Fem snabba

Dricksvatten, god ost och mandelblomning

Reflektioner, tankar och händelser i det lilla. Saker vi inte skriver ett helt blogginlägg om, men som vi ändå vill berätta. En ny och återkommande rubriksättning.

De nya inläggen kommer alla att heta ”Fem snabba” och ligga i samma kategori. De kommer att dyka upp när vi har fem saker att berätta. Det kan bli med en veckas mellanrum eller med en månad, eller annat intervall. Vi vill inte bestämma hur ofta, vi gillar ju att inte vara styrda av annat än vår lust och våra omständigheter.

Vad innehållet blir i dessa Fem Snabba vet vi inte heller, men variation kan du nog räkna med i alla fall. Hoppas du gillar!

1. Inget dricksvatten i Vera

Vi har stått på den nya ställplatsen i Vera i några nätter och reagerade över icke dricksvatten-skyltarna vid vattenkranarna. Vattnet i Vera, är enligt föreståndaren, inte godkänt dricksvatten. Fram tills för 10 år sen fanns väldigt lite vatten i staden, nu har de massor. Det är havsvatten som hämtas och renas, men är inte tjänligt att drickas. Han nämnde ett mätvärde som skulle vara under 200 men Veras vatten är 300. Har inte hittat någon fakta – men ser ingen anledning för föreståndaren att inte säga annat än sanningen.

2. Almerimar & Torrox attraktivt

Att stanna på Almerimar eller Torrox ställplats var omöjligt. Båda platserna får stå kvar på vår önskelista då de var fullknökade när vi ville komma dit.

3. Delice de bourgogne

Det är en väldigt god ost som vi köpte i saluhallen i Denia, efter att ha provsmakat den i Karens & Myles hem (Scooby).

mandelblom portugal
Bild från Portugal januari 2019

4. Mandelblomning

Mandelträden blommar för fullt, det är väldigt vackert och ger en känsla av vår.

5. Vänder tillbaka dygnet

Under mörka november och december lyckades vi förvrida vårt dygn till sena kvällar och därmed sena mornar. Nu vaknar i alla fall Anna tidigt och dagarna i dagsljus blir därmed längre. Översta bilden är från soluppgång i Vera, som en kan njuta av ifall en vaknar lite tidigare.

PS. Har du en husbilsblogg? Du vet väl att vi har en länksida där vi gärna länkar till dig?

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1120:57 WEST
TorFreLörSönMån
24°C / 12°C
30°C / 12°C
34°C / 14°C
36°C / 19°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.