Stian: nollgradigt och hett

När jag kom ut till stian i morse var det bara noll-gradigt där inne! Inte konstigt med tanke på att det varit närmare 20 minus i trakterna. Vår mätare var nere på 16 minus i går kväll innan vi gick och la oss!

Efter frukosten var grisarna ute i hagen för att kissa och bajsa och få lite luft och springa av sig. Chico kom inte till mig för godis när han kissat, som han brukar och som han är tränad till sedan vi bodde i stan, utan han och Torsten gick och luktade på marken, jätteintensivt! Mycket konstigt tyckte jag, för det brukar ju inte vara nåt annat än godis som gäller…

Jag förstod ju vad det var som luktade.. Belle brunstar! Till slut fick hon gå till Torsten och ställa sig med bakdelen till honom, så han förstod att det var där han skulle vara istället för att nosa på marken!

Så, nu har det hänt! Torsten har betäckt Belle! De höll på rätt länge, Belle flög som en vante när han puttade på henne på sidan. Han blev väldigt trött emellanåt och kom liksom inte riktigt upp. Belle böjde inte på bakbenen så att han skulle komma åt ordentligt i början, men sedan blev hon väl också lite otålig och fattade efter en kraftig puff mellanbaken att hon nog skulle knäa lite. Jag stod bara ett par meter ifrån och de brydde sig inte om mig det minsta. Så när jag tar ut dem igen på förmiddagen ska jag ha kameran med mig, då är det dessutom ljust och inga blixtar som kan distrahera.

Det viktigaste är ju att det blir kultingar, inte bilder :-). Fast kan man få båda delarna är det ju fantastiskt!

Publicerat:

i:

5 svar till ”Stian: nollgradigt och hett”

 1. Profilbild för Fina

  Ååh va kul! Så spännande, och du missade inget! Kram på dej!

 2. Profilbild för Cornelias Cottage

  åhh..grattis!! Vi får ta en bebisrunda sen till våren då, du får komma hit och titta på lammen och jag vill absolut inte missa dina små =)

 3. Profilbild för Inga

  Nu förstår jag inte riktigt…….bilder måste väl vara viktigare än grisbäbisar 🙂 Allvarligt, finns det något mer faktiskt än när det blir smått i huset & man kan följa det hela vägen. Hoppas att du får bra & rara ägare till de små för jag antar att du säljer dem sen?

 4. Profilbild för Erica

  Hej hallå! Vill bara passa på att säga hej nu när jag är tillbaka i verkligheten igen. Jag hoppas att jul- och nyårshelgen har varit till belåtenhet. Det som slog mig vi hemkomsten i lördagsnatt var: fy tusan vad kallt det är!
  I alperna värmde iallafall solen min bleka näsa. Vi hörs inom kort. Kram Kram!

 5. Profilbild för Anna

  Fina – Ja det är sååå kul!
  CC – det var en kanonidé!
  Inga – välkommen hit! jag har nog tänkt att behålla dem själv, om det inte blir alltför många
  Erica – välkommen hem till kylan!

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.