En fantastisk onsdagskväll

I onsdags var vi iväg till Loulé – både IKEA och Leroy Merlin behövde besökas. En intensiv dag som avslutades på bästa sätt.

Att fara iväg och hänga i butiker är inte ett stort nöje för oss (jo, matbutiker gillar vi). Men så skönt när det vi längtat efter äntligen blir köpt. I onsdags var det dags för stolar till vårt lilla matbord. Vi har bott i huset i nästan fyra månader men inte kunnat sitta vid ett bord och äta. Inomhus alltså. Vi har våra gamla campingmöbler på balkongen så där äter vi nästan alltid lunch. Middag blir antingen på balkongen eller i soffan och frukost äter vi alltid i soffan.

Men i onsdags kunde vi alltså snabbt montera ihop två stolar när vi kom hem från Algarve och sedan duka upp för en festlig premiär med middag vid ett dukat bord med ”levande” ljus inomhus! Dessutom var maten lagad med egenodlat.

Vi köpte stolarna NilsOve på IKEA. Hade spanat in Voxlöf ett bra tag men de kommer aldrig in i lager så nu bestämde vi oss för dessa istället. Och det var ett bra beslut, de är jättefina och passar så bra till bordet. Dessutom är de sköna, tillräckligt för att sitta en timme eller två till bords.

I väntan på middagen ska bli varm
Maten klar!

Premiärmiddagen blev uppvärmda rester av glutenfri paj med aubergine (från köksträdgården) och fetaost. Samt färsk gurka (från trädgården) och picklade rödlök. Vi delade en flaska rött vin och satt mitt emot varandra med LED-värmeljus och mös av vår nya matplats.

Efter middagen blev det några omgångar med kortspel, något vi inte gjort på hela sommaren! Vi provade utomhus en gång men korten flög bort så det var inte så lyckat. Nu har vi rätt förutsättningar för både kortspel och brädspel när vi så önskar. Och fyra stolar har vi köpt så vi kan även bjuda på middag eller en fika inomhus.

Chicago spelar vi gärna. Vad spelar du för kortspel?

Känns som det verkligen var på tiden att detta blev löst och vi njöt mycket av kvällen vid köksbordet!

Publicerat:

i:

,

6 svar till ”En fantastisk onsdagskväll”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Härligt,fina stolar och bord ni hittat!

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vi är väldigt nöjda.

 2. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Så mysigt och trevligt det ser ut! Grattis!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja det är väldigt mysigt 😀

 3. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Helmysigt! Ser framemot att spela One-card med er men det dröjer ett bra tag ännu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Å det vet jag inte vad det är för spel! Lär oss gärna 🙂 Tiden går fort, snart är ni här.

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.