pernilla-fyhr

Skammen släppte – Pernilla svarar på 6 frågor om webben

pernilla-fyhrFörst ut att svara på mina 6 frågor om webben är Pernilla Fyhr. Jag har lärt känna Pernilla via Twitter och haft glädjen att träffa henne vid några tillfällen. Hon förgyller alltid dialoger och diskussioner och därför tyckte jag att Pernilla är en perfekt start för den där intervjuserien. 

Vem är du på och utanför webben?

Jag tror och hoppas att jag i grunden är samma person på som utanför webben. Blir glad av andras framgång, arg på orättvisor och skrattar åt lite smått dåliga skämt. Jag är idag mer restriktiv med vad jag publicerar kring mina barn. På tex Facebook så låser jag oftast dessa inlägg till enbart vänner.

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

För tillfället hänger jag mest på Facebook. Men mina favorit- tjänster är egentligen instagram och Twitter. Instagram gillar jag dels för att jag verkligen gillar bilder, och de dagliga inblicken i människors liv. Människors unika personligheter speglas lätt i bildspråket. Twitter gillar jag för att det är högt tempo, oftast högt i tak, och att jag når och talar med människor jag tidigare aldrig skulle stött på. Dessutom var det via Twitter jag fann min bästa väninna. Jag har svårt att få lika mycket diskuterat i en Facebooktråd som i en twittertråd. Troligtvis för att jag inte har lika många vänner som följare, men jag upplever att just diskutera viktiga frågor kan vara mer intressant, och även mer utmanande, på Twitter. Man står sällan oemotsagd där, vilket jag tror är nyttigt. Facebook gillar jag för att vänner, familj alla har Facebook och det är ett smidigt sätt att hålla en vardaglig kontakt.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

Jag är stolt över att jag fick vara äran att vara curator för @sweden kontot. Det var en mäktig upplevelse. Jag är stolt över att jag där dels kunde prata om saker jag brinner för, dels kunde få andra i Sverige att visa upp sitt Sverige via hashtaggen #welcomeToSweden. Annars är jag mest stolt över att jag skrev ett blogginlägg om att jag inte sörjde mina föräldrars död. Dels var den personligen befriande att få skriva, dels blev jag rörd att andra kunde få ut något av det inlägget. Att släppa på skammen i det.

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

Jag skulle nog vilja bjuda på massiv fest, fast ska begränsa mig. Jag skulle vilja träffa och äta middag med Björn Fries, Hillevi Wahl och Olivia Trygg. Tre starka individer som säkert träffats förr, men som jag tror har mycket att prata om dels om livet i stort, men speciellt gällande missbruksfrågor. Maria Larsson skulle gärna få vara med på ett hörn också.

Vad brinner du mest för på webben?

Jag brinner i grunden, på webben och utanför, för människan. För maskrosbarnen, eftersom jag själv växt upp med missbrukande föräldrar. Jag eldar fort upp mig gällande det mesta där människor behandlas eller bemöts orättvist.

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

Niklas Dahlqvist & Ellanfellan

Foton: Pernilla Fyhr, privat med © Copyright

 

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.