Tacksam

Elisamatildas fredagsfrågor har temat tacksam. Ett viktigt tema jag gärna funderar lite kring!

Thanksgiving i USA igår gör att många bloggare just nu skriver om vad de är tacksamma för. Det är intressant att läsa och jag blir glad av såna inlägg. Mitt bidrag blir att svara på de här frågorna av ElisaMatilda

Vad är något du tar för givet men är tacksam för?

Soliga dagar. Jag skulle så klart kunna gå djupare i det här svaret, men väljer ett lite ytligare svar. För att bo i Portugal innebär många soliga dagar, så när solen inte lyser så blir jag förvånad. Jag är väldigt tacksam att jag numera bor i ett land där solen dominerar.

Vilken tradition under årets högtider betyder mest för dig?

Julen är definitivt den högtid som betyder mest. Men ändå kan jag välja att totalt nonchalera den vissa år. I år funderade jag på att skippa julen (det är jag som bestämmer om det blir jul eller inte i vårt hem). Men jag är nu glad att jag bestämde mig för att fira jul i år. Ser fram emot vår nya julaftonstradition där vi åker ut till havet i Porto Covo och äter matsäck med bl.a. varm choklad. Att vi sen ser Love Actually på kvällen är också en fin tradition som dottern införde för ett antal år sedan och som vi tagit med oss även när hon inte är med oss på julafton.

Vilken upplevelse under det gångna året uppskattar du mest?

Jag är bra på att uppleva, att se till att livet är fyllt med härliga händelser av olika slag. Men det jag tänker på just nu är det första doppet i poolen. Som jag badat sedan mitten av juli! Och varje morgon går jag fortfarande ut vid 8-tiden invirad i ett badlakan och tar mig ner i det kalla vattnet. I morse var det 14° i vattnet och 6° i luften, vi har kyliga mornar nu, men når upp till 16-18 grader på dagen.

Vilken utmaning under året är du glad att du tog dig an?

Fotograferingen! Att jag till slut bestämde mig för att gå all-in och lära mig systemkameran, bländare, iso och slutartid. Hur allt hänger ihop och hur jag själv kan påverka mina bilder, både vid fototillfället och framkallningen (redigeringen i LightRoom).

Vad är du mest tacksam för i år?

Att mitt liv är fyllt med kärlek!

Publicerat:

i:

31 svar till ”Tacksam”

 1. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Dina svar kunde också vara mina svar i de flesta fall. Även här kan jag totalt nonchalera julen mera eller mindre men sen gå in för det men hår och hull. I år är jag taggad för att göra det. Det blir jul i år, mera glittrande än förra julen.

  Ja, det finns så mycket att vara tacksam för och över. Kärleken i ens liv är det allra viktigaste..

  Jag är tacksam för att jag hittade din blogg eller om det var du som hittade min, minns inte. Tacksam för att vi hittade varandra.

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt det blir mer glitter hos er på jul i år. Jag är också väldigt tacksam för att vi funnit varandra. Både bloggarna och relationen. Hoppas ni kommer till fastlandet under nästa år så vi får ses igen! Kram

 2. Profilbild för Znogge

  Kloka och bra svar på frågorna och jag känner igen mig i en del av dem. Dock kan jag väl inte säga att vi har haft så många soliga dagar som ni har men vintern har också sin tjusning. Dock icke men favoritårstid.
  Själv är jag tacksam för att kropp och själ hänger med och att nära och kära har det bra. Att två nya barnbarn är på väg känner jag stor tacksamhet över och livet med Miss T likaså.

  Önskar en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Solen är onekligen inte lika ofta lysande i Sverige. Visst är det bra att knopp och kropp hänger med också. Tror att det är bra att stanna upp ibland och fundera på vad en är tacksam över. Detsamma!

 3. Profilbild för Ingrid

  Tänk så trevligt för dina bloggvänner och läsare att du satsade på fotograferingen!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Nog har vi mycket att vara tacksamma för och visst är det nyttigt att tänka på det ibland. Här är vi så tacksamma att vi mötte varann i väl mogen ålder och att vi får vakna friska och nyfikna varje morgon.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tror också det är bra att tänka på det ibland. Bra saker att vara tacksam för!

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Sol har jag inte tänkt på… bor i Norden, nöjd, har aldrig varit på solsemester 🙂
  Gillar vardagen, gärna picknick ute, funkar alla årstider.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad vi är tacksamma för är nog väldigt individuellt.

 6. Profilbild för Kina Hellquist

  Vill inte påstå att jag tar soliga dagar för givna, men när de väl kommer blir jag desto gladare! Julen skulle jag aldrig avstå ifrån, men andra högtider som påsk, midsommar är inga problem att avvara. Fast egentligen så ska man fira så mycket och så ofta man kan! Vi har ju bara ett liv!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   I Sverige hade jag definitivt inte tagit solen för given, här är det annorlunda. Så är det, fira på!

 7. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Det finns massor att vara glad och tacksam för och om vi ser de glädjeämnena så mår i bättre. Solen är så klart något att vara tacksam för och flyttar man till Portugal så är den naturligtvis en viktig variabel i ekvationen 😀 Vilket fin ny jultradition med utflykt till havet. En romantisk film som avslutning är inte heller så dumt. Att poolen var efterlängtad förstår jag och ni har verkligen utnyttjat den. Härligt med alla bad 😀 Att fota är jättekul och grattis till dig som har orkat ta tag i att lära dig den konsten lite mer på djupet 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tänker att det finns så mycket småsaker att vara tacksam för, det behöver inte handla som stora saker. Du har ju också tagit dig an en utmaning i år med dina besök hos Gunnar. Önskar dig en superduper kväll! Kram

 8. Profilbild för Susjos

  Visst finns det mycket att vara tacksam för! Förstår dej precis vad som gäller soliga dagar! Härligt! Jag som jobbar storhelger firar ju julen på lite olika dagar, mer eller mindre! I år ska jag iväg och jobba på julaftonsnatten 😉
  Ha en fin helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är nog bra att kunna vara tacksam för både det lilla och stora. Och ja, solen är jag mycket tacksam för. Att jobba när andra är lediga kan både vara skönt och jobbigt tänker jag. Detsamma!

 9. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Det finns enormt mycket att vara tacksam över, när man tänker efter. Solsken, god mat, en fin syster, kärlek och att jag kan stiga upp ut sängen själv varje morgon. Jag brukar säga ”Har man lite att vara glad över kan en glädjas över mycket” Detsamma gäller tacksamheten

  Kram 🤗

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så det är bra att tänka efter ibland. En fin syster är jag verkligen tacksam för. Och visst är det underbart att vi kommer upp ur sängen, varje dag. Utan hjälp. Kram!

 10. Profilbild för Paula Merio

  Jag är en motvillig julfirare. Det betyder att om jag inte hade familj så skulle jag inte fira alls. Nu hänger jag på de yngre generationerna, njuter att få träffas och glädjas med dem några timmar. Härligt att du fortsätter ditt dagliga dopp trots kylan, du kanske har lite finska gener ? Fast nu var det många år sedan jag vinterbadade…
  Nu när ni blivit daglediga är det ju perfekt att du har en ny hobby som du vill lära dig från grunden, och du är så duktig med fotograferingen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tror inte jag har finska gener, tyska däremot och de gillar ju nakenbad 🙂 Visst är det underbart att ha en hobby att fokusera på. Tack snälla!

 11. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Låter väldigt bra alltihop! När det gäller fotografering har jag gått omvända vägen: gett bort mina systemkameror (Olympus med originaloptik), nu är det mobilkameran som gäller och jag är ständigt lika förvånad över hur bra den faktiskt är. Samt liten och lätt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är mobilkameran bra för de dagliga minnesbilderna. Men för min hobby duger den inte alls 🙂

 12. Profilbild för Marianne

  Vi har oändligt mycket att vara tacksamma för, men vi tar mycket för givet.
  Det jag är mest tacksam för är nog att jag klarat livet så här långt och att jag befinner mej på den plats jag trivs bäst på.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart att du är där du trivs bäst! Kram

 13. Profilbild för it_is/Anette

  Verkligen skoj att läsa dina svar på fredagsen fem frågor. Låter otroligt härligt att bo i Portugal. Jultraditioner, visst är det härligt att man kan göra sina egna, att allt inte behöver vara så som dom flesta tänker sig. Jag älskar julen, men nog låter havet o varm choklad som något jag enkelt skulle kunna ta till mig.
  Mina döttrar hade filmen ”Tomten är far till alla barnen” som sin film, vi tittade alltid på den dagen innan julafton. Jag har fortsatt att titta på filmen även sen dom flyttat hemifrån, någon av kvällarna innan julafton, beror lite på hur jag jobbar.
  Så gärna jag också skulle vilja lära mig använda en kamera fullt ut, men jag får liksom aldrig till det. Gissar att jag inte ger mig själv tiden till det. 🙂 Ha en fin helg

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är fint när en hittar de där enkla traditionerna tycker jag. Det tar verkligen tid att använda kameran, att lära sig hur de funkar och vilken glädje den kan ge. I år hade jag tiden och jag valde att lägga den där. Detsamma!

 14. Profilbild för Carita Liljendahl

  Traditionen med den där filmen till jul låter fin. Och varm choklad, mysigt!
  Ja, fotografering ser jag att du satsat på och med bra resultat.
  Du inspirerar mig att också göra samma, lite oftare – jag menar – visst fotar jag mycket, med både mobil- och systemkamera, men jag kunde ge lite mer tid till det 🙂 Nu knäpper jag ofta bilder väldigt fort 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla, vad roligt att jag inspirerar! Det är väldigt roligt att jag äntligen kunnat gå all-in!

 15. Profilbild för Matilda

  Men vilken måne du fångat! Det märks att du har bra kamerautrustning och är duktig på att använda den.

  Bra fråga att fundera över – jag tror jag är mest tacksam över att folk runt omkring mig ser och är lyhörda, att de finns där helt enkelt på olika vis.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det är ett teleobjektiv som fångat den och så lite redigering på det 🙂 Fint med såna personer omkring dig!

 16. […] De som länkade förra veckan var: BP, Mrs Calloway, Madeleine, Janerik, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, Klimakteriehäxan, Kina, Debutsky, Susie, Nilla, Paula, Monika, Ingrid, Boklysten, corkystyle, Karoleen, Susanne, Anette, Tant Augusta, Anna, […]

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.