2023

Tankar om nya året, 2023

Lika mycket som jag gillar att se tillbaka och summera både månad och år så tycker jag det är kul att fundera på framtiden.

Jag lever i nuet, så mina tankar, önskningar och förväntningar på detta nya år är inte mål som måste uppfyllas. Men genom att aktivt fundera och skriva ner det jag tänker så kommer jag både medvetet och omedvetet att ta beslut som möjliggör det jag tänker mig gärna får hända under året.

Rosenknoppen ovan får symbolisera det oöppnade året, där bladen kommer öppnas successivt och bjuda på en färgglad och ljuvlig syn! Det hoppas jag av 2023!

Jag gjorde ju en liten övning om det här i julkalendern också. Och det jag tar upp nu fanns med i det inlägget, men också andra grejer.

Egen utveckling

Att lära mig nya saker är något jag verkligen gillar och det har inte blivit jättemycket av det under 2022 så därför kör jag all-in 2023 🙂 Jag vill lära mig att sy, prata bättre portugisiska, att fotografera med systemkameran, att texta, rita/måla och mycket mer.

Jag läser en hel del, och det vill jag fortsätta med. Detta året har jag bestämt mig för att teckna abonnemang på Storytel för att på det viset kunna växla mellan lyssna och läsa en och samma bok.

Vårt hem

Jag hoppas att vi får klart vår pool och det nya taket på pergolan innan sommarens hetta. Vårt utekök kanske vi också fokuserar på i år, om inte så blir det nästa år. Vi har inga akuta projekt för vårt hem längre så vi styrs nästan bara av lust numera. Och det är en ljuvlig känsla som jag vill hålla kvar även detta år.

Välmåendet

Min stora förväntan vad gäller mitt välmående är att jag hittar en bättre balans i min kosthållning, en förändring som jag vill göra för livet. Påbörjade detta redan i höstas och fokuserar mycket på just glukostopparna. (Jag är alltså inte diabetiker, utan eftersöker stabila glukosvärden för att hålla mig frisk).

Sen gäller det också att hantera tankar på rätt sätt för att må bra. Och det har andra redan sagt bra saker om så lägger in ett par citat här som jag försöker leva efter.

Det sociala

Nu när vi har boat in oss och renoverat så kan vi även ta emot övernattande gäster. Vi har flera besök inbokade och jag ser fram emot dem alla, men även de som ännu inte är bestämda. Att få visa upp vårt lilla paradis är roligt, men framför allt hänga med våra nära så klart. Vi har ju redan haft ett underbart besök av dotter och svärson första veckan i januari. Och direkt efter kom Chatrine & Johan.

Våra vänner här i Portugal hoppas jag vi fortsätter att skapa minnen med. Att vi får uppleva nya smaker och platser tillsammans.

Facebook la jag ner i början på året, saknar det inte och det känns väldigt skönt att istället ha dialoger och dela bilder med direkt meddelanden via SMS eller WhatsApp.

Bloggandet

Att skriva om mina upplevelser och tankar är något jag har behov av. Att kunna samla allt på bloggen är vad jag vill göra. Har inga som helst planer på att sluta blogga.

Jag älskar också att inspirera, att få dig som läsare att tänka till och reflektera. Så det hoppas jag att jag kan fortsätta göra under 2023.

Ett inlägg med tankar om mitt bloggande ligger som utkast, jag processar det än så länge.

Resor & utflykter

Vi åker ett par veckor till Madeira snart och vi vill fortsätta utforska vårt närområde. Har inga andra planer på resor, men det kanske det blir, vi får se, vi gillar ju att vara spontana.

Men jag drömmer inte om att resa just nu, kanske vi fortfarande är mätta efter vårt långa husbilsresande, eller så är vår vardag tillräckligt ny och spännande just nu här i Portugal. Däremot vill vi utforska och göra utflykter här i vårt nya land även i år, så det kommer det bli!

Året 2023

Livet blir vad vi gör det till och jag tänker att 2023 blir ett alldeles strålande år med roliga händelser och oväntade situationer.

Och jag ska fortsätta leva efter mottot ”En dag ska vi dö, alla andra ska vi leva”. Jag styr min skuta själv och är kaptenen i mitt liv. Det andra tycker, tänker och gör, har inget med mig att göra. Inte ens om det handlar om mig.

Brukar inte fundera eller agera kring några ledord, men om jag skulle göra det så kanske de skulle vara: njuta – välja – nyfiken. Det är verkligen det som jag vill ha med mig varje dag, inte bara i år utan hela livet!

Publicerat:

i:

24 svar till ”Tankar om nya året, 2023”

 1. Profilbild för Ingrid

  Ditt motto är väldigt bra och det är ju precis så det ska vara. Det gäller att leva så länge men bara orkar!
  Många mål har du satt upp för år 2023 och framtiden. Hoppas att du lyckas nå upp till dem.
  Ha en fin lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så många mål är det inte, mer av tankar och önskemål kanske. Om det inte blir i år så blir det kanske ett annat år 🙂 Inte så noga. Detsamma, här skiner solen!

 2. Profilbild för Znogge

  Väldigt kloka ord och en bra sammanfattning där på slutet för precis så är det. För egen del sätter jag inte direkta mål utan har också mer tankar, önskemål och förhoppningar. I det lilla bor många gånger det stora och det gäller att hitta en bra balans i tillvaron.

  Så skönt att alla akuta projekt är klara när det gäller ert hus. Det hade för mig inneburit att kommande projekt hade känts mer lustfyllda och självvalda.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag känner att mål kan bli väldigt krävande och kvävande. Tankar och förhoppningar passar mig bättre. Balans är bra!

 3. Profilbild för Micke

  Hälsan är ju viktigast av allt, har själv återigen börjat se över mina matvanor tex, det blev inget bra vid jul och nyår, fast gott var det ju förstås. 😉
  Jo, egentligen så är fb lite av slöseri med tiden, men jag fortsätter ändå, ett tag till iallafall.
  Bra beslut dock av dig kan jag känna.

  Ha en fin lördag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det kan ju vara gott även om en hittar allt i en bättre balans tänker jag. Har njutit av godsaker också, men på ett helt annat sätt än tidigare. Vi väljer ju alla vad som är bäst för oss tänker jag och FB är jag nu less på 🙂

 4. Profilbild för Marianne

  Många bra tankar, planer och önskningar om 2023, det är som du säger du som styr skutan så jag antar att de flesta planerna kommer att bli av, i mån av tid och ork förstås.
  FB tar väldigt mycket tid, men det är också något slags sällskap, jag känner med de som ”hänger” där mer eller mindre hela tiden. Om jag ser tillbaka på mina minnen är det så uppenbart hur jag mådde under flera år. Numer lägger jag mest ut foton och filmer från promenaderna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blir säkert så att mycket av mina tankar kommer jag genomföra, på något sätt och på någon nivå. Jag behöver inte sällskapet via FB, tycker direkt meddelanden är bra mycket trevligare sällskap. Där jag kan rikta vilken bild jag skickar till vem t.ex.

 5. Profilbild för Lena i Wales och Spanien

  Intressant att läsa om dina planer och tankar.
  Jag behöver nog fundera mer på min framtid, men just nu funderar jag på att göra det senare😉.
  Njut av det du har och önskar dig en fortsatt fin lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, ja men det är ju ett aktivt val och du har bevisligen bestämt dig för att fundera på att fundera på.. 🙂 Tack detsamma Lena!

 6. Profilbild för Anette

  Just välmående har jag börjat tänka på allt mer. Tror det hör ihop med min annalkande födelsedag, då jag liksom träder in i ålderdomen 😀
  Ordet välmående inrymmer mycket, värt att fundera lite på.
  Att leva gott och länge det är mitt mål.
  Tack för ett tänkvärt inlägg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag känner som du! Vill verkligen leva gott och länge. Kul att det fick dig att tänka efter 🙂

 7. Profilbild för Madde

  Bra tankar du har inför det nya året. Du verkar ha hittat en bra riktning. Var på Madeira för 5 år sen. Kom upp som minne på facebook idag. Tyckte så mycket om den ön så vi åkte dit några månader senare.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vi var på Madeira över årsskiftet 2016/2017 och det var helt fantastiskt. Den här gången har vi hyrt lägenhet och ska ”leva” mer än turista 🙂

 8. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Du uttrycker dig så fint om dina tankar och planer för att leva ett långt, gott och innehållsrikt liv.
  Vi har också många tankar om att lära oss nya saker, vilket ofta är berikande. Vi ska försöka komma ut och fotografera mer, vilket är så mysigt och det sägs ju att övning ger färdighet. Sedan har jag tanken att gå med på naturvandringar och utflykter som Naturskyddsföreningen ordnar här i omgivningarna för att lära mig mer om växter, fåglar och annat.
  Lars har just varit på sin årliga kontroll på hjärta och blodtryck. Alla värden var riktigt bra så nu har vi blivit ännu mer peppade på att äta ”rätt”, samtidigt som det ska vara gott och så ska vi njuta av ännu lite mer rörelse i vardagen.
  Hoppas vi alla får ett fint 2023!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Glädjande att Lars värden var riktigt bra och visst är det peppande när en får så fina resultat av att göra bättre val. Hoppas också vi alla får ett fint och utvecklande år!

 9. Profilbild för LillaSyster

  Jag är säker på att rosen kommer att vara fullt utslagen då du summerar 2023
  Tiger har så rätt och den andra ordspråket är också sant=) Man ska gå sin egen väg och lita på magkänslan. Ha en fortsatt bra helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det tror jag också, för hur som helst så vill jag livet ska vara färgstarkt och det brukar jag se till. Finns så många bra ordspråk och citat. Tack detsamma.

 10. Profilbild för Ditte

  Kul att läsa dina tankar inför 2023. Rosenknoppen är fin symbol inför det nya året.
  Och visst blir livet många gånger det vi gör det till och där vi själva har huvudrollen. Att lära sig saker, att utvecklas som person och att må bra på alla sätt är ju delar i ett sammanhang som är nog så viktigt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du läste! Ja visst är det många delar i livets sammanhang som är viktiga, det gäller kanske att välja ut vad som sticker ut för en själv.

 11. Profilbild för Linda
  Linda

  Jag har också börjat funderat
  Jag jobbar mycket å trivs med de. Som lantbrukare. Det är min livstil. Älskar att jobba med kroppen att vara ute mycket. Jag badar å simmar mycket från maj till sep. Men sen 3 år tillbaka så har jag börjat vinterbada. Å herregud vilken energi och välmående boost det ger . En ggn i veckan regelbundet. Ingen bastu. Detta året har vi växlat upp. 2 ggr I veckan. En gång i månaden i ett år ska vi sova under bar himmel med. Det är så underbart. Har inte varit sjuk sen jag började med vinterbad.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att läsa Linda! Att du fortfarande jobbar som lantbrukare är ju ett tydligt tecken på att det är den livsstilen du önskar. Kul att ha upptäckt vinterbad. Kanske jag börjar med det när vi har en pool, blir ju inte som havstemperaturer i Sverige, men det lär ju vara kallt under våra kyligare månader i alla fall.

 12. Profilbild för Anni

  Intressant att du skriver att du inte bryr dig om vad andra tänker ens om det rör dig själv, samtidigt som båda dina citat avslöjar att du snarare jobbar med att inte bry dig om vad andra tänker om dig. Att ”ämnet” kommer upp tre gånger i samma inlägg visar hur viktigt det är för dig. Tänker jag. Och så kan jag trösta dig med att det blir allt oviktigare ju äldre man blir!

  För min egen del försöker jag se till att styra de delar av mitt liv som jag alls kan styra, för är det något jag lärt mig de senaste åren så är det hur fort allt kan ändras och hur rörigt det då kan bli. I närtid hoppas jag på att kunna frosta av frysen (då vill jag ha minusgrader, men bara just då). Man kan ju lägga ribban på olika nivåer.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är peptalk, både för läsare och mig själv. Jag har kommit väldigt långt i processen, men det finns så klart vissa personers åsikter som alltid kommer vara viktiga för mig. Det är inte svart eller vitt tänker jag. Men vad människor jag inte känner tycker och tänker bryr jag mig inte om.

   Ja, det är ju ingen ide att försöka styra sånt vi inte kan påverka. Självfallet kan en lägga ribban på väldigt olika nivåer 🙂

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.