Tårta, köer och träd

Sånt som inte får ett helt eget inlägg samlar jag ihop under en tid. När det blivit 5 saker så blir det ett inlägg i denna kategorin ”Fem snabba”.

Fåren är här!

Nu klipps gräset av tre får, som ägs av bagaren i byn. De är unga och lite vilsna, för de har ingen ledare i sin lilla nya flock. Än. De får väl göra upp om det. De går tätt tillsammans hela tiden och är helt tysta. De skickar långa blickar upp mot hagen med många andra får. I år bad vi att få färre får som istället kan gå här länge. En av dem har en längre svans än de andra, hon är också den mest nyfikna av dem. Så henne har jag döpt till Nicke Nyfiken!

Firat Rogers födelsedag med indisk mat

Det blev ett återbesök i Vilamoura på den indiska restaurangen vi gillade så. Roger fyllde år, han gillar inte att fira sin födelsedag på nåt speciellt sätt, men han vill gärna att det blir något riktigt smarrigt att äta så då passade vi på att återuppleva den grymma maten där. Tog dessutom med oss ett par nya vänner som gillar indisk mat och de uppskattade restaurangen också.

Beställde en tårta av bagaren (den som jag fick när jag fyllde år förra året, som smakade semla!). Jättefin var den, men den visade sig inte vara densamma – inte alls vad jag beställt med andra ord. Dessvärre helt smaklös och inte heller glutenfri… Så när jag SMS:ade så fixade de en ny, utan gluten men fortfarande utan mandelfyllningen, faktiskt ganska smaklös. Vi har under detta året lärt oss att han inte lyssnar så mycket när andra talar, och det fick vi nu erfara igen. Nåja, det är ju bara en tårta. Bilden är på den första tårtan, den andra var inte alls lika fin.

Köprincip i Portugal

Tänkte jag skulle berätta för dig, så du inte blir irriterad eller undrande när du befinner dig i en mataffär och någon bara tränger sig före. Det verkar nämligen vara allmänt vedertaget att den som bara har en vara kan gå före hela kön. I början reagerade min svenska ködisciplin men nu tycker jag det är självklart! Ibland händer det att personen frågar om det är okej, men oftast görs det inte. Det förväntas att det är okej. Och jag tycker absolut det är det!

Check på 3:e dosen

Vi har fått tredje dosen av covid-vaccinet. För oss är det viktigt och vi är tacksamma att det går så smidigt. Vi får båda ont i armen efteråt, och den här gången fick jag dagen efter feberkänning. Roger kände sig trött med feberkänning i några dagar.

Träd & buskar på plats!

Tanken är att vi ska plantera en del träd på fältet bakom huset, där fåren nu går och betar. Men för att göra det på ett bra sätt så behöver vi lösa bevattning (särskilt om vintern är så här torr) samt lösa stängsel kring de nyplanterande träden. Så vi skippar det i år.

Men, jag har ju köpt lite träd & buskar ändå på marknaden, för att jag så gärna vill ha dem. Så nu är alla (utom citronträdet som inte ska planteras förrän i mars) i jorden, bland de andra fruktträden norr om huset. Galia äppleträd, persimon med hårda frukter (finns två varianter), ett nektarinen träd som stått i kruka i nästan ett år (gåva från vänner) samt ett omplanterat mandelträd (tror vi). Dessutom har två blåbärsbuskar, en buske med svarta vinbär och en buske med röda vinbär planterats. Och fyra passionsfruktsplantor som vi fått av vännerna i Luz. Roger har grävt en massa djupa hål och jag har planterat!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.