Supereffektiva veckor

Det är så himla härligt när det händer något i många av pågående projekt på en gång och de här två senaste veckorna har varit väldigt tillfredsställande.

Att arbeta i ett enda projekt är också roligt, men det är häftigt när flera av de pågående projekten tar ett steg framåt nästan på en gång.

Putsa och måla västeraltanen

Mycket tid har Roger lagt på att putsa väggar och runt fönster samt dörr på västeraltanen. Vi hade tänkt ha trälistor som täcker isoleringen mellan fönsterkarmen och murväggen. Men snickaren kom aldrig så vi bestämde att vi murar in fönstret istället. Ett finlir som Roger gjort. Därefter målat vitt.

Helt fel nyans på färg

Vi köpte färg för ett par veckor sedan till att ersätta det gula runt fönster och dörrar. Men det visade sig vara helt fel nyans. I veckan köpte vi ny färg och målandet av väggarna på västeraltanen är klart. Inlägg kommer med fler bilder och sammanställning framöver.

Rätt färgnyans!

Förbättra golvfogarna

Putsat igen golvet där fog mellan klinkers saknats. Det är där myrorna bor så via vill verkligen stänga igen alla hål vi hittar. Inte sett myror där på flera dagar.nu… peppar peppar.

Måla norrgaveln

Husväggen som vätter mot norr har blivit delvis målad. En andra omgång står på tur.

Utedusch

Väggen som avskiljer duschen från omvärlden är byggd av Fernando. Rör för duschen är köpta. Glömde välja kakel så det har vi kvar att göra, men det är inte så mycket så det kan vi ta med oss i vår lilla bil.

Mur norra altanen

Fernando har murat och putsat klart den fula och halvdana muren som fanns på plats. Nu är den så fin, ska bara målas också.

Fernando in action, hönshuset i bakgrunden
Hönshuset och gång utanför

Hönshuset

Halva hönshuset ska bli vårt förråd. Där har Roger högtryckstvättat samt rivit ut en massa inredning. Dessutom bilat upp väggen för en dörr, monterat dörren och Fernando har murat igen en gammal fönsteröppning och satt in ett mindre fönster samt murat in fönstret och dörren. Både dörr och fönster satt i huset förut så vi återanvänder material vi rivit ut. Samt att grus och fiberduk lagts på marken utanför ingången. Lite mer fix, men snart klart nog för att användas som förvaring.

Lägga klinkers på betongplattan

Vi har beställt och fått klinkers till plattan runt huset levererat. Pallarna står på västeraltanten och väntar på att bli lagda. Översta bilden visar de klinkers vi köpt för detta. De är halkfria och har ett mönster som påminner om brädor.

Gödsel och trävirke levererats

Nu finns fin, mullrik och doftande kogödsel i köksträdgården. 13 ton att fylla nya lådor med, 12 sålådor ska byggas av allt trä som vi också fått levererat i veckan. Virket ska också användas för att bygga in vattentankarna på baksidan. Fyra sålådor är hittills ihopsnickrade och jag jobbar på med att fylla dem.

Panorama vy över 13 ton kogödsel.
Närbild på gödsel och köksträdgården i kvällsljus

Porten

Mått har tagits och material beställts till den nya porten. Jobbet kommer göras inom ett par veckor.

Gångar i köksträdgården

Jag har lagt fiberduk och grus på flera av ställena där staketet mellan trädgård och köksträdgård tidigare var. Nu binder vi ihop de båda till en enhet.

Trappa

Roger har byggt en liten trappa ner från altanen till fruktträdgården. Den ska kläs med samma klinkers som betongplattan.

Beskurit flyttade träd

Dessutom ägnade jag en förmiddag åt de två stackars olivträden vi flyttade i somras. Helt fel tid på året för trädflytt så de har inte mått så bra trots en hel del bevattning. Jag har beskurit bort nästan hela kronan, rensat all växtlighet runt stammen och istället lagt det som gröngödsling för träden.

Träflis

Jag har en stor hög med ris och nertagna fikonträd som ska köras i träflisningsmaskinen. Har använt sekatören och klippt ner i hanterbara grenar, men det syns knappt att jag jobbat med högen. Så där har jag många timmar kvar att jobba.

Alla dessa projekt och arbeten har vi alltså arbetat med de senaste två veckorna och det är väldigt härligt att se hur allt rör sig framåt.

Publicerat:

i:

, , ,

Vädret

Ourique, PT
23°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.