tvätt

Tänk vad glad en kan bli!

Om jag har en dålig dag är tvätt det bästa jag kan göra. Sällan känner jag mig så tillfreds som när tvättkorgen är tom.

Men i det här livet har vi ingen egen tvättstuga som kan ge den tillfredsställelsen. Dessutom är det verkligen olika kvalitet på tvättmöjligheterna vi använder. Så lite tankar om vad som gör mig glad!

Lycka är en bra tvättstuga

På Camping Miramar finns allt jag kan önska av tvätt faciliteterna. De här detaljerna gör mig innerligt lycklig.

Stora maskiner

Eftersom det lätt blir att vi samlar på oss tvätt när vi rullar är det tacksamt med maskiner som rymmer mycket. På Miramar är det industrimaskiner som jag aldrig lyckats fylla helt. Enorma.

Snabba program

Finns ingen anledning att köra långa tvättprogram, det är inte bra för miljön och väldigt sällan nödvändigt. Vi kör det mesta i 40 grader, men underkläder kör vi i 60 och lakan/handdukar gärna i 90 grader nån gång ibland, men oftast i 60 grader. Här tar en 90-graders tvätt endast 44 minuter! På vissa ställen finns bara 40 grader som varmast, det funkar som sagt oftast men vissa maskiner vill vi kunna köra i varmare vatten.

Rent och väl centrifugerat

Det händer att jag hämtat tvätt från tvättmaskiner som inte luktar rent och som efter torkning luktar surt. Det har inte blivit helt rent. Dessutom är det ett problem när det inte är ordentligt centrifugerat, torktiden blir alldeles för lång. Första maskinen jag körde på Miramar var mörk tvätt i 40 grader. Det är typ alla vår kläder, så jag tyckte jag fyllde ordentligt i maskinen (fast det fanns utrymme kvar i trumman). När jag hämtade tvätten kändes det nästan torrt. Torkvindan var knökfull och en extra torklina mellan träden intill pitchen var också full med kläder. Det tog 1,5 timme att torka i det riktigt bra torkvädret vi hade då.

Billigt & enkelt

Det kostar ofta 4-5 € för en maskin tvätt och lika mycket för att använda torktumlare. På Miramar kostar det €3,5 för en tvätt och €2 för att tumla. Nu tumlar vi väldigt sällan, men handdukar kan vara skönt att tumla ibland. På vissa platser betalar en för ett fast antal minuter. Väljer en då ett program som är 10 minuter längre så får en betala för en maskin till för att bli klar. Krångligt och störande.

Torktumlare som ger torr tvätt

När jag väl använder torktumlare vill jag det ska bli torrt. Det har hänt att jag fått ut tvätt som måste hänga över natten och torka i bilen för att torktumlaren inte är bra nog. På Miramar var alla mina handdukar torra på de 60 minuterna som displayen visade att det skulle ta. Snustorrt! Bara att lägga in i skåpen.

Handtvättsmöjligheter

Jag tvättar gärna för hand, det är meditativt och jag gillar det av nån anledning. Spär på min tillfredsställelse helt klart. Så när det finns varmt vatten och plats för att handtvätta skiner jag som solen. Det finns handtvättsfat i bra höjd (så ryggen inte går av) men jag använde de aldrig den här gången på Miramar.

Exempel från Miramar

Bilden föreställer den rena och torra handdukstvätten, allt kört i en 90-graders maskin och sedan. torktumlare.

 • 2 tunga och tjocka strandhanddukar i frotté
 • 2 vanliga badrumshanddukar i frotté
 • 2 handdukar till våra trädgårdsstolar i frotté
 • 3 mirakeltrasor
 • 3 diskhanddukar
 • 5 handhanddukar i frotté

Total tid: 1 h och 45min. Totalt pris: €5,5

/Lyckliga Anna

Publicerat:

i:

6 svar till ”Tänk vad glad en kan bli!”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det är så skönt när det fungerar och det finns ordentliga maskiner. Jag har för första gången lämnat bort våra lakan. Här på ställplatsen hämtar och lämnar ett tvätteri, 2 ggr/v. Imorgon kommer lakanen tillbaka, manglade och vikta. Det känns lyxigt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är himla skönt! Åh vilken ljuvlig lyx, blev det bra? Och vad kostade det?

   1. Profilbild för Kors och Tvärs

    Det var rent, men så klart med andra dofter än vi är van vid. Förpackat och manglat. Det vägde 3.8 kilo (vilket stämde bra med det vi själv vägt innan vi lämnade) och det kostade 6.80 € För mej är det helt klart prisvärt. Lakan är ju så otroligt drygt att hålla på med!

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Det är definitivt prisvärt tycker jag med. Det är ungefär vad en betalar för att tvätta och tumla. Sen får du ju manglingen på köpet!

 2. Profilbild för Eva
  Eva

  Känner igen mig i din beskrivning, uppskattar också rena snabba och bra tvättinrättningar. Skönt med tom tvättkorg????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur 🙂 Och nu blir det lite handtvätt framöver, något jag verkligen gillar! Några plagg varje dag.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.