Har ju tidigare berättat att vi nu är skrivna i Portugal och nu har vi även fått besked att vi är utvandrade från Sverige.

Ja på Skatteverket har vi nu fått statusen utvandrad.

Obegränsat skatteskyldig i Sverige

Många som flyttar önskar vara begränsat skatteskyldig för att på det viset få skattefördelar i det nya landet. Men för att kunna få den statusen krävs att en inte har väsentlig anknytning till Sverige.

Eftersom vi har ett svenskt aktiebolag så har vi en väsentlig anknytning. Vi plockar ut lön i SEK i vårt företag och betalar vanliga inkomstskatten enligt skattetabellen som vi hade vid vår senaste adress i Sverige. Alltså Partille.

Ansöka om SINK men ändå inte

SINK kan en bara erhålla om en är begränsat skatteskyldig i Sverige. Vilket vi då inte är. Men ändå behövde vi fylla i ansökan om SINK och ange att vi vill fortsätta med den vanliga inkomstbeskattningen. Blanketten kunde vi enkelt fylla i digitalt och använda Bank-ID för signatur.

Redan ett par dagar efter fick vi beslutet:

Annat som påverkas

Denna nya status påverkar andra saker såsom företaget, försäkringar och juridiska dokument. Men exakt vad och hur har vi inte full koll på än.

Vi kommer blogga om varje enskild sak som vi behöver agera kring, allt under denna kategorin ”Utlandsflytt” för att lätt kunna sorteras fram för dig som önskar veta hur vi gjort.

Bilden visar vår omgivning.