moraira

Spaniens medelhavskust, lika men ändå olika

Färden utmed Spaniens medelhavskust såg inte likadan ut denna gången som förra. Det var en helt ny upplevelse trots att det var ungefär samma färdväg som sist.

Det blev alltså ungefär samma vägar den här övervintringen som förra när vi körde utmed Spaniens medelhavskust. Men vi upplevde något helt annat denna gången för vi stannade på andra ställen.

Spaniens medelhavskust

Första gången vi körde in i Spanien söderut utmed Medelhavet, hösten 2018, så började vi i Tarragona (eftersom vi kom den vackra vägen över Pyreneerna från San Sebastian) och sen på våren körde vi norrut från Palamós mot Frankrike på vägen mot Sverige. Nästa gång (i höstas) kom vi från Frankrikes medelhavskust in i Spanien och körde utmed kusten hela vägen tills Altanten tog över kusten i Tarifa.

Följande stopp gjorde vi utmed Medelhavet – vilket tydligt visar hur olika upplevelserna blev. En del av platserna utforskade vi knappt medan andra blev desto noggrannare undersökta. En del stannade vi en natt på andra i flera veckor.

  1. Miami Platja, Peniscola, Valencia, Guardamar, Los Alcázares, Águilas, Agua Amarga, Balerma, Castell de Ferro, Caleta, Rincon de la Victoria, Estepona, Gibraltar, Empuriabrava, Palamós,
  2. Blanes, Alcossebre, Valencia, Benidorm, Murcia, Alicante, Los Alcázares, Denia, Águilas, Vera, Caleta, Tarifa
Benidorm
Benidorms strandpromenad
mar menor
Mar Menar från stranden i Los Alcázares

Första turen höll vi till länge i Malaga-området. Den här gången blev det i Benidorm och Denia som vi stannade länge, och utforskade det närområdet dels med hyrbil. Nästa gång blir det återigen annorlunda då vi gärna utforskar nya platser och vi fastnar troligen längre i en ny region. Eller inte. Vi vet ju inte hur vi resonerar nästa gång vi njuter av Medelhavsnära platser i Spanien. Men vi lär återvända, stanna på nya platser och återvända till favoriter.

Bilvägen är en sak, var vi bor är en annan. Och boplatserna är det vi fokuserar på, att hitta ställen vi trivs på i omgivningar som passar oss och våra intressen. Du kan se alla våra boplatser i Spanien på vår Spanienkarta.

Översta bilden är från Moraira dit vi åkte med hyrbil när vi bodde i Denia.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.