Tomtar & vykort

Bloggvärlden är fantastiskt, det tycker i alla fall jag! Tack vare bloggvänner har jag kunnat köpa fina hantverkstomtar och så har jag fått ett väldigt fint vykort!

Tomtar i glas

Kanske du redan följer Anni som har bloggen ”Med ögon känsliga för blått”? Om inte kan jag rekommendera att göra det om du gillar personliga reseberättelser. Hon har gett mig massor av inspiration till nya platser att besöka.

Dessutom är hon konstnär och jobbar i glas, ett material som du säkert redan vet jag gillar. Hon säljer sina alster i en butik i Stockholm, men även via beställningar. Hon visade en bild på bloggen där hon plockat bort julsaker från butiken och jag föll som en fura för de söta små tomtarna hon visade.

Sedan ganska många år så köper jag bara tomtar som är gjorda av hantverkare och konstnärer. Jag gillar julen och vill att den ska vara extra fin med vackra tomtar. Ett tag köpte jag en tomte om året, men nu var det längesen så jag är väldigt glad att Annis tomtar kom in i mitt bloggflöde!

Skickade ett mejl och frågade om jag kunde få köpa? Snabbt och lätt ordnade vi med köpet, jag swischade och hon packade ner 4 + 4 i ett paket och skickade till svärmor i Sverige. Det ena paketet var en present till henne, hon älskar också glas och tomtar. När Rogers mamma sen skulle skicka paket till oss (vilket hon gör med jämna mellanrum) så la hon ner mina 4 tomtar i det paketet. Och nu har jag fått det! Så fina tomtar, det tycker både jag och svärmor! Nu längtar jag till jul.. nej, det gör jag inte. Jag längtar till sommaren. Men jag längtar också till att kunna sätta upp de här fina tomtarna i mitt köksfönster!

Varmaste tack Anni!

Fint vykort

Och så har jag av Carita med bloggen Debutsky inspirerats till att skicka och ta emot vykort med postcrossing. Det har jag berättat om tidigare. Men jag är inne i en period nu där jag inte skickar några vykort alls. Och då får jag ju inga heller så klart. Men så fick jag ett häromdagen, från Carita!

Vi har utbytt adresser för att kunna skicka till varandra när andan faller på och det här var det andra jag fick. Det kom alldeles lägligt, när jag behövde piggas upp lite. Och det är verkligen jättefint, så jag har gett det en specialplats på väggen i hallen.

Innerligt tack Carita!

Publicerat:

i:

39 svar till ”Tomtar & vykort”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Mysigt med riktiga fina vykort, jag har knappt koll vad portot kostar nu….
  Det fanns en tid när man hade riktiga brevvänner.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är roligt med fina vykort! Ja, jösses vad jag hade många brevvänner när jag var ung 🙂

 2. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Finaste fina tomtar, verkligen! Vykortet är toppen.
  Det tråkiga är att så mycket av postgången inte fungerar särskilt bra här eller där eller var det nu är. Så det har blivit dåligt och ännu sämre för min del vad gäller att sända iväg någonting norrut.
  Julbrev jag sände i november till Åland kom just tillbaka hit med en anteckning om att adresserna inte går att nå. Vilket är rena skitpratet, de har nåtts tidigare men plötsligt så…
  Jag blir mera tillvänd Internethälsningar men borde förstås inte ge upp.

  Tomtar kan man ha året om någonstans. Hustomtar ….

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jättefina tomtar, så glad! Vad dumt att postgången inte funkar som den ska hos er. Här kommer paketen fram, men det kan ta upp till 2 veckor från Sverige. Men det är inga problem för oss, vi har sällan bråttom 🙂 Jag har en hustomte i badrummet, men dessa är lite för juliga för att ha framme jämt. Mysigt att plocka fram sen! Kram

 3. Profilbild för Sara i Barcelona

  Underbara tomtar verkligen! 😀 Älskar jul och allt som hör till 🙂 Kan man hänga dom i granen också eller är dom för tunga kanske, dessutom ömtåliga förstås.
  Jättefina saker iaf 🙂
  Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De är nog lite för tunga för julgranen tänker jag. Men beror så klart på julgranen. Kram

 4. Profilbild för Mamma C

  Så fina tomtarna var som du köpt.
  Ditt vykort som du fått var också fint.
  Ha en bra mittiveckandag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var fina tomtar och vykort 🙂 Detsamma, kram

 5. Profilbild för Kraka

  Så vackra tomtar! Jag har faktiskt varit hemma hos Anni och fått grönkålsplantor för några år sedan. Ska fundera på att köpa några tomtar kanske.

  Ha en fin onsdag!

  1. Profilbild för Anni

   Åh, var det grönkålsplantor du fick 🙂 Jag har funderat mycket på vad det handlade om när du kom hit, minns bara att jag var superstressad och inte hade tid att prata med dig. Du får komma förbi på Öppna trädgårdar den 9 juni om du är ledig <3

  2. Profilbild för Anna Forsberg

   Nämen vad kul! Hoppas hon har tomtar kvar om du vill ha. Tack detsamma!

 6. Profilbild för Anni

  Tack Anna, så gulligt av dig att både berömma och länka <3 Jag är så glad att du gillar dem och att de kom fram hela.
  Kram <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är också glad 🙂 Kram!

 7. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Gulligt kort och så söta tomtar. Vilken tur att det fanns tomtar kvar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är väldigt glad för att det fanns tomtar kvar!

 8. Profilbild för Anita

  Annis blogg har jag följt i många år. Jättefina tomtar .. hon gör så mycket fint och skriver så bra reportage från sina resor. Och vilket fint kort du fått. Och visst är bloggvärlden fantastisk!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller med, hon gör mycket fint och hennes resereportage är så genuina och bra. Det är den!

 9. Profilbild för Annika

  Bloggvärlden FOR THE WIN!!!
  Den är alldeles underbart fin!
  Annis tomtar är såååååå fina. ÅÅÅÅ så fina de är. Vill ÅSSÅ ha!

  Vykortet från Carita ser ut som Österbotten i Finland. Där har ju jag min sommarstuga, en plats jag äskar mest i världen. Superfint, superfint kort!!

  Kramar!!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det 🙂 Glad att jag är en del av den. Beställ vettja! Ser fram emot att se bilder från Österbotten när du åker dit. Jag gillar verkligen det kortet. Kram!

 10. Profilbild för Annika

  Anna, såg din gulliga kommentar om mitt deck och min eldkorg hos Karin idag. Kan verkligen tipsa om den. Det är en Solo stove. Kolla om det märket finns hos dig.
  Ett toppenköp var det, och vi älskar den. Rekommenderar varmt.
  Kramen igen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är sugen.. men just nu får det vänta. Ska ta reda på om det är tillåtet att använda den på sommaren också, brandrisken är ju enormt stor här. Mer kram 🙂

 11. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Man får så mycket glädje av bloggvärlden och kanske mest genom alla vänskapsband som knyts när man delar vardag, resor, och festliga upplevelser med varandra. Men även genom att ta del av lite svårare berättelser. Vilken tur att du har hittat de fina glastomtarna hos en bloggvän och vad roligt att få ett fint vykort av en annan bloggvän 😀 Små glädjestunder som betyder så mycket 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det verkligen, du har helt rätt i det. Väldigt glad för tomtar och vykort. Kram

 12. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  De tomtarna blir man verkligen glad av. Styrkekramar till dig o Roger behöver ni efter allt strul o extra utgifter, hoppas allt ordnat upp sig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur! Gillar dem skarpt. Tack vännen, kram till dig med!

 13. Profilbild för Carita Liljendahl

  Jättefina tomtar – faktiskt i en stil som jag gillar!
  Fint också att kortet gladde – sommar och finska flaggan, blomster, traktorlass och röda stugor.
  Minna Immonen gör fina kort, en av min systers favoriter bland illustratörerna hos oss.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar dem jättemycket, ser fram emot när jag tar fram dem till 1:a advent. Och ditt kort är så fint där på väggen. Tack snälla!

 14. Profilbild för Susjos

  Så himla kul med ”blogglandia”, ha rockså följt Annis blogg i flera år, och även träffat henne i butiken i Gamla stan, köpt söta örhängen i form av lussekatter som hennes dotter har gjort!
  Jättefina tomtar som jag förstår att du blev glad över!

  Läste om ert problem med kyl och frys, puh, skönt att de tär lagat nu!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad kul du varit i butiken och även köpt lussekatterna där – har sett dem på din blogg någongång tror jag. Ja nu är vi på banan igen och har lagt skiten bakom oss.

 15. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Visst är bloggvärlden fantastisk! Jag har också fått många bloggvänner som jag har lärt känna. Jättekul! Vilka fina glastomtar och vad kul att få och skicka vykort! Kan sakna det! Min mamma och moster de skickade alltid vykort på födelsedagar och andra högtider och semestrar. Måste titta in på hennes blogg! Tack för tips!

  KRAMAR Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är den! Har hittat många vänner och bekanta via min blogg, så tacksam för det. Skicka mig din adress så kan jag skicka ett vykort ibland 🙂 Kram

 16. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Så fina tomtar du köpt! Håller med om att det är skoj med fina hantverkstomtar!
  Visst är det synd att fysiska hälsningar genom brev och vykort nästan inte förekommer längre. Förr skickade jag mängder med vykort vid resor och som barn och tonåring hade jag brevvänner spridda över hela världen, så mycket skojigare än sms och Mail….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hade också massor av brevvänner när jag var ung. Och eftersom jag inte är med i sociala medier så uppskattar jag vykorten väldigt mycket. Otroligt glad för tomtarna!

 17. Profilbild för Stefan

  Tyvärr verkar vykortens era var till ända. Lite tråkigt, då det var lika kul att skicka som att få.
  Dock trevligt när de dimper ned och ett handmålat är alltid trevligare än bilder på kända turistmål.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Med postcrossingen så lever det vidare med vykort. Men det är inte som förr 🙂 Handmålat var väldigt roligt att få.

 18. Profilbild för Hannas krypin

  Väldigt fina tomtar. Jag får dock samtidigt associationer till någon form av godisbräck. Knasigt värre. Vackert kort du fick av Carita. Förstår att du blev glad.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så glad för både tomtar och vykort!

 19. Profilbild för Marianne

  Vykortet är otroligt fint, ett riktigt konstverk och jag förstår att det fick en plats på väggen. Jag är urdålig på att skicka vykort, inte ens på resor, syrran skickar alltid på resor och även vid tillfällen när det är något som ska firas.
  Tomtarna i glas är också fina, jag ser att de går att hänga upp, kanske i ett fönster?
  Nu måste jag förstås hitta butiken i Gamla Stan, men det blir inte under detta besöket i Stockholm.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis, vykortet är ett konstverk! Det är väldigt roligt att få vykort tycker jag. Tomtarna går att hänga upp, jag planerar att ha dem i köksfönstret. Kram

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.