning använder det inte. Jag återgår till att använda den här funktionen på Skype!

Koppla ihop Skype med Facebook

Du kan även koppla ihop din Skype med Facebook så du kan använda Skype för Facebook chatten till exempel. Jag har själv precis kopplat ihop det och ska testa den funktionen. Använder du den redan kanske? Berätta gärna vad du tycker om det.

Skype har många andra funktioner

Har du missat någon funktion på Skype tro? Kika in på deras lista av funktioner.

Vill du berätta om hur du använder Skype så gör gärna det i kommentatorsfältet!

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
23°C / 12°C
23°C / 12°C
25°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.