camping miramar

Vårt boendemönster under 2019

Bor vi mest på camping eller ställplatser? Reflekterar över våra val av boende under 2019.

Förra summeringen av boplatser gjorde jag efter ett år i husbilen, alltså inte för 2018 som kalenderår. Men eftersom summeringar känns bra att göra i januari så kommer här 2019 års fördelning mellan boplatstyperna. Rubrikerna nedan är länkade till etiketten för respektive typ av boplats.

Camping

Vi har bott 120 nätter på camping under 2019. De flesta nätterna är utomlands under lågsäsong. Då tycker vi nämligen campingar kan vara riktigt sköna. Inlägg om varför det blivit mycket campingnätter i höst/vinter.

livet på en ställplats
Ställplats i Rincon

Ställplats

Ordnade ställplatser är det vi brukar föredra att bo på. Vi gillar rymliga, luftiga och grusbelagda ställplatser nära havet allra bäst. Det blev totalt 197 nätter på ställplatser under året.

Fricamping

Det händer att vi väljer fricamping, men helst vill vi bo tillsammans med någon granne och där det är anpassat för tunga bilar. Men en parkering här och där funkar fint även för oss någon gång ibland, så det blev 14 nätter totalt som vi bodde på oordnade boplatser. Gammalt, men fortfarande aktuellt, inlägg om varför det inte blir så mycket fricamping för oss.

Privat

34 nätter har vi stått hemma hos familj och vänner.

Har du koll på hur dina husbilsnätter fördelas på de olika typerna av boplatser?

Översta bilden är från Camping Miramar söder om Tarragona, en camping vi verkligen gillar!

PS. Har du en husbilsblogg? Du vet väl att vi har en länksida där vi gärna länkar till dig?

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Vårt boendemönster under 2019”

 1. Profilbild för Christina
  Christina

  Vi vill helst bo på camping så på vår resa till Spanien i höstas var det lätt räknat: 43 nätter varav 40 på camping och 3 på ställplats.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Var bodde ni och stannade ni på samma camping hela tiden?

 2. Profilbild för Christina
  Christina

  Det blev lite annorlunda mot tidigare höstresor. Andra år har vi rest runt i Spanien och Portugal men i höstas stannade vi längre på en del platser. T.ex var vi 4 dagar i Interlaken CH (Wengen) och 5 dagar i La Grande-Motte F (en gammal favorit). Sen blev det 15 dagar! i Cambrils. Campingen var sådär men läget var bra och när vi väl ”knött” oss in på vår plats orkade vi inte flytta…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi tycker också om att stanna lite längre, lära känna platsen innan vi far vidare.

 3. Profilbild för Annika

  Vi fricampar nästan uteslutande såvida vi inte är på campingar för att spana in dom till reportage. Då tar vi ett par nätter men annars är det nästan uteslutande fricamping (parkering).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är härligt med fricamping om det är på rätt plats, tycker vi 🙂

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.