fotö

Snälla hjälp oss!

Vi skulle uppskatta lite hjälp från dig. Vad vill du vi ska blogga om? Dina funderingar kanske behöver en annan vinkel? Något vi helt missat att blogga om?

Dessa tider påverkar oss alla. På olika sätt. Vi står still mestadels, jobbar ganska mycket och fotograferar inte så mycket. Utöver jobb är det stickning, bokläsning, zoom-dating och TV-serier som gäller. Typ. Inte så mycket att blogga om alltså. Lite reflektioner gör vi emellanåt och det skriver vi om. Men annars har vi inte så mycket att skriva om.

Vi skulle ju kunna lägga bloggen på is ett tag eller skriva ett inlägg i veckan typ. Men vi vill skriva! Jag (Anna) älskar ju att låta fingrarna studsa över tangentbordet. Att skriva bara för skrivandets skull gör jag inte på bloggen, så om det inte kommer något inlägg en dag är det för att jag faktiskt inte har något att publicera.

Inspirera oss!

Jag hoppas dock att ni kan hjälpa till att ge oss inspirationen till inlägg vi själva inte tänkt på. Alla idéer mottages varmt, minsta lilla tanke kan ge oss inspiration. Det kan bli olika vinklingar och reflektioner. Vi vet av alla kommentarer och mejl vi får att vi inspirera er – nu är det dags att göra tvärtom 🙂

Inspirera oss! Snälla, skicka oss ett mejl, lägg en kommentar här i bloggen eller på Facebook med några rader som förhoppningsvis kan inspirera oss till nya inlägg. Ge oss gärna dina frågor, tankar eller reflektioner. Har du en historia att berätta så gör gärna det! Kanske du bor på heltid i din husbil och vill bli intervjuad.

Dela gärna detta inlägget med dina vänner så vi kan få input från nya läsare. Vi kommer läsa, låta det gro och förhoppningsvis utvecklas det till inlägg som är intressanta för våra läsare.

Tack på förhand!

Bilden är från en av de få dagar då vattnet låg spegelblankt här på Fotö och ljuset var så vackert.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

21 svar till ”Snälla hjälp oss!”

 1. Profilbild för jill
  jill

  Skriv om hur ni tror det blir framöver i dessa coronatider, vad det gäller resande med husbil. Hur blir det i Sverige och hur blir det i Europa?

  Själva har vi endast varit ute en helg med bilen. För att dels lyda myndigheten och att jag är rädd för att bli sjuk (är i riskgrupp). Så det har varit hemester alltså endast närområdet vi rört oss i.
  Vi vågar inte ens åka till barnen, Lund och Östersund.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för input! Vi har skrivit om vad vi tror om vintern, här kan du läsa det, men det finns så klart mer att skriva om corona. Vi håller oss också stilla, det känns mest rätt för oss med.

 2. Profilbild för Tone

  Hei Anna
  Når det er slike tider, med lite som skjer så er det selvsagt lite å skrive om. Det er noe med ”the art of doing nothing”; kan være krevende, eller deilig. Det gjelder å være tilstede i nuet og tilpasse seg nye situasjoner. Plutselig så kan ting endre seg, og da gjelder det å følge med. Vi har tatt en liten pause med bloggen, men nå kommer det snart en spennende oppdatering – følg med :-).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så att ”göra ingenting” kan vara påfrestande. Men vi tycker inte det, det är ju lite så vi valt att leva. Det är inte så stor skillnad för oss nu, mer än att vi står stilla och jobbar ganska mycket (vilket vi är tacksamma för). Desto viktigare att få skriva och få utlopp för min personliga kreativitet nu tycker jag. Ser fram emot er uppdatering från lägenheten 😀

 3. Profilbild för Annika

  Tycker ni har en härlig mix av allting men ändå med klart nisch på husbilsliv. Om ni vill så bor vi i husbilen på heltid sedan några år tillbaka :).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Annika! Kommer en hög med frågor på mejl, vore kul att få skriva om er!

   1. Profilbild för Annika

    Hej Anna! Va roligt! Jag har mottagit mailen och ser till att du har svaren senast söndag (hoppas att det är ok) 🙂

 4. Profilbild för Storbarnsmamman
  Storbarnsmamman

  Jag vill gärna veta mer om er livsförändring och om ert tänk kring downshifting. Hur ni kom fram till att ni skulle leva ett enklare liv och hur processen gick till.

  Kanske också nackdelar som man kan stöta på med husbilslivet och att vara på resande fot. Vilka fallgropar man kan undvika helt enkelt när man har erfarenhet. Kanske ett modigt inlägg hur man kastar sig ut i det okända och hur bra det kan bli fast man inte har facit i hand.

  Även om hur era tankar går kring ålderdomen och boende och resor när man inte har samma ork.

  Kanske också era tankar på om ni ytterligare skulle göra en livsstilsförändring, och vad det skulle kunna vara.

  Ja, det finns mycket intressant att skriva om kring ert härliga liv som jag mer än gärna vill ta del av.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag tror mycket utan av vår livsförändring kan hittas på bloggen redan. Se till exempel kategorin ”Varför?”, etiketten Minimalism, etiketten Nackdelar och inlägget Hur tar en sig ett nytt liv?. Men ska se om vi kan komma på några vinklar på detta. Tack så mycket för ditt svar, vi gnuggar geniknölarna och ser vad det kan bli av detta 😀

 5. Profilbild för Gösta Evén
  Gösta Evén

  Hej Anna!

  1. Vad har du / ni för uppfattning om att resa i Marocko?

  Vad jag vet så har ni ej åkt dit. Skriv gärna varför?

  Jag var där i feb / mars. Mycket varmare än Spanien / Portugal. Jag mötte bara trevliga människor.

  2. Intressanta naturaområden.

  3. Kommer ni att resa i Östeuropa?

  4. Jobbigaste felet / bristen med husbilen

  5. Värsta misstaget.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för dina ideer Gösta, inspirerar till flera inlägg!

 6. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Kanske bra resrutter på säg 1 vecka i Sverige/Europa , 2 veckor samma, 3 veckor samma osv.
  Då kan ni även ge bra input på sevärdheter och turistfällor.
  Ni reser ju med en stor bil och de flesta reseberättelser har ju gjorts av de som kör plåtis eller liknande.
  Er erfarenhet av t.ex vägpirater och hur man ska agera. Tror många känner oro för sådant i Europa.
  Berätta om roliga saker ni varit med om på resorna.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, bra tips med resrutter! Vägpirater eller andra tråkigheter har vi ingen erfarenhet av tack och lov.

 7. Profilbild för Eva Dramin

  Ni har ju varit ute och rest en hel del innan ni flyttade ut till husbilen. Varför inte titta tillbaka några år och skriva om era upplevelser då. Lite anekdoter typ. Tror ni har många härliga bilder från era resor. Allt på er trevliga blogg behöver inte vara husbilsrelaterat. Jag tycker i alla fall att det skulle vara intressant att läsa lite om ert liv innan ni flyttade till husbil.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Eva! Ett mycket bra tips. Ska leta lite i arkivet 😀 Tills dess kanske du även har glädje att läsa lite om våra resor innan husbilslivet på Webbtanten.se, där finns berättelser om Madeira, Abu Dhabi, Amsterdam och London till exempel. Att göra lite korta återblickar tycker jag är ett utmärkt förslag!

 8. Profilbild för BME
  BME

  Allt man gör ” från födsel och ohejdad vana” kallas kanske svensk kultur eller sätt att leva. Men när man är länge hemifrån så kan man ”släppa ” onödiga saker. Leva friare och landet invånare tycker ju bara man är en tokig turist/utlänning de bryr sig inte.
  ( Självklart måste man ha folkvett och följa lagar).
  Och när man är hemma i Sverige kan man tycka att saker är” gammalmodigt” eller
  ”voffer gör de på dette viset”. Tiden har stått stilla liksom.

  Självklar är Sverige ”bäst” och så skönt att vara hemma just nu. Och framtiden vet vi ju ingenting om.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så kan det verkligen kännas. Låter det gro och ser om jag kan hitta en vinkel att skriva i. Tack

 9. Profilbild för Eva
  Eva

  Jag hamnade på webbtanten-bloggen, och läste senaste inlägget från februari (före coronaviruset, en evighet sedan nu)… och därifrån följde jag länken hit. Av en slump råkade jag tidigare idag se denna häftiga film om en husbilsägarinna i Australien. Ni kanske kan blogga om ovanliga husbilar? Länk till YouTube

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul du hittade hit! Har inte sett den filmen, tack för länken och bloggtipset!

 10. Profilbild för Eva
  Eva

  Jag tänkte på det någon frågade er här ovanför om tankar kring ’ålderdomen’, har ni haft några funderingar på att ha en ’fast punkt’ i form av ett hus/sommarhus som inte kostar så mycket i drift, men som man kan flytta in och bo i om man skulle vilja, annars låta stå tomt eller hyra ut som sommarstuga? Tänker mig något sådant, ett hus för etthundratusen kronor, inget modernt hus som kräver drift och underhåll, länk till Hemnet

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för dina frågor Eva. Har påbörjat inlägg om framtiden, ska utveckla det lite mer. Det kommer dock inte innefatta ett hus i Norrland 😀 (vi gillar ju inte snö och kyla så det kommer aldrig hända). Men det finns ju andra möjligheter om en vill.

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.