Träning

Visst hade det varit underbart om man orkade springa 5 km! Jag har ALDRIG orkat det, inte nån gång i hela mitt liv faktiskt. Trots att jag var en flitig idrottare så undvek jag att vara med på alla joggingpass… klarade mig bra ändå.

Men nu när jag är gammal och tung, då har jag fått lite sug efter att klara av att jogga! Korkat, varför nu!?

I en ny tidning som heter ”Aktiv Träning” hittade jag ett schema för hur man som nybörjare ska bära sig åt, så jag har börjat så smått… Trots dåliga knän och övervikt så har det hittills, peppar peppar, gått bra. Kanske beror det på att jag styrketränat flitigt i ett halvår så att jag byggt upp muskelaturen.

Jag slutar direkt om jag känner av några smärtor – ni behöver inte vara oroliga, jag tycker inte att det är värt att få ont, så det kommer jag inte att tillåta :-).

Nu på förmiddagen åkte jag in till gymmet och körde ett löpträningspass på 25 min. I kväll ska jag in igen och köra styrketräning/motionsträning med T! Jösses vad man hinner med när man inte jobbar heltid ;-).

Publicerat:

i:

8 svar till ”Träning”

 1. Profilbild för SnyggaLillaLoppan

  jag får sådan infall jag med …..jag är verkligen sugen men har fått en knepig smärta i foten . men så fort den ger med sig ska jag testa !!

 2. Profilbild för Uffematten

  Usch! Nu sitter jag ju och får (lite) dåligt samvete, ju!
  I och för sig har jag nog aldrig kunnat springa ens en kilometer… Är nog född lat :-)!

  Kram till duktiga du!!!

 3. Profilbild för skrattfia

  Wow Way to go!

  Själv så har jag (i ett svagt ögonblick)lovat att hänga med på Vårruset med jobbet som dom gör varje år 5 km, jag var med 2007 och gick på 57 minuter, jag har aldrig gått så långt sen jag fick min reumatism men jag gav mig faan på att det skulle gå efter min GBP och det gick ju men attans vad jag hade ont i mina ben efteråt med samtidigt så var det ju en seger för mig att jag klarade det,men jag sa aldrig mer men men nu har jag ju lovat att göra det här i år.
  Kram
  E-L

 4. Profilbild för Erica

  Jag har varit extremt passiv, men jag hoppas att jag är på G igen… Du är grym med träningen. Jag ska försöka komma igång så fort marken slutat skaka som mest. Skoj att du finns på FB. Kram

 5. Profilbild för lottaspyssel

  Tack för igår! wow två pass på en dag!!! duktigt och skam den som ger sig. Löpträning har aldrig varit min grej och jag tror inte att det kommer att bli det heller, ”springer gör jag om någon/något jagar mig” enda anledningen tycker jag. Däremot kan jag gärna svettas och flåsa på en stepbräda eller med skivstång och det är precis vad jag skall göra nu, dags för ombyte och iväg!
  Kramar Lotta

 6. Profilbild för Anna

  Loppan – kanske man ser oss ränna runt i skogen kring Holma i sommar då 🙂
  Uffematten – nädå, inte ska du ha dåligt samvete!
  Skrattfia – det kommer att gå galant, men kanske du ska träna lite denna gången innan
  Erica – du kommer igång och du är inspirerande!
  Lottaspyssel – mm…det blev inte ett pass på kvällen, T stannade längre i Borås och gick o fikade istället! Tur jag gjorde ett pass på fm då istället!

 7. Profilbild för Stina

  Men jisses, You go girl! 🙂
  Vad du är duktig!

  Löpning har alltid varit den motionsform som legat mig närmast, ffa på den tiden när vi hade pigg hund som skulle motioneras. Gillar att vara ute och röra på mig. Men nu är jag lat… Iaf ganska lat, skyller på förkylning för tillfället! *s*

  Kram

 8. Profilbild för Caroline

  Heja på med joggingen!

  Jag joggade själv en hel del för 5-6 år sedan, men efter jag fick fibromyalgi har jag inte kunnat göra det, tyvärr.

  När jag blev arbetslös förra sommaren så började jag med promenader, och numera promenerar jag flera gånger i veckan, samt kör lite hemmaträning på kvällarna. Känns bra för kroppen att göra det man klarar av!

  På sommaren försöker jag cykla oxo, det funkar fint för kroppen.

  Ska lunka Vårruset i maj, har gjort det 11 år i rad nu… 🙂

  /Caroline

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.